Arkiv 2010-2022


Namn:     Häggstaträffen 27/8 2022

Publicerad:    11 JUL 2022 19:50

Uppdaterad:     11 JUL 2022 19:50

Rubrik på sidan:     Häggstaträffen 27/8 2022

Ingress:     Missa inte årets lokala höjdpunkt vid Stockholms hemmaklippa – Häggstaträff med Stockholms Klätterklubb! Kom som du är och klättra, skaffa en ny snygg SKK-tshirt och ha en kul dag med oss.

 • Klubben bjuder på lunch vid 12:30 nere vid grillplatsen.
 • Vertikal tipspromenad på den klassiska leden ”Trean”. 
 • Inte klättrat i Häggsta innan? SKK hänger topprep för dig som har grönt eller rött kort vid rampväggen och omöjliga väggen. Häggstas ”rampvägg” är ett perfekt ställe för en introduktion i uteklättringen, medan omöjliga väggen bjuder på lite tuffare leder.

Om Häggsta:  Häggsta är klätterklippan i Botkyrka där svensk klippklättring en gång startade, och har leder som daterar tillbaka till 1930-talet. Klättra trad, och känn historiens vingslag! Häggsta bjuder på en handfull sportleder i de enklare graderna, och många av lederna, både trad och sport kan topprepas tack vare den rika tillgången på ankare vid toppen. 

HITTA HIT:
https://goo.gl/maps/t2xyUWhYpe75oPDTA

Nedan följer dagens program:
Kl 09:30- Vi städar runt klippan efter den gångna säsongen, och sätter sedan igång med klättringen! Klubben sätter upp topprep på några lämpliga leder – men du väljer självklart vart du vill klättra.
Kl 12:30- Klubben bjuder på lunch
Kl 18- Avslutning

Rekommenderade förkunskaperFördelaktigt med fortsättningskurs eller motsvarande kunskaper. Minst grundkurs klippa eller motsvarande förvärvad kunskap, för montage av topprep från olika typer av bultar eller på kil. Klubben kommer inte erbjuda lån av utrustning (bortsett från topprep) eller arrangera klättring under aktiviteten. 


Namn:     Klätterträff Sundsvall 1-4 September

Publicerad:    11 JUL 2022 19:43

Uppdaterad:     11 JUL 2022 19:43

Rubrik på sidan:     Klätterträff Sundsvall 1-4 September

Ingress:     Häng med på Sundsvallsträff med Stockholms Klätterklubb och njut av Sundsvalls breda klipputbud! Vi utgår från Gaffelbyns vandrarhem och har några fantastiska dagar i norr.

ANMÄLAN (senast 15 augusti): Här 

Vill du vara med så kostar det 500kr, inkl. boende 3 nätter på trevliga Gaffelbyns vandrarhem. Vi bor i dubbelrum med gemensamma badrum. Stockholms Klätterklubb subventionerar boendet. Vi räknar med 3 fina klätterdagar, bilresa till Sundsvall på torsdag kväll och återresa mot Stockholm på söndag eftermiddag/kväll. Bilresan från Stockholm tar ca 4 timmar. Har du ingen bil så går det säkert att ordna bilplats.

Maten lagar vi tillsammans på vandrarhemmet, klubben bjuder också på middag en av dagarna på den lokala pizzerian.

De flesta lederna är i 5B-6C registret och det är grader som brukar passa dom flesta. Många leder är mycket välbultade och passar även för den som inte är så van att leda. Det kommer finnas deltagare som hittar på klipporna och som kan peka ut lämpliga leder.  

Vi räknar med att klättra på Brattberget och Midskogsberget. Brattberget är en mäktig klippa som ligger på en udde vid havet och bjuder på ett antal mycket fina sportleder, det finns också en del tradleder för den som vill. Det går utmärkt att bada här om man vill. Midskogsberget är en fin sportklippa med leder i ett brett gradspann, med kort anmarsch.


Brattberget är en mäktig klippa som ligger på en udde vid havet och bjuder på ett antal mycket fina sportleder. Tidigare var lederna av ”karaktär” (dvs. ganska läskiga) men dom flesta lederna har blivit omsorgsfullt ombultade och får numera betraktas som välsäkrade.

Det finns också några klassiska tradleder t.ex. Skrubben. Bergarten är granit. Det finns ett vindskydd på bergets topp där det går utmärkt att övernatta för dig som inte vill att klubben bokar boende.

Midskogsberget är en fin sportklippa med leder i ett stort gradspann, från 4c-8c. Den ligger lite inåt landet och anmarschen är kort.

Rekommenderade förkunskaperFördelaktigt med fortsättningskurs eller motsvarande kunskaper. Minst grundkurs klippa eller motsvarande förvärvad kunskap, för montage av topprep från olika typer av bultar eller på kil. Klubben kommer inte erbjuda lån av utrustning eller arrangera klättring under aktiviteten, notera att du själv står för utrustning, säkerhet, ankarbyggen m.m.


Namn:     Prova-på klättring för ukrainska familjer 20 juni vid Törnskogsklippan

Publicerad:    09 JUN 2022 18:43

Uppdaterad:     09 JUN 2022 18:43

Rubrik på sidan:     Prova-på klättring för ukrainska familjer 20 juni vid Törnskogsklippan

Ingress:     I ett samarbete med Stockholms Guidebyrå som teknisk arrangör anordnar vi på Stockholms Klätterklubb prova-på klättring för ukrainska barn och familjer vid Törnskogsklippan den 20 juni kl. 17.

Välkomna att delta som supporter, för att dela med dig av dina bästa tips kring klättring och för att sprida glädje och pepp till familjerna. Vi ses där!

Anmälan och hitta hit: https://forms.gle/wD32wKh1MCjekhbM8

Stort tack till Stockholm Guidebyrå som möjliggör för denna aktivitet med instruktörer och utrustning samt Highsport som bidrar med produkter för goodiebags till barnen.

Medlemsrabatter

Du vet väl om att du som medlem i Stockholms Klätterklubb kan få  50% rabatt på räddningskurs 1 och 2 hos Stockholms Guidebyrå? I år är alla platser fullbokade, men missa inte chansen nästa säsong! Dessutom erbjuder Guidebyrån medlemsrabatt på övriga kurser. Läs mer om kurserna och boka din plats på www.stockholmsguidebyra.se


Namn:     Vårlotteri 2022

Publicerad:    18 APR 2022 19:44

Uppdaterad:     18 APR 2022 19:44

Rubrik på sidan:     Vårlotteri 2022

Ingress:     Vill du stötta Stockholms Klätterklubb lite extra? Under våren genomför vi ett lotteri där du kan vinna klätterutrustning!

Vi har tänkt ha ett lotteri under våren för klubbens räkning, med start den 19; april fram till den sista maj. Lotterna kommer kosta 20 kronor styck och överskottet kommer gå till vår utomhusverksamhet och prova på-aktiviteter.

Förutom våra ordinarie klätterengagemang som Häggstadagar, Sundsvall och Chamonix-resa kommer vi att anordna klättring för Ukrainska barn och ungdomar under våren.

Självklart blir det priser 🙂
Vi kommer lotta ut klätterutrustning, inklusive 100 meter statiskt rep, Gri-gri och Atc.

Så här går det till:

Lott köps antingen via länken nedan eller genom att använda en QR-kod. Lotterna kostar 20 kronor styck och man betalar med swish. Observera att lotterna enbart kan köpas då du befinner dig i Stockholm. 

Efter den 31 maj görs en dragning på de regstrerade mobilnumren tillsammans med lotteriinspektionen.

Länk till lotteri: https://lotty.se/lotteri/skk

QR kod till lotteri, scanna med mobilen:

Test-gruppen har varit positiva och entusiastiska i detta och vi hoppas att alla tycker det i denna första omgång!”

Hälsningar

Styrelsen


Namn:     Save the dates för 2022

Publicerad:    12 APR 2022 11:07

Uppdaterad:     12 APR 2022 11:07

Rubrik på sidan:     Save the dates för 2022

Ingress:     Save the dates! Vår planerade verksamhet för 2022.

Alpinträff i Chamonix 9/7-23/7, Fullbokad
Alpinträffen i chamonix är fullbokad.
  
Häggstaträff vid klippan 10 September
Traditionsenlig kläterträff i häggsta. 

Klätterträff i Sundsvall
 1-4 September 
Förra årets fullsatta klätterträff gör återintåg!

Abisko
 Nov – Abisko ice festival 
Stockholms Klätterklubb ansluter till årets upplaga av Abisko ice festival. 


Namn:     Medlemsmöte 21/4 Dieselverkstaden

Publicerad:    12 APR 2022 10:52

Uppdaterad:     12 APR 2022 10:52

Rubrik på sidan:     Medlemsmöte 21/4 Dieselverkstaden

Ingress:     Välkommen att påverka SKK:s verksamhet! Öppet Medlemsmöte, torsdag 21 april kl. 18:00

Praktiskt
Samling: 17:45
Plats: Marcusplatsen 17, Dieselverkstaden, Bistro Sickla
OSA: anmäl dig inkl ev specialkost till alexander@repexpressen.se senast söndag 17 april kl. 23:59 till.

I planeringen av vår klubbverksamhet arbetar styrelsen nära våra verksamhetsteam. Stockholms klätterklubb är mer än bara sport och vi vill att du som medlem ska vara med och påverka vad vi ska göra mer Häggsta-dagar och Chamonix resa. Vad tycker du at föreningen ska satsa på?

Vad tycker du är viktigast för att du ska var nöjd? Vill du vara på detta möte där vi arbetar tillsammans i 2 timmar och därefter bjuds du på middag. Säkerställ att information om specialkost finns angivet i ditt svar.

Välkommen på workshop.


Namn:     Årsmöte 2022 17/3 på Gasverket

Publicerad:    13 FEB 2022 17:17

Uppdaterad:     13 FEB 2022 17:17

Rubrik på sidan:     Årsmöte 2022 17/3 på Gasverket

Ingress:     Dags för årsmöte! Vi ses den 17 mars kl 19:00 på Gasverket. Du som vill dyker upp innan och klättrar, för att ansluta till möte och mat 19:00. Föranmälan krävs.

Under mötet kommer vi bland annat:

 • Slå fast verksamhetsplan och budget för 2022-2023
 • Välja styrelse för kommande 2 år
 • Diskutera kommande förbundsmöte i Klätterförbundet, och klubbens viktiga frågor där.
 • Föranmäl ditt deltagande till renee@astrea.se

Har du förslag eller motioner du vill skicka? Maila dem till sekreterare@klatterklubben.com

Vill du vara med och arrangera aktiviteter i klubben? Maila valberedningen: jacob.sternius@gmail.com 

Nedan finner du handlingar inför årsmötet.

Dagordning

Verksamhetsplan

Verksamhetsberättelse

Ekonomisk berättelse

Stadgar

Motion från Staffan Ericsson


Namn:     Häng med oss till Chamonix 9-23 juli!

Publicerad:    13 FEB 2022 16:58

Uppdaterad:     13 FEB 2022 16:58

Rubrik på sidan:     Häng med oss till Chamonix 9-23 juli!

Ingress:     Häng med Stockholms Klätterklubb till Chamonix i sommar! Klubben har bokat två lägenheter i Chamonix 9-23 Juli med plats för 10 personer.Vi hoppas på fint väder, fantastisk klättring och trevlig samvaro i den klassiska alpina miljön.

Chamonix är centrum för alpin klättring i Europa med många toppar över 4000 meter med Mont Blanc förstås som den högsta toppen.

Hit kommer klättrare från hela världen för göra klassiska toppbestigningar, men också för den fina graniten på klippor som Aiguille du Midi, Mont Blanc du Tacul och ett otal många andra. På andra sidan dalen i Aiguille Rouge finns också många fina multipitchleder på lite lägre höjd, och det finns även single pitch klättring på många klippor i området. Skulle vädret i Chamonix vara dåligt så kan man åka över gränsen till Aosta dalen i Italien där vädret nästan alltid är bättre och det finns fin klättring på många klippor. Och kaffet är alltid gott.

Vi räknar med att boka bergsguider några av dagarna och beroende på vad deltagarna vill så kan man lära sig glaciärteknik, dom kan guida på toppbestigningar och multipitch klättring. 

Klubben står inte för några arrangemang annat än att boka boende och kan hjälpa till att boka guider om det finns intresse. Du som vill hänga med förväntas göra egna arrangemang och hitta egna klätterkompisar i gruppen och ta fullt ansvar för dom aktiviteter du företar dig.

När: 9-23 Juli 2022. Du ordnar själv din resa till Chamonix. Det går att ta bilen eller tåget hela vägen till Chamonix. 

Pris: 2000 kr per vecka. Du kan boka 1 eller 2 hela veckor.

Vi tror att du har bäst utbyte av denna resa om du har klättrat ett tag på klippa och/eller alpint. Om du inte är van vid klättring i alpin miljö men vill lära dig så finns det absolut möjlighet att boka guide och lära dig glaciärteknik, multipitch klättring och annat. Eller göra en toppbestigning med guide. 

Anmäl dig här https://forms.gle/jPZ9CWdjswodqyNA6 så fort som möjligt, dock senast 1 Mars. Det finns plats för 8 deltagare per vecka, först till kvarn gäller. 

Vi utgår från att du är fullvaccinerad och har alla eventuella intyg som kan behövas för resan.

När vi fått in anmälningar så skickar vi mer information och anvisningar om hur du betalar. 

Skulle resan av något skäl inte kunna genomföras så kan klubben avboka boendet och du får tillbaks dina pengar. Däremot får du inte tillbaks dina pengar om du själv bokar av, om inte en ersättare kan hoppa in. 

Har du frågor så hör av dig till Renee renee.hyden@klatterklubben.com

Hoppas vi ses!


Namn:     Förnyat samarbete med Stockholms Guidebyrå

Publicerad:    15 DEC 2021 09:54

Uppdaterad:     15 DEC 2021 09:54

Rubrik på sidan:     Förnyat samarbete med Stockholms Guidebyrå

Ingress:     Vi har nu tillsammans med Stockholms Guidebyrå sett över och blåst nytt liv i samarbetet som syftar till att långsiktigt skapa goda utbildningsmöjligheter för utomhusklättrare i Stockholmsregionen, samtidigt som vi stärker klubbtillhörigheten.

Sedan 2013 har SKK ett samarbete med Stockholms Guidebyrå, som är en av de mest etablerade och välrenommerade arrangörerna av friluftsutbildningar i Stockholmsområdet. Vi har nu tillsammans med Stockholms Guidebyrå sett över och blåst nytt liv i samarbetet som syftar till att långsiktigt skapa goda utbildningsmöjligheter för utomhusklättrare i Stockholmsregionen, samtidigt som vi stärker klubbtillhörigheten. 

logo.png

Stockholms Guidebyrå har hand om hela kursverksamheten. Som medlem i Stockholms Klätterklubb ingår bland annat en medlemsrabatt på kurserna hos Stockholms Guidebyrå, samt möjligheten att gå räddningskurs 1 och 2 till ett kraftigt rabatterat pris. Utöver detta så erbjuds nya klättrare som inte redan är medlemmar i Stockholms Klätterklubb och som går Grundkurs eller Sportklätterkurs på Guidebyrån, ett års gratis medlemskap i Stockholms Klätterklubb. Ett sätt att rekrytera medlemmar in i klubben och ett sätt att säkerställa att nya klättrare är rätt försäkrade och får tillgång till bra information och ett sammanhang.

Stockholms Klätterklubb fortsätter precis som tidigare att arrangera klätterträffar, resor, föreläsningar och arbeta för att utveckla klättringen i Stockholmsregionen.  

Så ta chansen om du inte redan gjort det och gå en forsättningskurs på Simonsbergeten räddningskurs vid Ryssgraven, eller varför inte öppna dörren till aidklättringen? 


Namn:     Häggstaträffen 2021

Publicerad:    22 SEP 2021 19:01

Uppdaterad:     22 SEP 2021 19:01

Rubrik på sidan:     Häggstaträffen 2021

Ingress:     Missa inte årets lokala höjdpunkt vid Stockholms hemmaklippa – Häggstaträff med Stockholms Klätterklubb! Kom som du är och klättra, skaffa en ny snygg SKK-tshirt och ha en kul dag med oss.

Klubben bjuder på enklare lunch vid 12:30 nere vid grillplatsen.

Inte prövat så mycket uteklättring innan? SKK hänger topprep för dig som har grönt eller rött kort och vill prova på uteklättring.

Häggstas ”rampvägg” är ett perfekt ställe för en introduktion i uteklättringen.

Om Häggsta:  Häggsta är klätterklippan i Huddinge där svensk klippklättring en gång startade, och har leder som daterar tillbaka till 1930-talet. Klättra trad, och känn historiens vingslag! Häggsta bjuder på en handfull sportleder i de enklare graderna, och många av lederna, både trad och sport kan topprepas tack vare den rika tillgången på ankare vid toppen. 

HITTA HIT:
https://goo.gl/maps/t2xyUWhYpe75oPDTA

Nedan följer dagens program!
Lördag
Kl 10- Vi städar runt klippan efter den gångna säsongen, och sätter sedan igång med klättringen! Klubben sätter upp topprep på några lämpliga leder – men du väljer självklart vart du vill klättra.
Kl 12:30- Klubben bjuder på lunch
Kl 18- Avslutning


Namn:     Klätterträff Sundsvall – 2-5 Sep

Publicerad:    23 JUN 2021 13:10

Uppdaterad:     23 JUN 2021 13:10

Rubrik på sidan:     Klätterträff Sundsvall – 2-5 Sep

Ingress:     Häng med på Sundsvallsträff med Stockholms Klätterklubb och njut av Sundsvalls breda klipputbud! Vi utgår från Gaffelbyns vandrarhem och har några fantastiska dagar i norr.

ANMÄLAN (senast 15 augusti)Här 

Vill du vara med så kostar det 500kr, inkl. boende 3 nätter på trevliga Gaffelbyns vandrarhem. Vi bor i dubbelrum med gemensamma badrum. Stockholms Klätterklubb subventionerar boendet. Vi räknar med 3 fina klätterdagar, bilresa till Sundsvall på torsdag kväll och återresa mot Stockholm på söndag eftermiddag/kväll. Bilresan från Stockholm tar ca 4 timmar. Har du ingen bil så går det säkert att ordna bilplats.

Maten lagar vi tillsammans på vandrarhemmet, klubben bjuder också på middag en av dagarna på den lokala pizzerian.

De flesta lederna är i 5B-6C registret och det är grader som brukar passa dom flesta. Många leder är mycket välbultade och passar även för den som inte är så van att leda. Det kommer finnas deltagare som hittar på klipporna och som kan peka ut lämpliga leder.  

Vi räknar med att klättra på Brattberget och Midskogsberget. Brattberget är en mäktig klippa som ligger på en udde vid havet och bjuder på ett antal mycket fina sportleder, det finns också en del tradleder för den som vill. Det går utmärkt att bada här om man vill. Midskogsberget är en fin sportklippa med leder i ett brett gradspann, med kort anmarsch.


Brattberget är en mäktig klippa som ligger på en udde vid havet och bjuder på ett antal
mycket fina sportleder. Tidigare var lederna av ”karaktär” (dvs. ganska läskiga) men dom flesta lederna har blivit omsorgsfullt ombultade och får numera betraktas som
välsäkrade.

Det finns också några klassiska tradleder t.ex. Skrubben. Bergarten är granit. Det finns ett
vindskydd på bergets topp där det går utmärkt att övernatta för dig som inte vill att klubben bokar boende.

Midskogsberget är en fin sportklippa med leder i ett stort gradspann, från 4c-8c. Den ligger
lite inåt landet och anmarschen är kort.


Angående Coronaviruset
Under aktiviteten har vi ett gemensamt ansvar för att hålla avstånd. Detta är särskilt viktigt under kamratkontroll och vid lägerelden.  SKK kommer tillse att möjlighet till handtvätt eller handsprit finns på plats. Ta med fördel med dig sittunderlag eller campingstol för att vi ska kunna sprida ut oss ordentligt. Du tar dig till klippan i egen bil eller eventuellt samåker med personer du redan umgås med. 

Rekommenderade förkunskaperFördelaktigt med fortsättningskurs eller motsvarande kunskaper. Minst grundkurs klippa eller motsvarande förvärvad kunskap, för montage av topprep från olika typer av bultar eller på kil.
Klubben kommer inte erbjuda lån av utrustning eller arrangera klättring under aktiviteten, notera att du själv står för utrustning, säkerhet, ankarbyggen m.m.


Namn:     2 Oktober, Grönbrink, Inställt

Publicerad:    15 APR 2021 10:00

Uppdaterad:     15 APR 2021 10:00

Rubrik på sidan:     2 Oktober, Grönbrink, Inställt

Ingress:     Välkommen till klätterdag vid Grönbrinksberget. Vi träffas vid parkeringen och klättrar och borstar bort den gångna vinterns barr som fyllt en del av klippans leder.

Ingen föranmälan krävs 

Angående Coronaviruset
Under aktiviteten har vi ett gemensamt ansvar för att hålla avstånd. Detta är särskilt viktigt under kamratkontroll och vid samling.  SKK kommer tillse att möjlighet till handtvätt eller handsprit finns på plats. Ta med fördel med dig sittunderlag eller campingstol för att vi ska kunna sprida ut oss ordentligt. Du tar dig till parkeringen i egen bil eller eventuellt samåker med personer du redan umgås med. 

Grönbrink lämpar sig utmärkt för framför allt trad och topprepsklättring. Den som säkrar kan njuta av skugga. 

HITTA HIT:
Parkering

Samling 10:00 2 oktober vid parkeringen för gemensam promenad till klippan. Du som hittar till klippan själv kan så klart ta dig dit på egen hand.  

Rekommenderade förkunskaper
Grundkurs klippa eller motsvarande förvärvad kunskap, för montage av topprep från olika typer av bultar.  
Klubben kommer inte erbjuda lån av utrustning eller arrangera klättring under aktiviteten, notera att du själv står för utrustning, säkerhet, ankarbyggen m.m.


Namn:     22-23 Maj, Klätterträff Simonsberget, Tunaberg

Publicerad:    15 APR 2021 09:10

Uppdaterad:     15 APR 2021 14:08

Rubrik på sidan:     22-23 Maj, Klätterträff Simonsberget, Tunaberg

Ingress:     Häng med på klätterträff i Tunaberg den 22-23 maj. Vi träffas vid klippan och har två fina dagar ihop på kanske östkustens finaste klippa. Simonsberget lämpar sig utmärkt för framför allt trad och topprepsklättring.

ANMÄLAN, 15 platserHär 

Angående Coronaviruset
Under aktiviteten har vi ett gemensamt ansvar för att hålla avstånd. Detta är särskilt viktigt under kamratkontroll och vid lägerelden.  SKK kommer tillse att möjlighet till handtvätt eller handsprit finns på plats. Ta med fördel med dig sittunderlag eller campingstol för att vi ska kunna sprida ut oss ordentligt. Du tar dig till klippan i egen bil eller eventuellt samåker med personer du redan umgås med. 


Simonsberget lämpar sig utmärkt för framför allt trad och topprepsklättring, och för dig som vill pröva sprickklättring har du kommit helt rätt. Det finns också leder utan ren sprickklättring för dig som vill undvika att jamma.

HITTA HIT:
https://www.google.com/maps/place/Simonberget/@58.6459425,16.9119445,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0xcb5279946b124074?sa=X&ved=2ahUKEwi-mfrx1P_vAhXCAxAIHf9jBoMQ_BIwF3oECCQQBQ

Tältning:
Görs på den iordningsställda ytan intill eldstaden.

Förslag på boende i området:
https://www.vandrarhemskartan.se/0422826/Gamla_Bygget_N%C3%A4vekvarns_B&B

Hållpunkter Lördag
Kl 11- Klubben är på plats och kan hjälpa dig som är ny i området att hitta en passande led. Vattendunk kommer finnas på plats för dig som behöver.

Kl 18- Klubben tänder brasan vid eldstaden och bjuder på snacks.

Rekommenderade förkunskaper
Grundkurs klippa eller motsvarande förvärvad kunskap, för montage av topprep från olika typer av bultar.  
Klubben kommer inte erbjuda lån av utrustning eller arrangera klättring under aktiviteten, notera att du själv står för utrustning, säkerhet, ankarbyggen m.m.


Namn:     Verksamheten 2021

Publicerad:    13 MAR 2021 09:38

Uppdaterad:     03 JUN 2021 18:22

Rubrik på sidan:     Planerad verksamhet 2021

Ingress:     Efter ett lungt år har styrelsen nu formulerat en verksamhetsplan för 2021. Ytterligare information om respektive aktivitet publiceras löpande under året.

22 – 23 Maj – Klättring vid Simonsberget. Tälta eller bo på t.ex. Nävekvarns vandrarhem. 

7-13 Aug (preliminära datum) – Bohusträff. SKK Bokar boende och du bor till reducerat pris.

2-5 Sep – Klätterhelg i Sundsvall. SKK Bokar boende och du bor till reducerat pris.

25 Sep – Den traditionsenliga Häggstaträffen

2 Okt – Klättring & städdag vid Grönbrink.


Namn:     Nyckelviksberget, ny förare

Publicerad:    06 DEC 2020 16:17

Uppdaterad:     06 DEC 2020 16:17

Rubrik på sidan:     Nyckelviksberget, ny förare

Ingress:     Här går det att ladda ner en förare till Nyckelviksberget som berget heter i tidigare förare. Det är ett berg där de första lederna gjordes 1980 och så tillkom en handfull leder 1990. Berget har nu uppgraderats med närmare 40 nya leder.


Ny förare kan laddas ner här. Utvecklad av Christer Åstrand, Buster Delin och Robert  Andersson.

Nyckelviken är ett stort, fint berg med svakaraktär, ca 40 meter högt, som det klättrats på
redan under 80- och 90-talet men som sedan legat i dvala för att nu åter väckas till liv.
Sedan hösten 2019 har det blivit sammanlagt ca 1400 meter klättring i varierande
svårighetsgrad (2-6b). De flesta lederna är utrustade med borrbultar, upp till 14 bb per
led, några är mixleder och dessutom finns ett par tradleder. Bergarten är Granodioritgranit


Namn:     Häggstaträffen 5 september 2020

Publicerad:    21 JUN 2020 23:30

Uppdaterad:     22 JUN 2020 09:42

Rubrik på sidan:     Häggstaträffen 5 september 2020

Ingress:     Missa inte årets höjdpunkt vid Stockholms hemmaklippa – Häggstaträff med Stockholms Klätterklubb 5 sep. Kom och klättra, var med och tävla om fina priser, skaffa en ny snygg SKK-tshirt och ha en kul dag med oss. Under kvällen grillar vi!

ANMÄLAN: Här

Med anledning av coronaviruset är sammankomster begränsade till ett tak på 50 personer. Under aktiviteten har vi ett gemensamt ansvar för att hålla avstånd. SKK kommer tillse att möjlighet till handtvätt eller handsprit finns på plats. 

Inte prövat så mycket uteklättring innan? Häggstas ”rampvägg” är ett perfekt ställe för en introduktion i uteklättringen.

HITTA HIT:
https://www.google.com/search?q=häggsta+klätterklippa&oq=häggsta+klätterklippa

Nedan följer ett grovhugget program!

Lördag
Kl 13- Klubben bjuder på grillkorv

Kl 18- Klubben arrangerar grillkväll vid klippan.


Namn:     TIPS: Sarek Nationalpark, Ny guidebok

Publicerad:    26 MAJ 2020 10:04

Uppdaterad:     26 MAJ 2020 10:04

Rubrik på sidan:     TIPS: Sarek Nationalpark, Ny guidebok

Ingress:     SKK-medlemmen Karl-Johan Piehl har under våren släppt en ny guidebok för Sarek för den som gillar att röra sig lite fortare och utforska den kanske mest isolerade delen av de svenska Fjällen.

Sarek National Park. Guide book: hiking, running and mountaineering är en bok för dig som vill röra dig lite snabbare, bestiga fler toppar och utmana dig själv lite mer än de vanliga guideböckerna.  

På 150 sidor går Karl-Johan igenom sina bästa tips för en lyckad tur i Sarek. Du hittar ledbeskrivningar, toppturer, traverser, utrustningstips för att få ner vikten på din packning, mattips, träningstips och mycket mer. 

För dig som vill ta steget till att se mer, och göra det snabbare så är detta en bok för dig. Du kan beställa den, och läsa mer om boken på: Hemsidan

För mer tips från boken och Karl-Johan, kika in på hans instagram: Sareknationalpark


Namn:     Isklättring – Hemsedal 10 – 13 jan 2020

Publicerad:    01 NOV 2019 22:46

Uppdaterad:     19 NOV 2019 15:09

Rubrik på sidan:     Isklättring – Hemsedal 10 – 13 jan 2020

Ingress:     Blicka framåt mot vintersäsongen! Klubben bjuder in till isklätterträff i norska Hemsedal, den 10-13 januari 2020. Boende är bokat, sovplatser för åtta självständiga replag.

Isklätterträff i norska Hemsedal

Blicka framåt mot vintersäsongen! Klubben bjuder in till isklätterträff i norska Hemsedal, den 10-13 januari 2020. Boende är bokat, sovplatser för åtta självständiga replag (16 bäddar, 4 lägenheter/stugor) står till vårt förfogande och det av klubben subventionerade priset är facila 600 kr/pers för tre nätter. Observera att transporterna till och från Hemsedal är upp till deltagarna själva att ordna. Anmälan sker till is@klatterklubben.com. Avgift betalas till bankgiro 5623-4313 eller Swish 1230984179 i samband med anmälan och senast fredag 20 december. Märk betalning med IS samt för och efternamn. 

Hemsedal i Norge, ett av de mer issäkra klättermecka i Skandinavien, är relativt åtkomligt med bil från Stockholm – ca 9 timmars bilresa. Vi lämnar stan på torsdag  och kommer fram på kvällen. Då får vi i princip tre fulla klätterdagar om vi åker tidig eftermiddag på söndagen. Vi har plats för 8 självständiga replag fördelat på 4 lägenheter och klättringen sker självständigt, d.v.s. ni får själva organisera replag, utrustning, transport, mathållning. 

Det kan finnas möjlighet att titta i och fotografera ur förare av dem som har med för er som inte har förare. Ni kan titta på nätet, finns hur mycket som helst för alla kategorier att isklättra och alpinista i Hemsedal! Ett fantastiskt ställe, även om förhållandena inte alltid medger att alla ställen är formerade och inne.

Vi kommer åka upp i fasta replag, oberoende transporter, då man måste ta sig runt lite i dalgångar och folk tar lite olika tider på sig på olika turer. 

Är det kallt, som det brukar i Hemsedal finns alternativ runt Laerdal eller nere i dalen bortanför Gol. 

På kvällarna fixar vi god mat, engagerat snack om vem som har bäst och lättast isskruvar. Vi peppar varandra och tipsar om turer och utbyter erfarenheter – alpinistläger!!

Anmäl dig med namn, mail och mobilnummer till :  is@klatterklubben.com


Namn:     Galgeträffen – tradklättring – Bohuslän 29 maj – 2 juni 2019

Publicerad:    01 APR 2019 09:46

Uppdaterad:     29 JUL 2019 21:25

Rubrik på sidan:     Galgeträffen – tradklättring – Bohuslän 29 maj – 2 juni 2019

Ingress:     Galgeträffen – tradklättring – Bohuslän 29 maj – 2 juni 2019

Bohuslän 29 maj – 2 juni 2019

Stockholms klätterklubb inbjuder till klätterträff – Galgeträffen – Vårträff i Bohuslän! Subventionerat stugboende med Galgebergets prima bohusgranit alldeles inpå knuten.

Häng med på en grym långhelg med tradklättring i Bohuslän!

Pris för boende: 300 kr per plats

Betalas till BG 5623-4313 i samband med anmälan

Anmälan: skktrad@klatterklubben.com


Namn:     Stockholmsveckan – tradklättring – Bohuslän 27 juli – 3 aug 2019

Publicerad:    24 MAR 2019 22:46

Uppdaterad:     24 MAR 2019 22:27

Rubrik på sidan:     Stockholmsveckan – tradklättring – Bohuslän 27 juli – 3 aug 2019

Ingress:     Stockhomsveckan – tradklättring – Bohuslän 27 juli – 3 aug 2019

Bohuslän 27 juli – 3 aug 2019

Stockholms klätterklubb inbjuder till klätterträff – Stockholmsveckan i Bohuslän! Subventionerat stugboende med Galgebergets prima bohusgranit alldeles inpå knuten.

Pris för boende: 1 000 kr per plats
Betalas till BG 5623-4313 i samband med anmälan
Anmälan: skktrad@klatterklubben.com 

Häng med på en grym vecka med tradklättring i Bohuslän!

Först till kvarn-principen gäller, anmälan är bindande. 
OBS: Boendet är
bokat av Stockholms Klätterklubb, men i övrigt finns inget program. Resa t/r,
mat, utrustning mm bekostar alla var och en för sig. 

 


Namn:     Alpinvecka i Aostadalen 2019

Publicerad:    24 MAR 2019 02:46

Uppdaterad:     24 MAR 2019 22:37

Rubrik på sidan:     Alpinvecka i Aostadalen 8 – 14 juli 2019

Ingress:     Alpinvecka i Aostadalen 2019, 8 – 14 Juli

Aostadalen

Stockholms Klätterklubb i Aostadalen! Klubben har hyrt ett hus med totalt 16 sovplatser – följ med på en äventyrsfylld vecka bland anrika toppar.

Pris för boende: 1 000 kr per plats
Betalas till BG 5623-4313 i samband med anmälan
Anmälan: skktrad@klatterklubben.com

Först till kvarn-principen gäller, anmälan är bindande.
OBS: Boendet är
bokat av Stockholms Klätterklubb, men i övrigt finns inget program. Resa t/r,
mat, utrustning och liftkort mm bekostar alla var och en för sig.

 


Namn:     Årsmöteshandlingar 2019

Publicerad:    15 FEB 2019 22:15

Uppdaterad:     15 FEB 2019 22:15

Rubrik på sidan:     Årsmöteshandlingar 2019

Ingress:     Årsmöteshandlingar för 2019 finns nu tillgängliga.

Årsmöteshandlingar 2019.pdf


Namn:     Klubb-dagen – tradklättring – 26 maj 2018

Publicerad:    28 MAR 2018 09:46

Uppdaterad:     26 MAJ 2018 09:21

Rubrik på sidan:     Klubb-dagen – tradklättring – 26 maj 2018

Ingress:     Klubb-dagen – tradklättring – 26 maj 2018

Idag är det klubb-dag på Grönbrinksberget! Fantastiskt klätterväder! Dock så blir det ingen korvgrillning! Eldningsförbud råder. Ha en fin dag på klippan! Hls. SKK styrelsen.


Namn:     Stockholmsveckan – tradklättring – Bohuslän 6 aug – 12 aug 2018

Publicerad:    27 MAR 2018 22:46

Uppdaterad:     31 MAR 2018 17:30

Rubrik på sidan:     Stockholmsveckan – tradklättring – Bohuslän 6 aug – 12 aug 2018

Ingress:     Stockhomsveckan – tradklättring – Bohuslän 6 aug – 12 aug 2018

Bohuslän 6 aug – 12 aug 2018

Stockholms klätterklubb inbjuder till klätterträff – Stockholmsveckan i Bohuslän! Subventionerat stugboende med Galgebergets prima bohusgranit alldeles inpå knuten.

Häng med på en grym vecka med tradklättring i Bohuslän!

Anmäl dig till :  skktrad@klatterklubben.com


Namn:     Alpinvecka i Chamonix 2018

Publicerad:    26 MAR 2018 02:46

Uppdaterad:     10 JUN 2018 17:35

Rubrik på sidan:     Alpinvecka i Chamonix 16 – 29 juli 2018

Ingress:     Alpinvecka i Chamonix 2018 16 – 22 Juli 23 – 29 Juli

Alpinvecka i Chamonix 2018

Anmäl dig till :  skktrad@klatterklubben.com


Namn:     PROGRAM 2018

Publicerad:    24 MAR 2018 03:46

Uppdaterad:     31 MAR 2018 17:31

Rubrik på sidan:     Aktivitetsprogram 2018

Ingress:     Aktivitetsprogram 2018

Aktivitetsprogram 2018

Aktivitetsprogram 2018

Namn:     Årsmöte 2018

Publicerad:    19 FEB 2018 22:15

Uppdaterad:     31 MAR 2018 17:25

Rubrik på sidan:     Årsmöte 2018

Ingress:     Årsmöte för verksamhetsåret 2018 hålls onsdagen den 14 mars, med början kl 18, på restaurang Engelen, Kornhamnstorg, Stockholm.

Styrelsen för SKK kallar alla medlemmar till årsmöte.

För den som föranmäler sig till info@klatterklubben.com senast den 12 mars ingår en måltid och ett glas dryck i samband med mötet (på klubbens bekostnad).

Årsmöteshandlingar finns tillgängliga här:

Årsmöteshandlingar 2018.pdf


Namn:     Årsmöte 2019

Publicerad:    19 FEB 2018 22:15

Uppdaterad:     27 JAN 2019 21:18

Rubrik på sidan:     Årsmöte 2019

Ingress:     Årsmöte för verksamhetsåret 2019 hålls fredagen den 22 februari, med början kl 18, på restaurang Engelen, Kornhamnstorg, Stockholm.

Styrelsen för SKK kallar alla medlemmar till årsmöte. Årsmötet är klubbens högsta beslutande organ, och ska bland annat besluta om ekonomisk ansvarsfrihet för föregående års styrelse och budget för innevarande verksamhetsår, bifalla eller avslå inkomna motioner, samt välja vilka som ska ingå i styrelsen 2019.


Namn:     Tradklättring – Bohuslän 25 maj – 28 maj 2017

Publicerad:    14 MAR 2017 02:46

Uppdaterad:     31 MAR 2018 17:35

Rubrik på sidan:     Tradklättring – Bohuslän 25 maj – 28 maj 2017

Ingress:     Tradklättring – Bohuslän 25 maj – 28 maj 2017

Bohuslän 25 maj – 28 maj 2017

Stockholms klätterklubb inbjuder till klätterträff – Vårträff i Bohuslän! Subventionerat stugboende med Galgebergets prima bohusgranit alldeles inpå knuten.

Pris för boende: 200 kr per plats

Häng med på en grym långhelg med tradklättring i Bohuslän!

Anmäl dig till :  skktrad@klatterklubben.com


Namn:     PROGRAM 2017

Publicerad:    14 MAR 2017 02:46

Uppdaterad:     31 MAR 2018 17:19

Rubrik på sidan:     Aktivitetsprogram 2017

Ingress:     Aktivitetsprogram 2017

Aktivitetsprogram 2017

Aktivitetsprogram 2017

Namn:     Alpinvecka i Chamonix 2017

Publicerad:    14 MAR 2017 02:46

Uppdaterad:     31 MAR 2018 17:18

Rubrik på sidan:     Alpinvecka i Chamonix 2017

Ingress:     Alpinvecka i Chamonix 2017

Chamonix_2017

Anmäl dig till :  skktrad@klatterklubben.com


Namn:     Tradklättring – Bohuslän 25 maj – 28 maj 2017

Publicerad:    14 MAR 2017 02:46

Uppdaterad:     22 MAR 2017 23:38

Rubrik på sidan:     Tradklättring – Bohuslän 25 maj – 28 maj 2017

Ingress:     Tradklättring – Bohuslän 25 maj – 28 maj 2017

Bohuslän 25 maj – 28 maj 2017

Stockholms klätterklubb inbjuder till klätterträff – Vårträff i Bohuslän! Subventionerat stugboende med Galgebergets prima bohusgranit alldeles inpå knuten.

Pris för boende: 200 kr per plats

Häng med på en grym långhelg med tradklättring i Bohuslän!

Anmäl dig till :  skktrad@klatterklubben.com


Namn:     Tradklättring – Bohuslän 5 aug – 12 aug 2017

Publicerad:    13 MAR 2017 22:46

Uppdaterad:     31 MAR 2018 17:17

Rubrik på sidan:     Tradklättring – Bohuslän 6 aug – 12 aug 2017

Ingress:     Tradklättring – Bohuslän 5 aug – 12 aug 2017

Bohuslän 5 aug – 12 aug 2017

Stockholms klätterklubb inbjuder till klätterträff – Stockholmsveckan i Bohuslän! Subventionerat stugboende med Galgebergets prima bohusgranit alldeles inpå knuten.

Häng med på en grym vecka med tradklättring i Bohuslän!

Anmäl dig till :  skktrad@klatterklubben.com


Namn:     Häggstaträffen 9 september 2017

Publicerad:    11 MAR 2017 23:30

Uppdaterad:     31 MAR 2018 17:17

Rubrik på sidan:     Häggstaträffen 9 september 2017

Ingress:     Traditionsenligt arrangerar SKK Häggstaträffen som en festlig informell avslutning på klättersommaren, lördag 9/9. Klubben står för några rep, och till lunch bjuds det på grillad korvbuffé samt måltidsdryck.

Häggstaträffen är som alltid ett helt öppet arrangemang vid Häggstaklippan, som håller på från förmiddagen till framåt mörka kvällen. Ingen föranmälan krävs och alla dina vänner utan medlemskap är välkomna.

Vi hoppas så klart att vädret ska vara medgörligt!


Namn:     Årsmöteshandlingar 2017

Publicerad:    01 MAR 2017 22:22

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöteshandingar 2017

Ingress:     Årsmöteshandlingar för 2017 finns nu tillgängliga.

Ladda ner Årsmöteshandlingar 2017.pdf


Namn:     Årsmöte 2017

Publicerad:    16 FEB 2017 23:03

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöte 2017

Ingress:     Årsmötet äger rum onsdagen den 8 mars kl 18 på restaurang Engelen, Gamla stan i Stockholm.

Styrelsen för SKK kallar samtliga medlemmar i klubben till årsmöte. Möteshandlingar publiceras i stadgeenlig ordning senast en vecka före mötet (1 mars).

För den som föranmäler närvaro till info@klatterklubben.com senast den 5 mars ingår en måltid och ett glas dryck i samband med mötet, på klubbens bekostnad.


Namn:     Årsmöteshandlingar 2016

Publicerad:    09 MAR 2016 22:46

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöteshandlingar 2016

Ingress:     Årsmöteshandlingar för 2016 finns nu tillgängliga.

Ladda ner Årsmöteshandlingar 2016.pdf


Namn:     Tradklättring – Bohuslän 5 maj – 8 maj 2016

Publicerad:    09 MAR 2016 22:46

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Tradklättring – Bohuslän 5 maj – 8 maj 2016

Ingress:     Tradklättring – Bohuslän 5 maj – 8 maj 2016

Bohuslän 5 maj – 8 maj 2016

Stockholms klätterklubb inbjuder till klätterträff – Vårträff i Bohuslän! Subventionerat stugboende med Galgebergets prima bohusgranit alldeles inpå knuten.

Häng med på en grym långhelg med tradklättring i Bohuslän!

Anmäl dig till :  skktrad@klatterklubben.com


Namn:     Västkusten 5 maj – 8 maj 2016

Publicerad:    09 MAR 2016 22:46

Uppdaterad:     23 APR 2016 10:24

Rubrik på sidan:     Västkusten 5 maj – 8 maj 2016

Ingress:     Västkusten 5 maj – 8 maj 2016

Västkusten 5 maj – 8 maj 2016

Under Kristi himmelsfärdshelgen kommer SKK åka ned till Västkusten på klätterläger. 

Anmäl dig till :  skktrad@klatterklubben.com


Namn:     Årsmöte 2016

Publicerad:    24 FEB 2016 22:56

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     ÅRSMÖTE 2016

Ingress:     Onsdagen den 16 mars är det dags för Stockholms Klätterklubb att ha årsmöte för 2016. Som brukligt är bord bokat på restaurang Engelen på Kornhamnstorg, Gamla stan (vid Slussen). Vi börjar kl 18. En enklare middagsrätt inklusive ett glas till maten ingår för alla föranmälda mötesdeltagare, på klubbens bekostnad. Föranmälan görs till info@klatterklubben.com senast onsdagen den 9/3.

Efter mötets avslutande hoppas vi att som eftersits kunna bjuda de närvarande på ett kortare föredrag om klättring i någon form. I skrivande stund är det inte klart vem det skulle vara, inget är säkert men styrelsen jobbar på att skaka fram någon känd klätterprofil! Tidigare år har t.ex. Said Belhaj och Hannes Puman gästat årsmötena.

En hälsning från valberedningen

Valberedningen i Stockholms Klätterklubb har till uppgift att föreslå en styrelse inför årsmötet den 16 mars 2016. Styrelsearbetet är viktig och inspirerande men framförallt nödvändigt och vi behöver dig. Gillar du idén om en levande och aktiv klätterklubb och vill låta din entusiasm smitta av sig på andra medlemmar, kan din medverkan i styrelsen få stor betydelse!

Vi i valberedningen tror att engagemang och drivkraft är viktiga egenskaper för styrelsearbetet men också en samarbete och skapande atmosfär i styrelsearbetet. Styrelsen har viss övervikt av män och därför skulle fler kvinnor bättre avspegla könsfördelningen i klubben. Du behöver naturligtvis inte vara superklättrare för att delta i styrelsearbetet, bland klubbens medlemmar finns alla kunskapsnivåer och dessa bör representeras i styrelsen.

Anmäl gärna ditt intresse till valberedningen via e-post, eller ring oss. (Utom om du istället vill engagera dig i valberedningen, då kontaktar du styrelsens ordförande Robert Rosenzweig – via info@klatterklubben.com.) 

Alexander Raofinia, raofinia@hotmail.com070-990 0002

Joachim Eriksson, sjsbygg@gmail.com073-180 0039


Namn:     Medlemskap 2016

Publicerad:    01 DEC 2015 20:40

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Medlemskap 2016

Ingress:     För den som önskar fortsätta vara medlem från det nya årets första dag, rekommenderas att medlemsavgiften för 2016 betalas redan nu i december. Avgiften är oförändrat 200 kr för ungdom/junior (upp till och med 20 års ålder) och 300 kr för övriga. Betalutskick görs till samtliga medlemmars registrerade e-postadresser. Inbetalningsavier på papper skickas inte ut!

Enklast är om du betalar direkt genom betaltjänsten i IdrottOnline med kort eller internetbank. För ett år sedan var det olyckligtvis en del tekniska bekymmer som förhindrade online-betalningar, men det ska vi förhoppningsvis slippa denna gång.
Om du föredrar att girera avgiften så går det självfallet bra: BankGiro 5623-4313. Märk betalningen med ditt namn (eller om du betalar för någon annan, vederbörandes namn).
Obs! Medlemsavgift som betalas in från och med den 1 december 2015 gäller till utgången av år 2016.


Namn:     Access: älgjakt i Fituna 12-16/10

Publicerad:    11 OKT 2015 18:36

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Access: älgjakt i Fituna 12-16/10

Ingress:     I veckan är det dags för årets älgjakt i Fituna, vilket innebär att klättrare får hålla sig borta från framför allt Grönbrinksberget. Även Vårdberget och Lilla Vårdberget är antagligen säkrast att hålla sig ifrån.

Jaktlaget hoppas för allas bästa att detta respekteras.


Namn:     Häggstaträffen 2015

Publicerad:    01 SEP 2015 10:34

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Häggstaträffen på lördag

Ingress:     Nu på lördag 5 sept äger årets upplaga av Häggstaträffen rum! Från förmiddagen är det fri klättring, efter eget tycke och smak på klubbens topprep eller medhavd utrustning. Grillad korv serveras och vid klippans fot är det öppen mingelzon!

Kom och dela alla erfarenheter och klätteranektoder från den gångna sommarsäsongen och visa prov på dina fränaste flytt! Förutom klättring på vertikalen ges det också tillfälle att öva upp sin balans på slackline, och delta i en liten pristävling.

På kvällen vid 18-tiden fortsätter träffen med en klubbmiddag på närbelägna Flottsbro värdshus där Saku Korosuo, som klättrat med oss under dagen, håller föredrag (med början kl 19) om sina rafflande solobestigningar på några av världens mest kända storväggar. För maten står värdshusets kök, medan dryck till och efter maten finns att köpa från klubbens självorganiserade bar till nära nog självkostnadspris. Vi ser gärna att du betalar köp i baren med hjälp av Swish!

Att vara med och klättra är naturligtvis helt kostnadsfritt! Middag och föredrag kostar 300 kr/pers och föranmäl dig helst till info@klatterklubben.com senast 2 sept!


Namn:     Bohuslän 10-16 augusti 2015

Publicerad:    01 MAJ 2015 11:58

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Klätterträff – Sommarläger i Bohuslän 10-16/8

Ingress:     Klubben inbjuder till klätterträff – sommarläger i Bohuslän! Subventionerat stugboende med Galgebergets prima bohusgranit alldeles inpå knuten.

Under vecka 33 (10-16 augusti) arrangerar klubben en klätterträff i Bohuslän med boende på Röe Gård, ett stenkast från Galgeberget.

Huvudinriktningen är tradklättring.

Transport till och från lägret organiseras genom samåkning i deltagares bilar; den som ställer upp med bil och förarservice får ersättning från klubben.

För mer info och anmälan:
lager@klatterklubben.com

– Bilder från Bohuslän 2014

topFrame_roeVar
SKK-lager
Skk-lager-2

Namn:     Vårläger Bohuslän 2015

Publicerad:    02 APR 2015 09:58

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Vårläger i Bohuslän 14-17/5

Ingress:     Klubben inbjuder till vårläger med tradklättring i Bohuslän under Kristi himmelfärdshelgen!

Under Kristi himmelfärdshelgen (14-17 maj) arrangerar klubben en lägerresa till Bohuslän med boende på Röe Gård, ett stenkast från Galgeberget.

Huvudinriktningen är tradklättring.

Transport till och från lägret organiseras genom samåkning i deltagares bilar; den som ställer upp med bil och förarservice får ersättning från klubben.

För mer info och anmälan:
lager@klatterklubben.com


Namn:     Bohuslän climbing 14 maj – 17 maj 2015

Publicerad:    16 MAR 2015 11:58

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:20

Rubrik på sidan:     Bohuslän climbing 14 maj – 17 maj 2015

Ingress:     Klubbläger 14-17 maj 2015

Under Kristi himmelsfärdshelgen kommer SKK åka ned till Västkusten.

Där kommer vi klättra rep och trada i ett av Sveriges klättermecka.

Transport till och från träffen organiseras genom samåkning i bilar.

Anmäl dig till :  lager@klatterklubben.com


Namn:     Bohuslän 14 maj – 17 maj 2015

Publicerad:    16 MAR 2015 11:58

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:22

Rubrik på sidan:     Bohuslän 14 maj – 17 maj 2015

Ingress:     Klubbläger 14-17 maj 2015


Namn:     Dagordning för årsmötet

Publicerad:    25 FEB 2015 13:25

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Dagordning för årsmötet

Ingress:     Här är dagordningen för årsmötet den 4/3 2015 kl. 18, på restaurang Engelen, Kornhamnstorg 4.

1. Fastställande av röstlängd för mötet.
2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
3. Fastställande av föredragningslista.
4. Val av ordförande och sekreterare för mötet.
5. Val av protokolljusterare och rösträknare.
6. Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret.
7. Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste 
räkenskapsåret.
8. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste 
verksamhets- och räkenskapsåret.
9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
10. Fastställande av medlemsavgifter.
11. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande 
verksamhets- och räkenskapsåret.
12. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
13. Val av föreningens ordförande för en tid av ett år.
14. Val av sekreterare och kassör samt två till fem ordinarie ledamöter i styrelsen för en tid av ett år
15. Val av två till tre suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett år
16. Val av en revisor jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte 
styrelsens ledamöter delta.
17. Val av två ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande.
18. Övriga frågor.


Namn:     Dagordning för årsmötet

Publicerad:    25 FEB 2015 13:25

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Dagordning för årsmötet

Ingress:     Här är dagordningen för årsmötet den 4/3 2015 kl. 18, på restaurang Engelen, Kornhamnstorg 4.

1. Fastställande av röstlängd för mötet.
2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
3. Fastställande av föredragningslista.
4. Val av ordförande och sekreterare för mötet.
5. Val av protokolljusterare och rösträknare.
6. Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret.
7. Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste 
räkenskapsåret.
8. Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste 
verksamhets- och räkenskapsåret.
9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
10. Fastställande av medlemsavgifter.
11. Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande 
verksamhets- och räkenskapsåret.
12. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
13. Val av föreningens ordförande för en tid av ett år.
14. Val av sekreterare och kassör samt två till fem ordinarie ledamöter i styrelsen för en tid av ett år
15. Val av två till tre suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett år
16. Val av en revisor jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte 
styrelsens ledamöter delta.
17. Val av två ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande.
18. Övriga frågor.


Namn:     Årsmöte 2015

Publicerad:    08 FEB 2015 19:55

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Årsmöte 2015

Ingress:     Årsmöte för verksamhetsåret 2015 hålls onsdag den 4 mars på restaurang Engelen, Kornhamnstorg 4 i Gamla stan, med början kl 18.

Förtäring i form av någon enklare rätt från menyn och ett glas dryck av valfri sort, ingår för alla medlemmar som närvarar. Föranmäl gärna att du kommer till info@klatterklubben.com, att ha ett hum om antal gäster underlättar givetvis för köks- och serveringspersonalen.

Funderar du på att ta klivet och engagera dig i styret och driften av klubben, eller vet du någon som du tycker borde göra det?

– Kontaka valberedningen!

Har du ett förslag till förändring/utveckling av klubbens att framlägga för årsmötet?

– Se till att ditt förslag är styrelsen tillhanda, i skriftlig form, senast två veckor före årsmötet (den 18 februari)!

Fullständig dagordning publiceras här på webbplatsen senast en vecka före mötet.


Namn:     Årsmöte 2015

Publicerad:    08 FEB 2015 19:55

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöte 2015

Ingress:     Årsmöte för verksamhetsåret 2015 hålls onsdag den 4 mars på restaurang Engelen, Kornhamnstorg 4 i Gamla stan, med början kl 18.

Förtäring i form av någon enklare rätt från menyn och ett glas dryck av valfri sort, ingår för alla medlemmar som närvarar. Föranmäl gärna att du kommer till info@klatterklubben.com, att ha ett hum om antal gäster underlättar givetvis för köks- och serveringspersonalen.

Funderar du på att ta klivet och engagera dig i styret och driften av klubben, eller vet du någon som du tycker borde göra det?

– Kontaka valberedningen!

Har du ett förslag till förändring/utveckling av klubbens att framlägga för årsmötet?

– Se till att ditt förslag är styrelsen tillhanda, i skriftlig form, senast två veckor före årsmötet (den 18 februari)!

Fullständig dagordning publiceras här på webbplatsen senast en vecka före mötet.


Namn:     Ymer Alber gjorde i dag Jai Dum (8b)

Publicerad:    02 JAN 2015 10:31

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:43

Rubrik på sidan:     Ymer Alber gjorde i dag Jai Dum (8b)

Ingress:     14-årige Ymer Alber gjorde i dag Jai Dum (8b) på Ton Sai i Thailand. Därmed är han den yngste svensken hittills som satt en 8b.

Ymer Alber har haft en framgångsrik tävlingssäsong under 2014 och vann både  JSM och JNM i lead i sin åldersklass Ungdom B.

Jai Dum är en 25 meter lång, svagt överhängande led som öppnades av amerikanen Sam Lightner 1997. Den rankas som en av de finaste lederna på Ton Sai och har repeterats av många inom världseliten.


Namn:     Access: Älgjakt pågår i Fituna

Publicerad:    13 OKT 2014 17:56

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Access: Älgjakt pågår i Fituna

Ingress:     Den 13-17/10 pågår årets älgjakt i Fituna, och det är under denna tid inte lämpligt att klättra i området.

Klippor som berörs är framför allt Grönbrinksberget, men även Vårdberget bör kanske undvikas.


Namn:     Access: Älgjakt pågår i Fituna

Publicerad:    13 OKT 2014 17:56

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Access: Älgjakt pågår i Fituna

Ingress:     Den 13-17/10 pågår årets älgjakt i Fituna, och det är under denna tid inte lämpligt att klättra i området.

Klippor som berörs är framför allt Grönbrinksberget, men även Vårdberget bör kanske undvikas.


Namn:     Stockholmsklippa bultas om i unikt projekt

Publicerad:    14 JUN 2014 00:01

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Stockholmsklippa bultas om i unikt projekt

Ingress:     Flatenklippan i Stockholm bultas om och rustas upp. Projektet är beräknat till 240 arbetstimmar och finansieras av Stockholms Klätterklubb, Solna Klätterklubb, Riksidrottsförbundet (RF) samt Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

Mer på klätterförbundentssida

 http://bergsport.se/2014/07/14/stockholmsklippa-bultas-om-i-unikt-projekt/


Namn:     Stockholmsklippa bultas om i unikt projekt

Publicerad:    14 JUN 2014 00:01

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Stockholmsklippa bultas om i unikt projekt

Ingress:     Flatenklippan i Stockholm bultas om och rustas upp. Projektet är beräknat till 240 arbetstimmar och finansieras av Stockholms Klätterklubb, Solna Klätterklubb, Riksidrottsförbundet (RF) samt Skarpnäcks stadsdelsförvaltning.

Mer på klätterförbundentssida

 http://bergsport.se/2014/07/14/stockholmsklippa-bultas-om-i-unikt-projekt/


Namn:     Erik Massih på Häggstaträffen 27/9

Publicerad:    14 JUN 2014 00:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:27

Rubrik på sidan:     Erik Massih på Häggstaträffen 27/9

Ingress:     I samband med Häggstaträffen den 27-28 september gästar Erik Massih klubbmiddagen på Flottsbro värdshus lördagskvällen den 27:e. Erik är en av Sveriges främsta klättrare, och har en kanske unik bredd. Missa inte Eriks föredrag!

Erik Massih har prövat på att klättra i de flesta stilar, på väldigt många ställen runtom i världen. Han är kort sagt en komplett klättrare med över 20 års erfarenhet och många sanslöst hårda projekt i bagaget. Nu har du chansen att ta del av Eriks bravader återberättade av huvudpersonen själv!

Läs en intervju med Erik Massih.

Obs! Middagen kostar 100 kr per person och föranmälan är obligatorisk! Anmäl dig och eventuellt sällskap (behöver inte vara medlem i klubben) till info@klatterklubben.com senast onsdag den 24/9.


Namn:     Erik Massih på Häggstaträffen 27/9

Publicerad:    14 JUN 2014 00:01

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Erik Massih på Häggstaträffen 27/9

Ingress:     I samband med Häggstaträffen den 27-28 september gästar Erik Massih klubbmiddagen på Flottsbro värdshus lördagskvällen den 27:e. Erik är en av Sveriges främsta klättrare, och har en kanske unik bredd. Missa inte Eriks föredrag!

Erik Massih har prövat på att klättra i de flesta stilar, på väldigt många ställen runtom i världen. Han är kort sagt en komplett klättrare med över 20 års erfarenhet och många sanslöst hårda projekt i bagaget. Nu har du chansen att ta del av Eriks bravader återberättade av huvudpersonen själv!

Läs en intervju med Erik Massih.

Obs! Middagen kostar 100 kr per person och föranmälan är obligatorisk! Anmäl dig och eventuellt sällskap (behöver inte vara medlem i klubben) till info@klatterklubben.com senast onsdag den 24/9.


Namn:     Fina resultat i Argentiere

Publicerad:    12 JUN 2014 10:31

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:43

Rubrik på sidan:     Fina resultat i Argentiere

Ingress:     Ymer Alber tog sjundeplats! Freja Duncan, kom på 22:e plats i sin klass.

Freja Duncan, Josefine Krohn  och Ymer Alber deltog på landslaglägret  i samband med WC i Chamonix och Briancon,  Även Erik Oredsson anslöt på en tyräningsdag ute på klippa i Briancon.Ymer och Freja deltog sedan i Europacupen i boulder i Argentiere där Freja blev 22a och Ymer 7a  ( Ymer är nu rankad 5a i lead och 13 i boulder på världsrankningen IFSC Youth B).


Namn:     Pallplatser i junior-NM!

Publicerad:    02 JUN 2014 10:31

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:22

Rubrik på sidan:     Pallplatser i junior-NM!

Ingress:     Den 4-5 oktober avgjordes årets J-NM (nordiska mästerskap för juniorer) i bouldering. SKK:s Freja Duncan stod som segrare i sin klass, Ungdom B damer. Ymer Alber kom på tredje plats i Ungdom B herrar.

Ungdomsträningsgruppen är att gratulera till dessa fina resultat! Under september deltog Ymer Alber även i J-EM i bouldering och J-VM i lead och kom på 18:e plats i bägge tävlingarna.

 
– Junior-NM bouldering – samtliga resultat


Namn:     Klubbdag vid Vårdberget 15/6 – Häggstaträff 27/9

Publicerad:    02 JUN 2014 10:31

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:20

Rubrik på sidan:     Klubbdag vid Vårdberget 15/6 – Häggstaträff 27/9

Ingress:     Kom på sommarens klubbträffar! Så snart som den 15 juni bjuder styrelsen in alla medlemmar till Vårdberget i Fituna söder om Stockholm! Samling på Gullmarsplan kl 9 för samåkning till klippan! Och i slutet av augusti håller vi i sedvanlig ordning hov

Söndagen den 15 juni anordnar styrelsen en klubbträff med klättring på Vårdberget, varvat med korvgrillning och samkväm! Samling vid Gullmarsplan kl 9 (inne på torget) där vi fördelar oss på tillgängliga bilar och far ut till klippan i kolonn! Kan du inte komma till Gullmarsplan kan du så klart ta dig direkt till Vårdberget, räkna med att vi är där från kl 10 ungefär.

På Vårdberget finns åtminstone någon liten godbit för alla typer av klättrare – sköna topprepsleder, en del bättre bultade sektioner (Lilla Vårdberget) och för tradentusiasternanågra även några klassiska sprickor att kila in sig i. Vi hjälps åt och sätter topprep för den som så önskar, och grillkorven står så klart styrelsen för!

Häggstaträffen: Även om en ogärna tänker så långt fram som till sensommarens ljumma dagar redan nu, kan det vara värt att veta att datum för årets Häggstaträff är bestämt! Rödmarkera sista helgen i september (27/9) i kalendern för då intar vi den historiska klippan på traditionellt manér!


Namn:     Ymer Alber tog femteplats junior-EM!

Publicerad:    02 JUN 2014 10:31

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:43

Rubrik på sidan:     Ymer Alber tog femteplats junior-EM!

Ingress:     Ymer Alber tog femteplats junior-EM! Freja Duncan, kom på 22:e plats i sin klass.

Ymer Alber tävlade i Ungdom B pojkar och tog en femteplacering. Han avancerade därmed efter sin sjätte placering i kvalet.
 
Freja Duncan, kom på 22:e plats i sin klass.

Fullständiga resultat från junior EM på IFSCs  hemsida (International Federation of Sport Climbing)


Namn:     Klubbdag vid Vårdberget 15/6 – Häggstaträff 27/9

Publicerad:    02 JUN 2014 10:31

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Klubbdag vid Vårdberget 15/6 – Häggstaträff 27/9

Ingress:     Kom på sommarens klubbträffar! Så snart som den 15 juni bjuder styrelsen in alla medlemmar till Vårdberget i Fituna söder om Stockholm! Samling på Gullmarsplan kl 9 för samåkning till klippan! Och i slutet av augusti håller vi i sedvanlig ordning hov

Söndagen den 15 juni anordnar styrelsen en klubbträff med klättring på Vårdberget, varvat med korvgrillning och samkväm! Samling vid Gullmarsplan kl 9 (inne på torget) där vi fördelar oss på tillgängliga bilar och far ut till klippan i kolonn! Kan du inte komma till Gullmarsplan kan du så klart ta dig direkt till Vårdberget, räkna med att vi är där från kl 10 ungefär.

På Vårdberget finns åtminstone någon liten godbit för alla typer av klättrare – sköna topprepsleder, en del bättre bultade sektioner (Lilla Vårdberget) och för tradentusiasternanågra även några klassiska sprickor att kila in sig i. Vi hjälps åt och sätter topprep för den som så önskar, och grillkorven står så klart styrelsen för!

Häggstaträffen: Även om en ogärna tänker så långt fram som till sensommarens ljumma dagar redan nu, kan det vara värt att veta att datum för årets Häggstaträff är bestämt! Rödmarkera sista helgen i september (27/9) i kalendern för då intar vi den historiska klippan på traditionellt manér!


Namn:     Läger Västervik 29 maj – 1 juni 2014

Publicerad:    31 MAJ 2014 10:31

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Läger Västervik 29 maj – 1 juni 2014

Ingress:     Under Kristi himmelsfärdshelgen kommer SKK-ungdomsgrupp åka ned till Västervik på klätterläger. Där kommer vi bouldra och klättra rep i ett av Sveriges klättermecka. Anmäl dig till : kbut-junior@klatterklubben.com

Västervik 29 maj – 1 juni 2014


Namn:     Läger Västervik 29 maj – 1 juni 2014

Publicerad:    31 MAJ 2014 10:31

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:20

Rubrik på sidan:     Läger Västervik 29 maj – 1 juni 2014

Ingress:     Under Kristi himmelsfärdshelgen kommer SKK-ungdomsgrupp åka ned till Västervik på klätterläger. Där kommer vi bouldra och klättra rep i ett av Sveriges klättermecka. Anmäl dig till : kbut-junior@klatterklubben.com

Västervik 29 maj – 1 juni 2014


Namn:     Andalucia – två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Publicerad:    30 MAJ 2014 20:05

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Andalucia – två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Ingress:     Två 8a igen av Philip Samuelsson-Forsdik.

Två 8a igen av Philip Samuelsson-Forsdik  (1)   
 
Philip Samuelsson-Forsdik har varit på en trip till Andalucia där han bland annat gjorde två 8a, Rapa nui i Casares och Hakuna Matata i Benahavis. ”Kändes först omöjligt, men efter ett svalkande dopp var det omöjliga möjligt.”

Sammanlagt har 17-åringen gjort tolv 8a, den första när han var 13, samt en 8a+. Fram till 2012, tävlade Philip framgångsrikt och tillhörde då också J-landslaget.

google-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html


Namn:     Andalucia – två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Publicerad:    30 MAJ 2014 20:05

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:20

Rubrik på sidan:     Andalucia – två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Ingress:     Två 8a igen av Philip Samuelsson-Forsdik.

Två 8a igen av Philip Samuelsson-Forsdik  (1)   
 
Philip Samuelsson-Forsdik har varit på en trip till Andalucia där han bland annat gjorde två 8a, Rapa nui i Casares och Hakuna Matata i Benahavis. ”Kändes först omöjligt, men efter ett svalkande dopp var det omöjliga möjligt.”

Sammanlagt har 17-åringen gjort tolv 8a, den första när han var 13, samt en 8a+. Fram till 2012, tävlade Philip framgångsrikt och tillhörde då också J-landslaget.

google-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html


Namn:     Ungdomsgruppens blogg

Publicerad:    25 APR 2014 10:31

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Ungdomsgruppens blogg

Ingress:     Klubbens juniorträningsgrupp har sedan ett par månader en blogg, där tränarna Emil, Adam och Björn skriver och berättar om sin verksamhet. Låt dig inspireras av inlägg om hård vardagsträning, spännande klättertävlingar, resor och upplevelser – ungdomarna leder vägen!

Länk till bloggen.


Namn:     Ny ordförande och nya moderna tankar

Publicerad:    02 APR 2014 21:10

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Ny ordförande och nya moderna tankar

Ingress:     Svenska Klätterförbundets nya ordförande heter Jacob Sternius (Stockholms klätterklubb)

http://www.8a.nu/Index.aspx?CountryCode=SWE
Svenska Klätterförbundets nya ordförande heter Jacob Sternius och klätterbakgrunden är främst trad men även alpint, aid, mix is och sport. Hur gick tankarna när du tackade, Ja?
Det är en möjlighet att få träffa och jobba med många skickliga människor med samma intresse och utbyta erfarenheter. Jag hoppas kunna vara med och göra skillnad, främja och utveckla svensk klättring. Vad tycker du är viktigt att satsa på för att främja och utveckla?
Under valåret är politikerna mer lyhörda än vanligt och det tycker jag att vi ska passa på att utnyttja för opinionsbildning i accessfrågor. Personligen tycker jag mest om att klättra utomhus och skulle gärna se att fler gav utomhusklättringen en chans. Det är viktigt med utbildning, men jag tycker att det är minst lika viktigt med övning och erfarenhet. Jag har inget färdigt recept i frågan men man skulle kunna titta på ett mentorskapsprogram där man kan stötta och stimulera så att fler provar utomhusklättring. Just denna fråga berör mest klubbarna snarare men det kan finnas initiativ för Förbundet att ta också. Det handlar förstås inte bara om vad jag tycker. Förbundsmötet har beslutat om 39 mål som ska uppfyllas gällande allt från webbsida till internationella träffar. Jag ser fram emot att ta itu med dessa tillsammans med den nya styrelsen, kansliet och kommittéerna. Du framstår som en tradklättrare? Vad har du för tankar om bultning?
Jag tycker det är jättebra att det börjar bultas upp lite lättare leder så att alla inte behöver lära sig klättra som jag; med ett kilknippe i ena handen och instruktionsboken i andra. Detta är min personliga åsikt och självklart ska man inte bulta sprickor där man kan lägga säkringar eller ge sig på befintliga turer. I Alperna har man bultat upp väldigt fina moderna turer som annars inte skulle klättras eftersom de är för enkla för dem som kan klättra dem säkert och livsfarliga för dem som uppskattar graden. På min hemmaklippa Häggsta har Björn Peck borstat fram och bultat några fyror på en förbisedd och helt osäkrad vägg. Det är ett bra exempel på lämplig bultning. Hur ser du på medlemsutveckling?
Om vi får fler som klättrar utomhus kanske vi får fler medlemmar i klubbarna. Men hade just medlemsrekrytering varit främsta målet så hade fokuset legat på gymmen och det har jag inte hunnit fundera på ännu. Via stämmen fick vi som sagt en rad mål att uppfylla under vårt tvååriga förtroende och jag ber att få återkomma när jag blivit lite varm i kläderna. 

Namn:     Ny styrelse-sammansättning

Publicerad:    02 APR 2014 21:10

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Ny styrelsesammansättning

Ingress:     Vid årsmötet den 5/3 valdes i stadgeenlig ordning ny styrelse respektive valberedning för SKK. Styrelsen består nu av totalt åtta ledamöter och därtill två suppleanter.

Styrelsen uppgår därmed till det maxantal stadgarna medger, på en suppleant när.

Styrelsens ledamöter:

Robert Rosenzweig, ordförande (omval*)

Manne Forsdik, kassör (omval)

Fredrik Nilsson, vice ordf. (nyval)

Gustav Forssell, sekreterare (omval)

Sara Fagerstedt (nyval**)

Mathias Holm (nyval)

Mattias Ågren, medlemsansvarig (omval)

Stugbald Wahlund (omval*)

Suppleanter:

Robin Haag (nyval)

Martina Bergström (nyval)

*RR har varit ordförande tidigare, men var under föregående verksamhetsår vice ordf., medan SW då var ordförande

**SF var under föregående verksamhetsår suppleant

Valberedning:

Alexander Raofinia, ordförande

Pontus Krohn, ledamot


Namn:     Ny ordförande och nya moderna tankar

Publicerad:    02 APR 2014 21:10

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Ny ordförande och nya moderna tankar

Ingress:     Svenska Klätterförbundets nya ordförande heter Jacob Sternius (Stockholms klätterklubb)

http://www.8a.nu/Index.aspx?CountryCode=SWE
Svenska Klätterförbundets nya ordförande heter Jacob Sternius och klätterbakgrunden är främst trad men även alpint, aid, mix is och sport. Hur gick tankarna när du tackade, Ja?
Det är en möjlighet att få träffa och jobba med många skickliga människor med samma intresse och utbyta erfarenheter. Jag hoppas kunna vara med och göra skillnad, främja och utveckla svensk klättring. Vad tycker du är viktigt att satsa på för att främja och utveckla?
Under valåret är politikerna mer lyhörda än vanligt och det tycker jag att vi ska passa på att utnyttja för opinionsbildning i accessfrågor. Personligen tycker jag mest om att klättra utomhus och skulle gärna se att fler gav utomhusklättringen en chans. Det är viktigt med utbildning, men jag tycker att det är minst lika viktigt med övning och erfarenhet. Jag har inget färdigt recept i frågan men man skulle kunna titta på ett mentorskapsprogram där man kan stötta och stimulera så att fler provar utomhusklättring. Just denna fråga berör mest klubbarna snarare men det kan finnas initiativ för Förbundet att ta också. Det handlar förstås inte bara om vad jag tycker. Förbundsmötet har beslutat om 39 mål som ska uppfyllas gällande allt från webbsida till internationella träffar. Jag ser fram emot att ta itu med dessa tillsammans med den nya styrelsen, kansliet och kommittéerna. Du framstår som en tradklättrare? Vad har du för tankar om bultning?
Jag tycker det är jättebra att det börjar bultas upp lite lättare leder så att alla inte behöver lära sig klättra som jag; med ett kilknippe i ena handen och instruktionsboken i andra. Detta är min personliga åsikt och självklart ska man inte bulta sprickor där man kan lägga säkringar eller ge sig på befintliga turer. I Alperna har man bultat upp väldigt fina moderna turer som annars inte skulle klättras eftersom de är för enkla för dem som kan klättra dem säkert och livsfarliga för dem som uppskattar graden. På min hemmaklippa Häggsta har Björn Peck borstat fram och bultat några fyror på en förbisedd och helt osäkrad vägg. Det är ett bra exempel på lämplig bultning. Hur ser du på medlemsutveckling?
Om vi får fler som klättrar utomhus kanske vi får fler medlemmar i klubbarna. Men hade just medlemsrekrytering varit främsta målet så hade fokuset legat på gymmen och det har jag inte hunnit fundera på ännu. Via stämmen fick vi som sagt en rad mål att uppfylla under vårt tvååriga förtroende och jag ber att få återkomma när jag blivit lite varm i kläderna. 

Namn:     Ny styrelse-sammansättning

Publicerad:    02 APR 2014 21:10

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Ny styrelsesammansättning

Ingress:     Vid årsmötet den 5/3 valdes i stadgeenlig ordning ny styrelse respektive valberedning för SKK. Styrelsen består nu av totalt åtta ledamöter och därtill två suppleanter.

Styrelsen uppgår därmed till det maxantal stadgarna medger, på en suppleant när.

Styrelsens ledamöter:

Robert Rosenzweig, ordförande (omval*)

Manne Forsdik, kassör (omval)

Fredrik Nilsson, vice ordf. (nyval)

Gustav Forssell, sekreterare (omval)

Sara Fagerstedt (nyval**)

Mathias Holm (nyval)

Mattias Ågren, medlemsansvarig (omval)

Stugbald Wahlund (omval*)

Suppleanter:

Robin Haag (nyval)

Martina Bergström (nyval)

*RR har varit ordförande tidigare, men var under föregående verksamhetsår vice ordf., medan SW då var ordförande

**SF var under föregående verksamhetsår suppleant

Valberedning:

Alexander Raofinia, ordförande

Pontus Krohn, ledamot


Namn:     Dagordning för årsmötet

Publicerad:    26 FEB 2014 23:35

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Dagordning för årsmötet + styrelsens berättelser

Ingress:     Dagordningen för årsmötet om en vecka (5/3 kl 18 på Restaurang Engelen) är nu fastställd och finns att ladda ner genom länk nedan, samman med styrelsens verksamhets- och förvaltningsberättelser för fjolåret.

– Årsmöteshandlingar 2014 (PDF-format)

Missa inte Hannes Puman och Ymer Alber, två av Sveriges mest lovande klätterjuniorer med flera mästerskapsmedaljer vardera, som efter avslutat årsmöte förevisar sina bedrifter och erfarenheter i ord och bild!


Namn:     Dagordning för årsmötet

Publicerad:    26 FEB 2014 23:35

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:57

Rubrik på sidan:     Dagordning för årsmötet + styrelsens berättelser

Ingress:     Dagordningen för årsmötet om en vecka (5/3 kl 18 på Restaurang Engelen) är nu fastställd och finns att ladda ner genom länk nedan, samman med styrelsens verksamhets- och förvaltningsberättelser för fjolåret.

– Årsmöteshandlingar 2014 (PDF-format)

Missa inte Hannes Puman och Ymer Alber, två av Sveriges mest lovande klätterjuniorer med flera mästerskapsmedaljer vardera, som efter avslutat årsmöte förevisar sina bedrifter och erfarenheter i ord och bild!


Namn:     Tävlingsframgångar

Publicerad:    02 FEB 2014 22:19

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Framgångar i Sverigecupen Boulder

Ingress:     I den första deltävlingen i Sverigecupen i bouldering, som genomfördes i Västervik den 1 februari, vann klubbens tävlingsaktiva anmärkningsvärda framgångar!

Ymer Alber och Freja Duncan vann sina respektive tävlingsklasser, Ungdom B pojkar/flickor 1999-2000, med Josefin Krohn på tredje plats i flickornas klass och Nicolas Janvid och Leon Bottheim på sjätte respektive sjunde plats bland pojkarna.

Erik Oredsson blev femma i Kids A pojkar 2001-2002.

Även i junior-/seniorklassen (tävlande födda före 1997) för herrar var SKK glädjande nog väl representerat i övre delen av resultatlistan: Daniel J:son Lindh knep andraplatsen, efter Solna KK:s Jonas Nyström, och på placeringarna fyra till sex kom Emil WestmanJonathan Sobin och Jonas Carnby, alla tävlande för SKK.

Däremot hade klubben tyvärr ingen senior deltagare på damsidan.

Sammantaget en mycket lovande start på tävlingsåret 2014 för SKK!

– Hela resultatlistorna återfinns på Klätterförbundets webb


Namn:     Tävlingsframgångar

Publicerad:    02 FEB 2014 22:19

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Framgångar i Sverigecupen Boulder

Ingress:     I den första deltävlingen i Sverigecupen i bouldering, som genomfördes i Västervik den 1 februari, vann klubbens tävlingsaktiva anmärkningsvärda framgångar!

Ymer Alber och Freja Duncan vann sina respektive tävlingsklasser, Ungdom B pojkar/flickor 1999-2000, med Josefin Krohn på tredje plats i flickornas klass och Nicolas Janvid och Leon Bottheim på sjätte respektive sjunde plats bland pojkarna.

Erik Oredsson blev femma i Kids A pojkar 2001-2002.

Även i junior-/seniorklassen (tävlande födda före 1997) för herrar var SKK glädjande nog väl representerat i övre delen av resultatlistan: Daniel J:son Lindh knep andraplatsen, efter Solna KK:s Jonas Nyström, och på placeringarna fyra till sex kom Emil WestmanJonathan Sobin och Jonas Carnby, alla tävlande för SKK.

Däremot hade klubben tyvärr ingen senior deltagare på damsidan.

Sammantaget en mycket lovande start på tävlingsåret 2014 för SKK!

– Hela resultatlistorna återfinns på Klätterförbundets webb


Namn:     Årsmöte 2014

Publicerad:    02 FEB 2014 21:08

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöte för 2014 den 5/3

Ingress:     Ta fram kalendern och markera onsdagen den 5 mars som datum för klubbens årsmöte 2014! Årsmötet äger i sedvanlig ordning rum på restaurang Engelen, Kornhamnstorg 4 (i Gamla stan närmast Slussen), med början kl 18:00. Klubben står för enklare förtäring före/efter mötet och efter avslutad dagordning blir det någon form av underhållande föredrag (mer om det senare).

Dagordning kommer att fastställas och anslås här på hemsidan (www.klatterklubben.com) senast den 17 februari. Om du som medlem har ett förslag till ärenden att behandlas av årsmötet ska det vara styrelsen tillhanda (genom e-post till info@klatterklubben.com) senast två veckor före årsmötet, d.v.s. den 19 februari.

Vill du nominera någon till styrelsen, kontakta valberedningen (Alexander Raofinia och Jacob Sternius): raofinia@hotmail.com / 070-99 00 002.

Väl mött på årsmötet!


Namn:     Årsmöte 2014

Publicerad:    02 FEB 2014 21:08

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Årsmöte för 2014 den 5/3

Ingress:     Ta fram kalendern och markera onsdagen den 5 mars som datum för klubbens årsmöte 2014! Årsmötet äger i sedvanlig ordning rum på restaurang Engelen, Kornhamnstorg 4 (i Gamla stan närmast Slussen), med början kl 18:00. Klubben står för enklare förtäring före/efter mötet och efter avslutad dagordning blir det någon form av underhållande föredrag (mer om det senare).

Dagordning kommer att fastställas och anslås här på hemsidan (www.klatterklubben.com) senast den 17 februari. Om du som medlem har ett förslag till ärenden att behandlas av årsmötet ska det vara styrelsen tillhanda (genom e-post till info@klatterklubben.com) senast två veckor före årsmötet, d.v.s. den 19 februari.

Vill du nominera någon till styrelsen, kontakta valberedningen (Alexander Raofinia och Jacob Sternius): raofinia@hotmail.com / 070-99 00 002.

Väl mött på årsmötet!


Namn:     GOTT NYTT ÅR!

Publicerad:    31 DEC 2013 12:39

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     GOTT NYTT ÅR!

Ingress:     Styrelsen för SKK önskar alla medlemmar ett riktigt gott nytt klätterår!

Vi hoppas att ni under 2014 får sända flertalet fina leder samt sätta gamla och nya projekt på klippväggar och -block i när och fjärran!

Vi vill samtidigt påminna dig som inte redan gjort det, att betala 2014 års medlemsavgift. Medlemskapet löper per kalenderår, så även om du är en sommarklättrare som ligger lågt med klättringen närmaste månaderna, förlorar du inget på att betala in avgiften tidigt på året. Dessutom kanske du plötsligen får för dig att pröva på isklättring, sticka iväg på klätterresa eller vad som helst och då är ju medlemskapet bra att ha!

Datum för årsmötet 2014 är ännu inte fastställt, men det bör bli kring månadsskiftet februari-mars. Vi återkommer med stadgeenligt utlysande av årsmötet så snart beslut tagits om tidpunkten.


Namn:     GOTT NYTT ÅR!

Publicerad:    31 DEC 2013 12:39

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     GOTT NYTT ÅR!

Ingress:     Styrelsen för SKK önskar alla medlemmar ett riktigt gott nytt klätterår!

Vi hoppas att ni under 2014 får sända flertalet fina leder samt sätta gamla och nya projekt på klippväggar och -block i när och fjärran!

Vi vill samtidigt påminna dig som inte redan gjort det, att betala 2014 års medlemsavgift. Medlemskapet löper per kalenderår, så även om du är en sommarklättrare som ligger lågt med klättringen närmaste månaderna, förlorar du inget på att betala in avgiften tidigt på året. Dessutom kanske du plötsligen får för dig att pröva på isklättring, sticka iväg på klätterresa eller vad som helst och då är ju medlemskapet bra att ha!

Datum för årsmötet 2014 är ännu inte fastställt, men det bör bli kring månadsskiftet februari-mars. Vi återkommer med stadgeenligt utlysande av årsmötet så snart beslut tagits om tidpunkten.


Namn:     Isklätterträff i Sälen i januari 2014

Publicerad:    18 DEC 2013 16:30

Uppdaterad:     07 JUN 2016 21:02

Rubrik på sidan:     Isklätterträff i Sälen i januari 2014

Ingress:     Som brukligt inbjuds SKK:s medlemmar till en isklätterträff under en helg i januari! Oavsett om du aldrig rört vid annan is än den i drinken på söderhavsstranden, eller har kängorna och stegjärnen framme på skohyllan året om så är det här rätta evenemanget för dig!

Mer information om resan och (preliminärt) program:

Infoblad isklättring
Infoblad isklättring

Du kan även besöka evenemangets sida på Facebook.


Namn:     Isklätterträff i Sälen i januari 2014

Publicerad:    18 DEC 2013 16:30

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Isklätterträff i Sälen i januari 2014

Ingress:     Som brukligt inbjuds SKK:s medlemmar till en isklätterträff under en helg i januari! Oavsett om du aldrig rört vid annan is än den i drinken på söderhavsstranden, eller har kängorna och stegjärnen framme på skohyllan året om så är det här rätta evenemanget för dig!

Mer information om resan och (preliminärt) program:

Infoblad isklättring
Infoblad isklättring

Du kan även besöka evenemangets sida på Facebook.


Namn:     Viktig info om medlemskapsförnyelse

Publicerad:    21 NOV 2013 23:39

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Viktig info om medlemskapsförnyelse

Ingress:     Året 2013 är strax inne på sista repan, så att säga. Att årsskiftet närmar sig innebär förstås också att det är dags att börja tänka på att förnya ditt medlemskap i Stockholms Klätterklubb! Årsmötet beslutade att föregående års avgiftsnivåer kvarstår. Inbetalningar fr.o.m. 1 december räknas som erlagd avgift för 2014.

Under det gångna året har medlemsregistret och administrationen av detsamma till fullo integrerats i det nationella systemet IdrottOnline. Det innebär att din betalning av 2014 års medlemsavgift helst ska göras direkt i IdrottOnline, via funktionen ”varukorg” som du hittar i webbgränssnittet efter inloggning. Ett e-postmeddelande skickas ut när avgiften är tillsatt, varvid du loggar in och väljer att antingen betala med kort eller genom din internetbank (såvida din bank har stöd för det). Glöm inbetalningsavier och pappersfakturor, deras tid är förbi!

Medlemskort för 2014 kommer, i likhet med i år, bara att skickas ut till dig som själv kontaktar klubben och begär att få ett (info@klatterklubben.com).

IdrottOnline – vad är det och hur använder du det?


IdrottOnline är Riksidrottsförbundets (RF) centrala administrationssystem. Tanken med systemet är att det ska underlätta för såväl klubbmedlemmar som klubbadministratörer genom att sammanföra alla väsentliga person- och medlemskapsuppgifter på ett ställe, oavsett hur många och vilka idrottsföreningar som en person är medlem i. Systemet har ett helt och hållet webbaserat gränssnitt och är under löpande utbyggnad och förändring. Den här webbplatsen är en del av IdrottOnline.


Som registrerad medlem i Stockholms Klätterklubb, och/eller vilken annan RF-ansluten förening som helst, får du en inloggning till IdrottOnline (s.k. idrotts-ID) som tillåter dig att gå in och ändra t.ex. din adress och övriga kontaktuppgifter. För att logga in, klicka på hänglås-ikonen som du hittar överst till höger på hemsidan. Saknar du inloggningsuppgifter så är det lätt ordnat, skicka en förfrågan per e-post (info@klatterklubben.com).


Namn:     Viktig info om medlemskapsförnyelse

Publicerad:    21 NOV 2013 23:39

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Viktig info om medlemskapsförnyelse

Ingress:     Året 2013 är strax inne på sista repan, så att säga. Att årsskiftet närmar sig innebär förstås också att det är dags att börja tänka på att förnya ditt medlemskap i Stockholms Klätterklubb! Årsmötet beslutade att föregående års avgiftsnivåer kvarstår. Inbetalningar fr.o.m. 1 december räknas som erlagd avgift för 2014.

Under det gångna året har medlemsregistret och administrationen av detsamma till fullo integrerats i det nationella systemet IdrottOnline. Det innebär att din betalning av 2014 års medlemsavgift helst ska göras direkt i IdrottOnline, via funktionen ”varukorg” som du hittar i webbgränssnittet efter inloggning. Ett e-postmeddelande skickas ut när avgiften är tillsatt, varvid du loggar in och väljer att antingen betala med kort eller genom din internetbank (såvida din bank har stöd för det). Glöm inbetalningsavier och pappersfakturor, deras tid är förbi!

Medlemskort för 2014 kommer, i likhet med i år, bara att skickas ut till dig som själv kontaktar klubben och begär att få ett (info@klatterklubben.com).

IdrottOnline – vad är det och hur använder du det?


IdrottOnline är Riksidrottsförbundets (RF) centrala administrationssystem. Tanken med systemet är att det ska underlätta för såväl klubbmedlemmar som klubbadministratörer genom att sammanföra alla väsentliga person- och medlemskapsuppgifter på ett ställe, oavsett hur många och vilka idrottsföreningar som en person är medlem i. Systemet har ett helt och hållet webbaserat gränssnitt och är under löpande utbyggnad och förändring. Den här webbplatsen är en del av IdrottOnline.


Som registrerad medlem i Stockholms Klätterklubb, och/eller vilken annan RF-ansluten förening som helst, får du en inloggning till IdrottOnline (s.k. idrotts-ID) som tillåter dig att gå in och ändra t.ex. din adress och övriga kontaktuppgifter. För att logga in, klicka på hänglås-ikonen som du hittar överst till höger på hemsidan. Saknar du inloggningsuppgifter så är det lätt ordnat, skicka en förfrågan per e-post (info@klatterklubben.com).


Namn:     Access: Älgjakt vid Grönbrinksberget

Publicerad:    15 OKT 2013 22:20

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:57

Rubrik på sidan:     Access: Älgjakt vid Grönbrinksberget

Ingress:     Det pågår älgjakt vid Grönbrinksberget i Sorunda under vecka 42, d.v.s. nu den 14-18/10. Under jaktperioden är det mycket olämpligt att klättra där!

Varning!

SKK uppmanar alla medlemmar att respektera markägarens och jaktlagets uttryckliga önskan att ingen klättring utövas på Grönbrinksberget under jaktperioden.


Namn:     Access: Älgjakt vid Grönbrinksberget

Publicerad:    15 OKT 2013 22:20

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Access: Älgjakt vid Grönbrinksberget

Ingress:     Det pågår älgjakt vid Grönbrinksberget i Sorunda under vecka 42, d.v.s. nu den 14-18/10. Under jaktperioden är det mycket olämpligt att klättra där!

Varning!

SKK uppmanar alla medlemmar att respektera markägarens och jaktlagets uttryckliga önskan att ingen klättring utövas på Grönbrinksberget under jaktperioden.


Namn:     Sator 8a av Ymer Alber

Publicerad:    09 SEP 2013 23:55

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Sator 8a av Ymer Alber

Ingress:     Sator 8a av Ymer Alber

Sator 8a av Ymer Alber (13)    

Ymer Alber har gjort sin andra 8a, Sator på Örnberget. Den första var Hang Ten på Railay som gjordes i julas när han var 12 år, se bilden från Norsk-Klatring.

För två veckor sedan blev han #10 på Arco Rock Junior efter att ha varit #7 i Lead. Juniorernas förbundskapten har redan sagt att Ymer kommer bli uttagen till landslaget nästa år då han får börja tävla på Europacupen. Ymer är son till Björn Alber, alias ”Dr 8a”.


Namn:     Nystart för kursverksamheten

Publicerad:    09 SEP 2013 23:55

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Nystart för kursverksamheten

Ingress:     Av organisatoriska skäl har det beklagligtvis inte blivit några klätterkurser i SKK:s regi hittills under 2013, trots att det utan tvivel funnits en efterfrågan från både medlemmar och icke medlemmar. Det är därför med glädje vi kan meddela att SKK nu har inlett ett samarbete med Stockholms Guidebyrå, som i fortsättningen kommer att vara klubbens utbildningspartner!

Frågan om hur klätterkurserna bäst organiseras för att säkerställa kvaliteten på innehållet utan att åsamka klubben ett digert och dyrt administrativt kringarbete har länge varit på tapeten. I enlighet med ett beslut som styrelsen tog i början av sommaren kan vi nu – äntligen – presentera ett nytt koncept för SKK:s kursverksamhet.

Från och med den 6 september i år bedrivs kursverksamheten i samarbete med en kommersiell utbildningspartner. Vi har valt att samarbeta med Stockholms Guidebyrå AB, för deras goda kursutbud, likaledes goda renommé och myckna erfarenhet inom området.

Vad innebär detta för dig som är medlem i SKK? Att du erbjuds att gå kurser i klippklättring, sportklättring och aidklättring, som garanterat håller högsta kvalitet och där du som klubbmedlem får rabatt på deltagaravgiften. Att du kan lita på att kurserna blir av och att de efterlever Svenska Klätterförbundets normer och regler. Kort sagt, den bästa klätterutbildningen till ett reducerat pris!

Under fliken ”Kurser” hittar du mer information om upplägget!


Namn:     Sator 8a av Ymer Alber

Publicerad:    09 SEP 2013 23:55

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:22

Rubrik på sidan:     Sator 8a av Ymer Alber

Ingress:     Sator 8a av Ymer Alber

Sator 8a av Ymer Alber (13)    

Ymer Alber har gjort sin andra 8a, Sator på Örnberget. Den första var Hang Ten på Railay som gjordes i julas när han var 12 år, se bilden från Norsk-Klatring.

För två veckor sedan blev han #10 på Arco Rock Junior efter att ha varit #7 i Lead. Juniorernas förbundskapten har redan sagt att Ymer kommer bli uttagen till landslaget nästa år då han får börja tävla på Europacupen. Ymer är son till Björn Alber, alias ”Dr 8a”.


Namn:     Nystart för kursverksamheten

Publicerad:    09 SEP 2013 23:55

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Nystart för kursverksamheten

Ingress:     Av organisatoriska skäl har det beklagligtvis inte blivit några klätterkurser i SKK:s regi hittills under 2013, trots att det utan tvivel funnits en efterfrågan från både medlemmar och icke medlemmar. Det är därför med glädje vi kan meddela att SKK nu har inlett ett samarbete med Stockholms Guidebyrå, som i fortsättningen kommer att vara klubbens utbildningspartner!

Frågan om hur klätterkurserna bäst organiseras för att säkerställa kvaliteten på innehållet utan att åsamka klubben ett digert och dyrt administrativt kringarbete har länge varit på tapeten. I enlighet med ett beslut som styrelsen tog i början av sommaren kan vi nu – äntligen – presentera ett nytt koncept för SKK:s kursverksamhet.

Från och med den 6 september i år bedrivs kursverksamheten i samarbete med en kommersiell utbildningspartner. Vi har valt att samarbeta med Stockholms Guidebyrå AB, för deras goda kursutbud, likaledes goda renommé och myckna erfarenhet inom området.

Vad innebär detta för dig som är medlem i SKK? Att du erbjuds att gå kurser i klippklättring, sportklättring och aidklättring, som garanterat håller högsta kvalitet och där du som klubbmedlem får rabatt på deltagaravgiften. Att du kan lita på att kurserna blir av och att de efterlever Svenska Klätterförbundets normer och regler. Kort sagt, den bästa klätterutbildningen till ett reducerat pris!

Under fliken ”Kurser” hittar du mer information om upplägget!


Namn:     SCF 2013 en succé

Publicerad:    08 SEP 2013 23:32

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:42

Rubrik på sidan:     SCF 2013 en succé

Ingress:     2013 års upplaga av Stockholm Climbing Festival, tillika klubbens 40-årsjubileum, är över. Tre dagar, tre stockholmsklippor, flera namnkunniga klättrare som kom och gästade festivalen men framför allt var det alla deltagare tillsammans som skapade en succéartad och mycket minnesvärd tillställning!

Från styrelsens sida riktar vi ett hjärtligt TACK till alla och envar som var med under helgen, och gjorde SCF 2013 till en festlig upplevelse utöver det vanliga! Särskilt tack till de funktionärer som jämte styrelsemedlemmarna löst det logistiska och praktiska på plats. Samt till våra samarbetspartners Addnature, C2 och Granitbiten som lyft nivån på hela arrangemanget både med sin delaktighet och sina generösa bidrag till deltagarna! Sist men inte minst vill vi tacka vädrets makter för deras ofantliga givmildhet vad beträffar sol och värme denna sensommarhelg!!

Vi tror bestämt att den här festivalen kommer att bli en återkommande händelse, om än klubben inte fyller 40 varje år …

En samling bilder från SCF 2013 finns publicerade här på hemsidan!


Namn:     SCF 2013 en succé

Publicerad:    08 SEP 2013 23:32

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     SCF 2013 en succé

Ingress:     2013 års upplaga av Stockholm Climbing Festival, tillika klubbens 40-årsjubileum, är över. Tre dagar, tre stockholmsklippor, flera namnkunniga klättrare som kom och gästade festivalen men framför allt var det alla deltagare tillsammans som skapade en succéartad och mycket minnesvärd tillställning!

Från styrelsens sida riktar vi ett hjärtligt TACK till alla och envar som var med under helgen, och gjorde SCF 2013 till en festlig upplevelse utöver det vanliga! Särskilt tack till de funktionärer som jämte styrelsemedlemmarna löst det logistiska och praktiska på plats. Samt till våra samarbetspartners Addnature, C2 och Granitbiten som lyft nivån på hela arrangemanget både med sin delaktighet och sina generösa bidrag till deltagarna! Sist men inte minst vill vi tacka vädrets makter för deras ofantliga givmildhet vad beträffar sol och värme denna sensommarhelg!!

Vi tror bestämt att den här festivalen kommer att bli en återkommande händelse, om än klubben inte fyller 40 varje år …

En samling bilder från SCF 2013 finns publicerade här på hemsidan!


Namn:     Stockholm Climbing Festival 2013 program

Publicerad:    04 SEP 2013 21:01

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Stockholm Climbing Festival 2013 program

Ingress:     Program

På fredag (6/9) så kommer trad- och mixklättraren Ines Papert på besök till vår stad och inleder med att mixklättra lite på Henriksdalsberget. Efter mixklättringen utomhus så kommer vi röra oss till Dieselverkstaden och Klätterverket där vi kommer få prova på att “drytoola” Trevor Cooper-Williams’ nybyggda inomhusväggar!

Därpå kommer så Ines hålla föredrag om sina alpina äventyr och bedrifter, också det inne på Dieselverkstaden (Lilla scenen). Detta vill ni inte missa!

Har du glömt att köpa biljett till föredraget? Inga problem, biljetter säljs även i dörren (pris 150 kr/st)!

Som avrundning på aftonen och festivalens inledande dag samlas vi i Dieselverkstadens bar för ”after climb-öl” och samkväm!

Vägbeskrivning Henriksdalsberget: Från Södermalm åk över Danviksbron och ta v vid rödljusen. Kör Kvarnholmsvägen ca 400 m och ta vänster igen och sedan höger över Kvarnholmsvägen och upp för backen ca 400 m mot Henriksdalsringen. Parkera innan hyreshusen vid en grusparkering på v sida. Gå ner mot båthamnen via en trätrappa. Innan trappan tar slut: vik av åt h längs klipporna. Klippan ligger ca 150 m in åt h och 60 m ovanför båthamnen längst in i Svindersviken.
– utdrag från Sverigeförarens artikel om klippan. Vi kommer även ha funktionärer på plats som visar vägen.

På lördag (7/9) drar vi till klassiska Häggsta och närbelägna Flottsbro, där våra olika sponsorer (Petzl, Marmot, Prana, etc…) kommer att visa upp vinterns/höstens nyheter. Det är såklart fritt fram att prova på att klättra topprep, känna på kilar eller köra sportklättring för alla som vill!

Blå Band bjuder på lunch och Stockholms Klätterklubbs styrelse står för middagen, som i gammal god ordning intas på Flottsbro Värdshus!


Framåt kvällen blir det festligheter och så småningom övernattning i närheten av klippan för de hugade, med möjlighet att testa tält från Addnature. Det kommer även att lottas ut fina priser!

Vägbeskrivning Häggsta: Från E4:an, sväng av vid avfart mot Huddinge (väg 259), och fortsätt sedan mot Huddinge. Du kommer upp på Glömstavägen.
Från Glömstavägen följer man vägen mot St Botvids begravningsplats. Kör rakt fram mot kapellet istället för mot Flottsbrobacken strax innan själva kyrkogården.

Åker du kommunalt finns två alternativ:
– Tunnelbana till Masmo, därifrån en knapp halvtimmes promenad i sydlig riktning till Häggsta.
· Pendeltåg till Huddinge station, därifrån med buss 740 längs Glömstavägen. Stig av vid vägen till S:t Botvids kapell och gå därifrån (ca 1,5 km). Vissa turer går ända in till S:t Botvid (2–3 om dagen!).

– Sverigeförarens artikel om Häggsta.

På söndag (8/9) har vi vår ”sendfest”, då det blir intensiv sportklättring på Örnberget, då kommer bland annat stjärnskottet Alexander Megos att skicka några schyssta trixiga turer som inspiration för oss övriga! Även denna dag blir det utlottning av fina priser och korvgrillning.

Vägbeskrivning Örnberget: ”Från norr: Kör Huddingevägen, passera Tullinge station. Passera en pizzeria och ta första höger. Följ vägen till höger ner för backen och sedan längst sjön. Klippan syns efter ett tag på höger sida och känns igen på det imponerande överhänget. Parkera 200 m vid båtklubben, det ligger en grusplan bredvid vägen på vänster sida innan du kommer fram till berget och gå den sista biten.

– Sverigeförarens artikel om Örnberget.

Det finns en karta som visar alla ställena där festivalen äger rum!


Vädertjänsten YR.no utlovar sol hela helgen och ca 20 grader, det finns alltså ingen anledning till att inte bege sig ut i sensommarvärmen och tillbringa helgen vid våra kära stockholmsklippor!

Välkommen till en riktigt trevlig rolig helg med jubilerande Stockholms Klätterklubb!


Namn:     Stockholm Climbing Festival 2013 program

Publicerad:    04 SEP 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:27

Rubrik på sidan:     Stockholm Climbing Festival 2013 program

Ingress:     Program

På fredag (6/9) så kommer trad- och mixklättraren Ines Papert på besök till vår stad och inleder med att mixklättra lite på Henriksdalsberget. Efter mixklättringen utomhus så kommer vi röra oss till Dieselverkstaden och Klätterverket där vi kommer få prova på att “drytoola” Trevor Cooper-Williams’ nybyggda inomhusväggar!

Därpå kommer så Ines hålla föredrag om sina alpina äventyr och bedrifter, också det inne på Dieselverkstaden (Lilla scenen). Detta vill ni inte missa!

Har du glömt att köpa biljett till föredraget? Inga problem, biljetter säljs även i dörren (pris 150 kr/st)!

Som avrundning på aftonen och festivalens inledande dag samlas vi i Dieselverkstadens bar för ”after climb-öl” och samkväm!

Vägbeskrivning Henriksdalsberget: Från Södermalm åk över Danviksbron och ta v vid rödljusen. Kör Kvarnholmsvägen ca 400 m och ta vänster igen och sedan höger över Kvarnholmsvägen och upp för backen ca 400 m mot Henriksdalsringen. Parkera innan hyreshusen vid en grusparkering på v sida. Gå ner mot båthamnen via en trätrappa. Innan trappan tar slut: vik av åt h längs klipporna. Klippan ligger ca 150 m in åt h och 60 m ovanför båthamnen längst in i Svindersviken.
– utdrag från Sverigeförarens artikel om klippan. Vi kommer även ha funktionärer på plats som visar vägen.

På lördag (7/9) drar vi till klassiska Häggsta och närbelägna Flottsbro, där våra olika sponsorer (Petzl, Marmot, Prana, etc…) kommer att visa upp vinterns/höstens nyheter. Det är såklart fritt fram att prova på att klättra topprep, känna på kilar eller köra sportklättring för alla som vill!

Blå Band bjuder på lunch och Stockholms Klätterklubbs styrelse står för middagen, som i gammal god ordning intas på Flottsbro Värdshus!


Framåt kvällen blir det festligheter och så småningom övernattning i närheten av klippan för de hugade, med möjlighet att testa tält från Addnature. Det kommer även att lottas ut fina priser!

Vägbeskrivning Häggsta: Från E4:an, sväng av vid avfart mot Huddinge (väg 259), och fortsätt sedan mot Huddinge. Du kommer upp på Glömstavägen.
Från Glömstavägen följer man vägen mot St Botvids begravningsplats. Kör rakt fram mot kapellet istället för mot Flottsbrobacken strax innan själva kyrkogården.

Åker du kommunalt finns två alternativ:
– Tunnelbana till Masmo, därifrån en knapp halvtimmes promenad i sydlig riktning till Häggsta.
· Pendeltåg till Huddinge station, därifrån med buss 740 längs Glömstavägen. Stig av vid vägen till S:t Botvids kapell och gå därifrån (ca 1,5 km). Vissa turer går ända in till S:t Botvid (2–3 om dagen!).

– Sverigeförarens artikel om Häggsta.

På söndag (8/9) har vi vår ”sendfest”, då det blir intensiv sportklättring på Örnberget, då kommer bland annat stjärnskottet Alexander Megos att skicka några schyssta trixiga turer som inspiration för oss övriga! Även denna dag blir det utlottning av fina priser och korvgrillning.

Vägbeskrivning Örnberget: ”Från norr: Kör Huddingevägen, passera Tullinge station. Passera en pizzeria och ta första höger. Följ vägen till höger ner för backen och sedan längst sjön. Klippan syns efter ett tag på höger sida och känns igen på det imponerande överhänget. Parkera 200 m vid båtklubben, det ligger en grusplan bredvid vägen på vänster sida innan du kommer fram till berget och gå den sista biten.

– Sverigeförarens artikel om Örnberget.

Det finns en karta som visar alla ställena där festivalen äger rum!


Vädertjänsten YR.no utlovar sol hela helgen och ca 20 grader, det finns alltså ingen anledning till att inte bege sig ut i sensommarvärmen och tillbringa helgen vid våra kära stockholmsklippor!

Välkommen till en riktigt trevlig rolig helg med jubilerande Stockholms Klätterklubb!


Namn:     DON’T MISS Matilda Söderlund

Publicerad:    07 AUG 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:27

Rubrik på sidan:     DON’T MISS Matilda Söderlund

Ingress:     DON’T MISS Matilda Söderlund when she comes to the SCF and joins the fun at one of Stockholm’s most popular suburban crags – Örnberget!

Matilda is the leading (pun intended) competitive climbing athlete in Sweden, finishing 6th in the Lead World Championships in Paris last year and, impressively, equalling that achievement in the 2013 World Games. Earlier this year she was also crowned champion in the Swedish national bouldering championships, and finished 2nd in the playful (yet most serious!) all-star bouldering competition Tierra Boulder Battle -even though bouldering isn’t her favored discipline!

When it comes to the outdoors department, she’s proven herself fully capable of sending the hardest routes available in places as far apart as Frankenjura in southern Germany and Boulder, Colorado. With such routes as Prime to Shine and Odd fellow (both 8c) on her ticklist, at age 21, who’s to say how far Matilda can take her performances as she goes on to push the limits of climbing in the next decade and beyond?

You can read Matilda’s own story on her blog.

matildaS

Namn:     Bohuslän – två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Publicerad:    05 AUG 2013 21:01

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Bohuslän – två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Ingress:     Två 8a av Philip Samuelsson Forsdik i Bohuslän.

Två 8a av Philip Samuelsson-Forsdik (16)  (1)  
 
Philip Samuelsson-Forsdik har varit på en trip till Bohuslän där han bland annat gjorde två 8a, Burrito för gringos på Harkaberget samt Spartacus på Träleberget. Sin första 8a gjorde 16-åringen för tre år sedan vilket då var svenskt rekord. Senare har Fredrik Serlachius och Ymer Alber gjort 8a som 12-åringar.

google-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html


Namn:     Ymer Alber #10 av 44 på Rock Junior

Publicerad:    05 AUG 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:27

Rubrik på sidan:     Ymer Alber #10 av 44 på Rock Junior

Ingress:     Ymer Alber #10 av 44 på Rock Junior

I den mer seriösa tävlingen med Lead, Boulder och Speed kom Ymer Alber (13) #10 av 44 efter att ha varit #7 på Lead vilket också var bästa nordiska resultat.

http://www.rockmasterfestival.com/2013/rock-junior/rock-junior-2013/rock-junior-2013/?lang=en

Ymer-web

på Lead vilket också var bästa nordiska resultat. Kompletta resultata – See more at: http://www.8a.nu/Default.aspx?CountryCode=SWE#sthash.ThmShnNU.dpufgoogle-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html


Namn:     Bohuslän – två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Publicerad:    05 AUG 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:20

Rubrik på sidan:     Bohuslän – två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Ingress:     Två 8a av Philip Samuelsson Forsdik i Bohuslän.

Två 8a av Philip Samuelsson-Forsdik (16)  (1)  
 
Philip Samuelsson-Forsdik har varit på en trip till Bohuslän där han bland annat gjorde två 8a, Burrito för gringos på Harkaberget samt Spartacus på Träleberget. Sin första 8a gjorde 16-åringen för tre år sedan vilket då var svenskt rekord. Senare har Fredrik Serlachius och Ymer Alber gjort 8a som 12-åringar.

google-site-verification: googlec3719bc0e40940a2.html


Namn:     Stockholm Climbing Festival 2013

Publicerad:    23 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:27

Rubrik på sidan:     Stockholm Climbing Festival 2013

Ingress:     Stockholms Klätterklubb (Stockholm Climbing Club) is proud to announce the launch of Stockholm Climbing Festival (SCF) 2013! On September 6–8, we invite all climbers to our city for a weekend filled with all things climbing.

SCF is our way of celebrating the club’s 40’th anniversary, at the same time as we promote climbing in the Stockholm area. Our hometown – the Swedish capital – has a number of high quality crags within an hour’s travel from the city centre, and some first-class climbing gyms as well.

The idea at the heart of the Festival is to create an opportunity for everyone with an interest for the art of climbing – amateurs and pros, the young and the old, also representatives of climbing/outdoor gear manufacturers – to meet, interact and inspire each other in a genuine and friendly environment. It is the spirit that counts!

Skk-lager-2

Approach – not a waste of time but a time for making new acquaintances and friends among fellow climbers!


Namn:     Programme published

Publicerad:    23 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:50

Rubrik på sidan:     Programme published

Ingress:     The SCF programme is now published in poster format (in Swedish only). You will find it in English on the sub-pages (linked above) for each day of the Festival.

ClimbingFestival_program_2013_petzllm

Namn:     S C Festival 2013 program

Publicerad:    23 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:27

Rubrik på sidan:     S C Festival 2013 program

Ingress:     Program

På fredag (läs imorgon) så kommer trad- och mixklättraren Ines Papert på besök till vår stad och inleder med att mixklättra lite på Henriksdalsberget. Efter mixklättringen utomhus så kommer vi röra oss till Dieselverkstaden och Klätterverket där vi kommer få prova på att “drytoola” Trevor Cooper-Williams’ nybyggda inomhusväggar!

Därpå kommer så Ines hålla föredrag om sina alpina äventyr och bedrifter, också det inne på Dieselverkstaden (Lilla scenen). Detta vill ni inte missa!

Har du glömt att köpa biljett till föredraget? Inga problem, biljetter säljs även i dörren (pris 150 kr/st)!

Som avrundning på aftonen och festivalens inledande dag samlas vi i Dieselverkstadens bar för ”after climb-öl” och samkväm!

Vägbeskrivning Henriksdalsberget: Från Södermalm åk över Danviksbron och ta v vid rödljusen. Kör Kvarnholmsvägen ca 400 m och ta vänster igen och sedan höger över Kvarnholmsvägen och upp för backen ca 400 m mot Henriksdalsringen. Parkera innan hyreshusen vid en grusparkering på v sida. Gå ner mot båthamnen via en trätrappa. Innan trappan tar slut: vik av åt h längs klipporna. Klippan ligger ca 150 m in åt h och 60 m ovanför båthamnen längst in i Svindersviken.
– utdrag från Sverigeförarens artikel om klippan. Vi kommer även ha funktionärer på plats som visar vägen.

På lördag drar vi till klassiska Häggsta och närbelägna Flottsbro, där våra olika sponsorer (Petzl, Marmot, Prana, etc…) kommer att visa upp vinterns/höstens nyheter. Det är såklart fritt fram att prova på att klättra topprep, känna på kilar eller köra sportklättring för alla som vill!

Blå Band bjuder på lunch och Stockholms Klätterklubbs styrelse står för middagen, som i gammal god ordning intas på Flottsbro Värdshus!


Framåt kvällen blir det festligheter och så småningom övernattning i närheten av klippan för de hugade, med möjlighet att testa tält från Addnature. Det kommer även att lottas ut fina priser!

Vägbeskrivning Häggsta: Från E4:an, sväng av vid avfart mot Huddinge (väg 259), och fortsätt sedan mot Huddinge. Du kommer upp på Glömstavägen.
Från Glömstavägen följer man vägen mot St Botvids begravningsplats. Kör rakt fram mot kapellet istället för mot Flottsbrobacken strax innan själva kyrkogården.

Åker du kommunalt finns två alternativ:
– Tunnelbana till Masmo, därifrån en knapp halvtimmes promenad i sydlig riktning till Häggsta.
· Pendeltåg till Huddinge station, därifrån med buss 740 längs Glömstavägen. Stig av vid vägen till S:t Botvids kapell och gå därifrån (ca 1,5 km). Vissa turer går ända in till S:t Botvid (2–3 om dagen!).

– Sverigeförarens artikel om Häggsta.

På söndag har vi vår ”sendfest”, då det blir intensiv sportklättring på Örnberget, då kommer bland annat stjärnskottet Alexander Megos att skicka några schyssta trixiga turer som inspiration för oss övriga! Även denna dag blir det utlottning av fina priser och korvgrillning.

Vägbeskrivning Örnberget: ”Från norr: Kör Huddingevägen, passera Tullinge station. Passera en pizzeria och ta första höger. Följ vägen till höger ner för backen och sedan längst sjön. Klippan syns efter ett tag på höger sida och känns igen på det imponerande överhänget. Parkera 200 m vid båtklubben, det ligger en grusplan bredvid vägen på vänster sida innan du kommer fram till berget och gå den sista biten.

– Sverigeförarens artikel om Örnberget.

Det finns en karta som visar alla ställena där festivalen äger rum!


Vädertjänsten YR.no utlovar sol hela helgen och ca 20 grader, det finns alltså ingen anledning till att inte bege sig ut i sensommarvärmen och tillbringa helgen vid våra kära stockholmsklippor!

Välkommen till en riktigt trevlig rolig helg med jubilerande Stockholms Klätterklubb!


Namn:     Ines Papert – Alexander Megos – Said Belhaj

Publicerad:    23 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:50

Rubrik på sidan:     Ines Papert – Alexander Megos – Said Belhaj

Ingress:     Prominent climbers Ines Papert, Alexander Megos and Said Belhaj are set to participate in the Stockholm Climbing Festival, 6–8 September 2013.

Alexander Megos – the wonderboy from Frankenjura

alex2

Ines Papert – the Bavarian queen of alpinism

ines-2

Said Belhaj – the Swedish/Moroccan climber and multi-instrumentalist (or should we say, ’multi-talented climber’).

Said was invited to perform a personal talk show (in Swedish) about his life and worldwide career, at the annual meeting of Stockholm Climbing Club earlier this year.

SaidWebAff

Namn:     Stockholm climbing festival 2013

Publicerad:    23 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 21:02

Rubrik på sidan:     Stockholm climbing festival 2013

Ingress:     Stockholm climbing festival 2013 40’th year anniversary event 6–8 September 2013.

Skk-lager-2

Namn:     Stockholm climbing festival 2013

Publicerad:    23 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Stockholm climbing festival 2013

Ingress:     Stockholm climbing festival 2013 40’th year anniversary event 6–8 September 2013.

Skk-lager-2

Namn:     Sommarläger 2013 Vecka 31 Bohuslän

Publicerad:    22 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Sommarläger 2013 Vecka 31 Bohuslän

Ingress:     Sommarläger 2013 Vecka 31 Bohuslän!!!! http://www.roegard.nu Anmälan: skk-lager@klatterklubben.com

Under vecka 31 kommer SKK-träningsgrupp åka ned till Bohuslän på träningsläger. Lägret är för alla som fyller högst 25 år i år 2013!

Boende:

http://www.roegard.nu/ 

Där kommer vi bouldra och klättra rep i ett av Sveriges klättermecka. Ute klättring är ett bra komplement till all inomhus träning vi gör, vi hoppas att ungdomarna ska få ett lärorikt läger.

Klubben står endast för boendet.

Vi återkommer med en rapport och bilder efter lägret är avslutat.  

 Anmälan:
skk-lager@klatterklubben.com
 Tränare
 Adam Herring

topFrame_roeVar
SKK-lager
Skk-lager-2

Namn:     Sommarläger 2013 Vecka 31 Bohuslän

Publicerad:    22 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:27

Rubrik på sidan:     Sommarläger 2013 Vecka 31 Bohuslän

Ingress:     Sommarläger 2013 Vecka 31 Bohuslän!!!! http://www.roegard.nu Anmälan: skk-lager@klatterklubben.com

Under vecka 31 kommer SKK-träningsgrupp åka ned till Bohuslän på träningsläger. Lägret är för alla som fyller högst 25 år i år 2013!

Boende:

http://www.roegard.nu/ 

Där kommer vi bouldra och klättra rep i ett av Sveriges klättermecka. Ute klättring är ett bra komplement till all inomhus träning vi gör, vi hoppas att ungdomarna ska få ett lärorikt läger.

Klubben står endast för boendet.

Vi återkommer med en rapport och bilder efter lägret är avslutat.  

 Anmälan:
skk-lager@klatterklubben.com
 Tränare
 Adam Herring

topFrame_roeVar
SKK-lager
Skk-lager-2

Namn:     Två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Publicerad:    21 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Ingress:     Två 8a i Arico – Teneriffa

Två 8a av Philip Samuelsson-Forsdik (16)  
 
Philip Samuelsson-Forsdik har gjort två 8a i Arico på Teneriffa; Bubangos cream och Arico Power. För 18 månader sedan, gjorde han sin första 8a+ då han var 14.

Klättring i Spanien kändes mycket bra och det var framförallt väldigt roligt! Det är en mycket fin klippa som ligger mitt i ingenstans och lederna förtjänar många fler repetitioner. Målsättning i år är att klättra mer ute men tyvärr tar skolan upp mycket tid. Jag tränar fortfarande med Peter Bosma och framöver är mitt mål att bli ännu bättre och nå högre höjder.”

Namn:     Majläger 2013 Västervik

Publicerad:    21 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:47

Rubrik på sidan:     Majläger 2013 Västervik

Ingress:     Träningsläger Västervik – (se film nedan)

Under Kristi himmelsfärdshelgen kommer SKK-träningsgrupp åka ned till Västervik på träningsläger. Där kommer vi bouldra och klättra rep i ett av Sveriges klättermecka. Ute klättring är ett bra komplement till all inomhus träning vi gör, vi hoppas att ungdomarna ska få ett lärorikt läger. Vi återkommer med en rapport och bilder efter lägret är avslutat.  
 
 Tränare
 Adam Herring

Skk-lager-2

Namn:     Två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Publicerad:    21 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:13

Rubrik på sidan:     Två 8a av Philip Samuelsson Forsdik

Ingress:     Två 8a i Arico – Teneriffa

Två 8a av Philip Samuelsson-Forsdik (16)  
 
Philip Samuelsson-Forsdik har gjort två 8a i Arico på Teneriffa; Bubangos cream och Arico Power. För 18 månader sedan, gjorde han sin första 8a+ då han var 14.

Klättring i Spanien kändes mycket bra och det var framförallt väldigt roligt! Det är en mycket fin klippa som ligger mitt i ingenstans och lederna förtjänar många fler repetitioner. Målsättning i år är att klättra mer ute men tyvärr tar skolan upp mycket tid. Jag tränar fortfarande med Peter Bosma och framöver är mitt mål att bli ännu bättre och nå högre höjder.”

Namn:     Tävlingsstöd

Publicerad:    21 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Tävlingsstöd för seniorer

Ingress:    

Alla aktivt tävlingsklättrande medlemmar erbjuds från och med nu att ställa upp i mästerskap på klubbens bekostnad.

Enligt ett styrelsebeslut som togs den 18 mars kan nu även seniorer (21 år fyllda) som representerar SKK på mästerskapstävlingar i klättring få anmälningsavgiften betald av klubben. Tidigare har motsvarande ekonomiska stöd i princip bara getts till klubbens juniorer.

Det är styrelsens uppfattning att SKK i första hand är en klubb inriktad på icke-kompetitiv utomhusklättring, men klubben välkomnar givetvis även klättrare som satsar på tävlingsklättring och då innebär beslutet en uppmuntran att fullt ut göra detta.

Vi hoppas på mycket nöje och framgång för våra tävlande medlemmar!


Namn:     Tävlingsstöd

Publicerad:    21 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Tävlingsstöd för seniorer

Ingress:    

Alla aktivt tävlingsklättrande medlemmar erbjuds från och med nu att ställa upp i mästerskap på klubbens bekostnad.

Enligt ett styrelsebeslut som togs den 18 mars kan nu även seniorer (21 år fyllda) som representerar SKK på mästerskapstävlingar i klättring få anmälningsavgiften betald av klubben. Tidigare har motsvarande ekonomiska stöd i princip bara getts till klubbens juniorer.

Det är styrelsens uppfattning att SKK i första hand är en klubb inriktad på icke-kompetitiv utomhusklättring, men klubben välkomnar givetvis även klättrare som satsar på tävlingsklättring och då innebär beslutet en uppmuntran att fullt ut göra detta.

Vi hoppas på mycket nöje och framgång för våra tävlande medlemmar!


Namn:     Majläger 2013 Västervik

Publicerad:    21 MAR 2013 21:01

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Majläger 2013 Västervik

Ingress:     Träningsläger Västervik – (se film nedan)

Under Kristi himmelsfärdshelgen kommer SKK-träningsgrupp åka ned till Västervik på träningsläger. Där kommer vi bouldra och klättra rep i ett av Sveriges klättermecka. Ute klättring är ett bra komplement till all inomhus träning vi gör, vi hoppas att ungdomarna ska få ett lärorikt läger. Vi återkommer med en rapport och bilder efter lägret är avslutat.  
 
 Tränare
 Adam Herring

Skk-lager-2

Namn:     FILM: Saids talkshow på årsmötet

Publicerad:    21 FEB 2013 00:15

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     FILM: Saids talkshow på årsmötet

Ingress:     Said Belhaj berättar om sina senaste fantastiska och spännande resor runt om i världen, som innehållit mycket mer än ”bara” grym klättring! Filmen återger inte hela showen, utan ungefär hälften – så missa inte Said nästa gång han gästar SKK!


Namn:     FILM: Saids talkshow på årsmötet

Publicerad:    21 FEB 2013 00:15

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     FILM: Saids talkshow på årsmötet

Ingress:     Said Belhaj berättar om sina senaste fantastiska och spännande resor runt om i världen, som innehållit mycket mer än ”bara” grym klättring! Filmen återger inte hela showen, utan ungefär hälften – så missa inte Said nästa gång han gästar SKK!


Namn:     Årsmötet i sammandrag

Publicerad:    20 FEB 2013 16:49

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Årsmötet i sammandrag

Ingress:     Ett 30-tal medlemmar hade tagit sig till Engelens källare för att delta i Stockholms klätterklubbs årsmöte 2013. Ordföranden Robert Rosenzweig höll ett inledningstal där han beskrev klubbens positiva utveckling under fjolåret, och särskilt framhöll att SKK ligger i framkant som nätverksbildare inom isklättringen i Norden. Talet avslutades med att ordföranden aviserade sitt personliga beslut att avgå.

På borden dukades det fram varmrätt och dryck medan årsmötet öppnades och de sedvanliga frågorna om mötets stadgeenliga utlysande, föredragningslista etc. avhandlades. Det gångna årets verksamhets- och förvaltningsberättelser las fram. Klubbarrangemangen 2012 (inklusive isklätterträffen i Trängslet, jan 2013) var få men lyckade. Ungdomssektionen som består av ett tiotal drivna unga förmågor, under ledning av Adam Herring och Viktor Wiksell, hade i fjol ett träningsläger på Åland och planerar för ett läger på Västkusten i år. Klubben har en mycket god ekonomi med omkring 300 000 kr på bankkontot, som framöver behöver användas så att de kommer verksamheten och medlemmarna till del. Revisionsberättelsen lästes upp, där fanns inga synpunkter på förvaltningen och årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för 2012.


Beslut togs om att medlemsavgifterna lämnas oförändrade. Styrelsen hade inga motioner, och inga motioner från medlemmarna hade inkommit för årsmötet att ta ställning till. Ett par saker infogades däremot för diskussion under punkten övriga frågor.


Sittande ordföranden och sekreteraren, Gustav Öhman, meddelade att de valt att avträda sina poster. Vid valet av ny styrelse godkändes valberedningens (Alex Raofinia och Jacob Sternius) förslag i sin helhet. Den nyvalda styrelsen höll efter årsmötets avslutande ett kort konstituerande möte för att fastställa fördelningen av poster och uppdrag. Styrelsens sammansättning 2013 är som följer.


Ordförande: Lucas Wahlund

Kassör: Manne Forsdik

Sekreterare: Gustav Forssell

Ledamöter: Robert Rosenzweig (vice ordf.), Mattias Ågren (medlemsansv.), Sara Fagerstedt (suppleant)


Till valberedning omvaldes Alex Raofinia och Jacob Sternius. Till revisor omvaldes Eva Käll (extern).


Under övriga frågor pejlade Jacob Sternius medelst handuppräckning intresset för att skaffa någon typ av klubblokal. Intresset hos de närvarande medlemmarna syntes dock vara svalt.


Efter årsmötets avslutande vidtog ett underhållande föredrag – på klingande göteborgska – av Said Belhaj, som i korthet skildrade sin bana från träd- och fasadklättrare i barndomen till dagens kringflackande proffsliv som sportklättrare. Därpå följde en fotoexposé från några av hans senaste klätterturnéer på tre olika kontinenter. Said som även är en passionerad musiker (multiinstrumentalist) avrundade genom att spela ett stycke på en australiensisk-aboriginsk didjeridoo!


Somliga mötesdeltagare hängde kvar över ett extra glas eller två. Det pratades glatt om bedrifter på klipp- och isväggarna, och inte minst brainstormades inför firandet av klubbens 40-årsjubileum som infaller i år. Klubbåret 2013 har börjat!


Namn:     Årsmötet i sammandrag

Publicerad:    20 FEB 2013 16:49

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmötet i sammandrag

Ingress:     Ett 30-tal medlemmar hade tagit sig till Engelens källare för att delta i Stockholms klätterklubbs årsmöte 2013. Ordföranden Robert Rosenzweig höll ett inledningstal där han beskrev klubbens positiva utveckling under fjolåret, och särskilt framhöll att SKK ligger i framkant som nätverksbildare inom isklättringen i Norden. Talet avslutades med att ordföranden aviserade sitt personliga beslut att avgå.

På borden dukades det fram varmrätt och dryck medan årsmötet öppnades och de sedvanliga frågorna om mötets stadgeenliga utlysande, föredragningslista etc. avhandlades. Det gångna årets verksamhets- och förvaltningsberättelser las fram. Klubbarrangemangen 2012 (inklusive isklätterträffen i Trängslet, jan 2013) var få men lyckade. Ungdomssektionen som består av ett tiotal drivna unga förmågor, under ledning av Adam Herring och Viktor Wiksell, hade i fjol ett träningsläger på Åland och planerar för ett läger på Västkusten i år. Klubben har en mycket god ekonomi med omkring 300 000 kr på bankkontot, som framöver behöver användas så att de kommer verksamheten och medlemmarna till del. Revisionsberättelsen lästes upp, där fanns inga synpunkter på förvaltningen och årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för 2012.


Beslut togs om att medlemsavgifterna lämnas oförändrade. Styrelsen hade inga motioner, och inga motioner från medlemmarna hade inkommit för årsmötet att ta ställning till. Ett par saker infogades däremot för diskussion under punkten övriga frågor.


Sittande ordföranden och sekreteraren, Gustav Öhman, meddelade att de valt att avträda sina poster. Vid valet av ny styrelse godkändes valberedningens (Alex Raofinia och Jacob Sternius) förslag i sin helhet. Den nyvalda styrelsen höll efter årsmötets avslutande ett kort konstituerande möte för att fastställa fördelningen av poster och uppdrag. Styrelsens sammansättning 2013 är som följer.


Ordförande: Lucas Wahlund

Kassör: Manne Forsdik

Sekreterare: Gustav Forssell

Ledamöter: Robert Rosenzweig (vice ordf.), Mattias Ågren (medlemsansv.), Sara Fagerstedt (suppleant)


Till valberedning omvaldes Alex Raofinia och Jacob Sternius. Till revisor omvaldes Eva Käll (extern).


Under övriga frågor pejlade Jacob Sternius medelst handuppräckning intresset för att skaffa någon typ av klubblokal. Intresset hos de närvarande medlemmarna syntes dock vara svalt.


Efter årsmötets avslutande vidtog ett underhållande föredrag – på klingande göteborgska – av Said Belhaj, som i korthet skildrade sin bana från träd- och fasadklättrare i barndomen till dagens kringflackande proffsliv som sportklättrare. Därpå följde en fotoexposé från några av hans senaste klätterturnéer på tre olika kontinenter. Said som även är en passionerad musiker (multiinstrumentalist) avrundade genom att spela ett stycke på en australiensisk-aboriginsk didjeridoo!


Somliga mötesdeltagare hängde kvar över ett extra glas eller två. Det pratades glatt om bedrifter på klipp- och isväggarna, och inte minst brainstormades inför firandet av klubbens 40-årsjubileum som infaller i år. Klubbåret 2013 har börjat!


Namn:     Årsmöte/Klubbmiddag 21 februari

Publicerad:    15 JAN 2013 00:15

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöte/Klubbmiddag 21 februari

Ingress:     Klubbens årsmöte för 2013 äger rum 21 februari i restaurang Engelens källarvalv, Kornhamnstorg 59B. Mötet blir samtidigt en klubbmiddag, som gästas av ingen mindre än Said Belhaj!

Årsmötet, som börjar kl 19 med gängse punkter på dagordningen, kombineras med en mindre formell klubbmiddag, där Sveriges kanske skickligaste sportklättrare Said Belhaj håller föredrag och visar film. Said syns bland annat i flera av Petzl Roctrip-filmerna. 

Medlemmar som senast 14 februari föranmäler sitt deltagande i mötet och middagen, blir bjudna på mat och dryck! Föranmälan görs till info@klatterklubben.com.

Medlemmar som önskar kandidera till en styrelsepost eller lägga fram en motion på årsmötet, kontakta valberedningen respektive styrelsen senast 7 februari.


Namn:     Årsmöte/Klubbmiddag 21 februari

Publicerad:    15 JAN 2013 00:15

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Årsmöte/Klubbmiddag 21 februari

Ingress:     Klubbens årsmöte för 2013 äger rum 21 februari i restaurang Engelens källarvalv, Kornhamnstorg 59B. Mötet blir samtidigt en klubbmiddag, som gästas av ingen mindre än Said Belhaj!

Årsmötet, som börjar kl 19 med gängse punkter på dagordningen, kombineras med en mindre formell klubbmiddag, där Sveriges kanske skickligaste sportklättrare Said Belhaj håller föredrag och visar film. Said syns bland annat i flera av Petzl Roctrip-filmerna. 

Medlemmar som senast 14 februari föranmäler sitt deltagande i mötet och middagen, blir bjudna på mat och dryck! Föranmälan görs till info@klatterklubben.com.

Medlemmar som önskar kandidera till en styrelsepost eller lägga fram en motion på årsmötet, kontakta valberedningen respektive styrelsen senast 7 februari.


Namn:     Klätterläger 25-26 augusti

Publicerad:    25 JUL 2012 11:31

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Klätterläger 25-26 augusti

Ingress:     Stockholms klätterklubb ordnar klätterläger för dig som är ca 8-12 år. Lägret kommer att hållas den 25-26 augusti vid Häggstaklippan 2 mil sydväst om Stockholm.

Får jag vara med på lägret?
Är du nyfiken på att klättra utomhus? Är du ungefär 8-12 år och tycker att det är ok att sova borta en natt?

Vad ska jag kunna innan?
Det är bra om du har klättat några gånger innan. Du behöver inte ha klättrat utomhus innan lägret.

Vad ska vi göra på lägret?
Vi kommer att
klättra
knyta knutar
klättra på rep
lära oss att ta på selen
fira ner från klippan
laga mat utomhus
sätta upp tält
grilla
prata om vad man får och inte får göra i naturen

Du behöver inte göra något som du tycker är för läskigt!


När är lägret?
Vi samlas på stora parkeringen vid St. Botvids kapell kl 10 lördagen 25 augusti. Lägret slutar ca kl 15 söndagen 26 augusti.
Säg till om du behöver skjuts.

Hur ska vi bo?
Vi kommer att sova i tält. Du behöver inte ta med eget tält. Du kommer att dela tält med någon annan. Om du vill ta med dig eget tält – skriv det när du anmäler dig.

Får vi mat på lägret?
Du kommer att få mat under lägret. Om du har något särskilt som du inte kan äta ska du skriva det när du anmäler dig.

Vad behöver jag ta med mig?
Du får låna de klättersaker du behöver av oss. Ta gärna med dig egen sele, klätterskor och hjälm om du har det. Du behöver sovsäck, liggunderlag, regnkläder, bestick, mugg och tallrik. Om det är något av det du inte har – fråga oss så kan vi nog fixa det till dig. När du har anmält dig får du en packlista.


Vad kostar det?
Det kostar 300 kr. Du betalar till Stockholms klätterklubb, Bankgiro:  5623-4313.
Skriv ”Läger” och namn när du betalar.

Hur anmäler jag mig?
Det finns tolv platser på lägret och det är de som anmäler sig först som får komma.
För att anmäla dig ska du betala 300 kr. Du ska också skicka ett mejl till Peter.Forsberg@fleetech.se. I mejlet ska du skriva att du vill anmäla dig till lägret, vad du heter och hur gammal du är. För att vi ska ta med rätt klättersaker till dig ska du också skriva vad du har för skostorlek och hur mycket du väger. Skriv om du tar med egna klättersaker.

Har du några frågor?
Ring eller mejla Peter: 070-358 94 06,
Peter.Forsberg@fleetech.se

Välkommen!


Namn:     Klätterläger 25-26 augusti

Publicerad:    25 JUL 2012 11:31

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Klätterläger 25-26 augusti

Ingress:     Stockholms klätterklubb ordnar klätterläger för dig som är ca 8-12 år. Lägret kommer att hållas den 25-26 augusti vid Häggstaklippan 2 mil sydväst om Stockholm.

Får jag vara med på lägret?
Är du nyfiken på att klättra utomhus? Är du ungefär 8-12 år och tycker att det är ok att sova borta en natt?

Vad ska jag kunna innan?
Det är bra om du har klättat några gånger innan. Du behöver inte ha klättrat utomhus innan lägret.

Vad ska vi göra på lägret?
Vi kommer att
klättra
knyta knutar
klättra på rep
lära oss att ta på selen
fira ner från klippan
laga mat utomhus
sätta upp tält
grilla
prata om vad man får och inte får göra i naturen

Du behöver inte göra något som du tycker är för läskigt!


När är lägret?
Vi samlas på stora parkeringen vid St. Botvids kapell kl 10 lördagen 25 augusti. Lägret slutar ca kl 15 söndagen 26 augusti.
Säg till om du behöver skjuts.

Hur ska vi bo?
Vi kommer att sova i tält. Du behöver inte ta med eget tält. Du kommer att dela tält med någon annan. Om du vill ta med dig eget tält – skriv det när du anmäler dig.

Får vi mat på lägret?
Du kommer att få mat under lägret. Om du har något särskilt som du inte kan äta ska du skriva det när du anmäler dig.

Vad behöver jag ta med mig?
Du får låna de klättersaker du behöver av oss. Ta gärna med dig egen sele, klätterskor och hjälm om du har det. Du behöver sovsäck, liggunderlag, regnkläder, bestick, mugg och tallrik. Om det är något av det du inte har – fråga oss så kan vi nog fixa det till dig. När du har anmält dig får du en packlista.


Vad kostar det?
Det kostar 300 kr. Du betalar till Stockholms klätterklubb, Bankgiro:  5623-4313.
Skriv ”Läger” och namn när du betalar.

Hur anmäler jag mig?
Det finns tolv platser på lägret och det är de som anmäler sig först som får komma.
För att anmäla dig ska du betala 300 kr. Du ska också skicka ett mejl till Peter.Forsberg@fleetech.se. I mejlet ska du skriva att du vill anmäla dig till lägret, vad du heter och hur gammal du är. För att vi ska ta med rätt klättersaker till dig ska du också skriva vad du har för skostorlek och hur mycket du väger. Skriv om du tar med egna klättersaker.

Har du några frågor?
Ring eller mejla Peter: 070-358 94 06,
Peter.Forsberg@fleetech.se

Välkommen!


Namn:     Vincent 19e

Publicerad:    24 JUL 2012 11:31

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Vincent 19e vid EYC i Frankrike

Ingress:     Vincent 19e vid EYC i Frankrike

 
Vincent Janvid ställde som enda svensk upp vid Euro Youth Cup i Bouldering i L’Argentière och han gjorde en stark debut och kom #19 av 31.

Namn:     Philip Samuelsson Forsdik var ende svenske

Publicerad:    23 JUL 2012 11:31

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Europacup för Juniorer i Voiron i Frankrike

Ingress:     Philip Samuelsson Forsdik som var ende svenske deltagare i Voiron slutade på en 25:e plats i male Youth B. Inga andra svenskar deltog. På första leden låg han på 18.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xrlkut
European Youth Cup 2012 – Lead sport climbing -… by EscaladeVoironAlpinisme


Namn:     Philip Samuelsson Forsdik var ende svenske

Publicerad:    23 JUL 2012 11:31

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Europacup för Juniorer i Voiron i Frankrike

Ingress:     Philip Samuelsson Forsdik som var ende svenske deltagare i Voiron slutade på en 25:e plats i male Youth B. Inga andra svenskar deltog. På första leden låg han på 18.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xrlkut
European Youth Cup 2012 – Lead sport climbing -… by EscaladeVoironAlpinisme


Namn:     JSM i lead 2012 tre medaljer till klubben

Publicerad:    23 APR 2012 11:31

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Imer Alber och Philip Samuelsson Forsdik fick silver och brons till Erik Oredsson

Ingress:     Igår blev det tre medaljer på JSM. Imer Alber och Philip Samuelsson Forsdik fick silver och brons till Erik Oredsson.

Pojkar Ungdom D 01-
 3. Erik Oredsson
Flickor Ungdom C 99-00
 4. Freja Duncan
 5. Michelle Ekberg
Pojkar Ungdom C 99-00
 2. Ymer Alber
Pojkar Ungdom B 97-98
 2. Philip Samuelsson Forsdik


Namn:     Åland på Fredag!!!

Publicerad:    23 APR 2012 11:31

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     På Åland är det bouldering som gäller!

Ingress:     På Åland är det bouldering som gäller

Jag och Adam har börjat planera en eventuell klubbresa till Åland den 18-20maj. Vi har pratat med styrelsen och som det ser ut nu kommer vi att få ett visst ekonomiskt stöd för resan (antagligen så står klubben för de aktivas boende och matkostanader). Detaljerna är inte spikade, men priset kommer att vara reducerat för alla ungdomar som följer med. Familj som vill följa med är varmt välkomna men de får stå för alla kostnader själva. Vi kommer antagligen bo i soltunastugor natten till Lördag och natten till söndag. Min och Adams tanke är att vi åker tidigt på fredag morgon och åker tillbaka på söndag kväll. Då kommer vi kunna klättra tre dagar. På Åland är det bouldering som gäller. Det finns rolig bouldering i alla nivåer där och det är mycket fin miljö.

Vi är intresserade av att höra hur intresset är från eran sida? Vill ni och kan ni följa med? Vi undrar också om det är några föräldrar som är intresserade av att följa med och bistå med fordon och chaförsskills.

Adam och Emil the coaches


Namn:     JSM i lead 2012 tre medaljer till klubben

Publicerad:    23 APR 2012 11:31

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Imer Alber och Philip Samuelsson Forsdik fick silver och brons till Erik Oredsson

Ingress:     Igår blev det tre medaljer på JSM. Imer Alber och Philip Samuelsson Forsdik fick silver och brons till Erik Oredsson.

Pojkar Ungdom D 01-
 3. Erik Oredsson
Flickor Ungdom C 99-00
 4. Freja Duncan
 5. Michelle Ekberg
Pojkar Ungdom C 99-00
 2. Ymer Alber
Pojkar Ungdom B 97-98
 2. Philip Samuelsson Forsdik


Namn:     Åland på Fredag!!!

Publicerad:    23 APR 2012 11:31

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     På Åland är det bouldering som gäller!

Ingress:     På Åland är det bouldering som gäller

Jag och Adam har börjat planera en eventuell klubbresa till Åland den 18-20maj. Vi har pratat med styrelsen och som det ser ut nu kommer vi att få ett visst ekonomiskt stöd för resan (antagligen så står klubben för de aktivas boende och matkostanader). Detaljerna är inte spikade, men priset kommer att vara reducerat för alla ungdomar som följer med. Familj som vill följa med är varmt välkomna men de får stå för alla kostnader själva. Vi kommer antagligen bo i soltunastugor natten till Lördag och natten till söndag. Min och Adams tanke är att vi åker tidigt på fredag morgon och åker tillbaka på söndag kväll. Då kommer vi kunna klättra tre dagar. På Åland är det bouldering som gäller. Det finns rolig bouldering i alla nivåer där och det är mycket fin miljö.

Vi är intresserade av att höra hur intresset är från eran sida? Vill ni och kan ni följa med? Vi undrar också om det är några föräldrar som är intresserade av att följa med och bistå med fordon och chaförsskills.

Adam och Emil the coaches


Namn:     Klubbdag i Häggsta

Publicerad:    09 APR 2012 18:24

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Klubbdag i Häggsta

Ingress:     OBS, nytt datum 6/5! Dags att starta utesäsongen (för er som inte redan gjort det) ragga nya replagskamrater och klappa om vår hemmaklippa lite.

Vi inleder som vanligt med att plocka skräp kring klippan.

Klubben bjuder sedan på fika och hjälper till att hänga upp topprep om någon önskar.


Väl mött!


/Styrelsen


Namn:     Årsmötesprotokoll 2012-01-31

Publicerad:    09 APR 2012 18:24

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Årsmötesprotokoll 2012-01-31

Ingress:     Protokoll fört vid Stockholms klätterklubbs årsmöte 2012-01-31 på Restaurang Engelen, kornhamnstorg 59B, Stockholm.

 Protokoll fört vid Stockholms klätterklubbs årsmöte 2012-01-31 på Restaurang Engelen, kornhamnstorg 59B, Stockholm.

 • Mötet öppnades av sittande ordförande, Robert Rosenzweig.
 • Röstlängden fastställdes, på plats fanns tolv deltagare varav tio betalat medlemsavgift för 2012
 • Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
 • Robert berättade att kallelse gick ut med fakturan plus per mail två veckor innan (16 jan).
  Mötet fann att det utlysts på rätt sätt.
 • Föredragningslistan kunde fastslås som den gått ut.
 • Till ordförande för mötet utsågs Robert Rosenzweig. Till sekreterare för mötet utsågs Gustav Öhman
 • Till att justera protokollet och agera rösträknare vid eventuella omröstningar utsågs Alexander Raofinia
 • Robert och de närvarande kommittéansvariga föredrog klubbens verksamhetsberättelse för 2011.
 • Mikko föredrog klubbens Balans och resultaträkning för 2011. Under året har klubben gjort en förlust på ca 4000, men har ändå ett eget kapital på ca 216000 och har därmed en fortsatt solid ekonomisk situation.
 • Klubbens revisor, Elisabeth Käll, kunde inte närvara vid mötet, men hennes revisionsrapport visades upp. Hon har granskat förvaltningsberättelsen och rekommenderar att årsmötet beviljar ansvarsfrihet för styrelsen
 • Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för 2011.
 • Fastställande av medlemsavgifter.
  Styrelsens förslag är att senioravgifterna hålls oförändrade (300 kr) medan junioravgifterna höjs till 200 kr. Detta bifölls.
 • Styrelsen presenterade en verksamhetsplan för 2012. I denna stod att vi räknar med ett medlemstapp till 640 medlemmar. I budgeten har detta reviderats till 710.
  Mikko föredrog en budget på nollresultat där inga idrottslyfts eller lokstödspengar räknats in. Som en konsekvens av färre medlemmar har bidrag till medlemsansvarig och kassör minskats och utskickskostnaderna pressats.
  Verksamhetsplanen och budgeten fastställdes av årsmötet.
 • Till årsmötet hade inga motioner inkommit.
 • Val av förtroendevalda
  • Till föreningens ordförande för en tid av 1 år omvaldes Robert Rosenzweig.
  • Till sekreterare för en tid av ett år omvaldes Gustav Öhman
  • Till kassör för en tid av ett år nyvaldes Manne Forsdik
  • Till ordinarie styrelseledamöter för en tid av ett år valdes Mattias Ågren, Anna Lindam, Hanna Boström och Mikko Kylmänen
  • Till suppleanter i styrelsen en tid av 1 år valdes Helena Brogren, Viktor Wiksell och Gustav Forssell.
  • Till revisor för en tid av ett år omvaldes Elisabeth Käll. Mötet beslutade att uppmana Elisabeth att utse en egen suppleant.
  • Till valberedning för en tid av ett år utsågs Jacob Sternius (ordf) samt Alexander Raofinia
 • Inga övriga frågor att tas till protokollet togs upp.
 • Robert avslutade mötet, och tackade deltagarna.

Stockholm 2012-01-31

Gustav Öhman

Justeras

Alexander Raofinia


Namn:     Klubbdag i Häggsta

Publicerad:    09 APR 2012 18:24

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Klubbdag i Häggsta

Ingress:     OBS, nytt datum 6/5! Dags att starta utesäsongen (för er som inte redan gjort det) ragga nya replagskamrater och klappa om vår hemmaklippa lite.

Vi inleder som vanligt med att plocka skräp kring klippan.

Klubben bjuder sedan på fika och hjälper till att hänga upp topprep om någon önskar.


Väl mött!


/Styrelsen


Namn:     Årsmötesprotokoll 2012-01-31

Publicerad:    09 APR 2012 18:24

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmötesprotokoll 2012-01-31

Ingress:     Protokoll fört vid Stockholms klätterklubbs årsmöte 2012-01-31 på Restaurang Engelen, kornhamnstorg 59B, Stockholm.

 Protokoll fört vid Stockholms klätterklubbs årsmöte 2012-01-31 på Restaurang Engelen, kornhamnstorg 59B, Stockholm.

 • Mötet öppnades av sittande ordförande, Robert Rosenzweig.
 • Röstlängden fastställdes, på plats fanns tolv deltagare varav tio betalat medlemsavgift för 2012
 • Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
 • Robert berättade att kallelse gick ut med fakturan plus per mail två veckor innan (16 jan).
  Mötet fann att det utlysts på rätt sätt.
 • Föredragningslistan kunde fastslås som den gått ut.
 • Till ordförande för mötet utsågs Robert Rosenzweig. Till sekreterare för mötet utsågs Gustav Öhman
 • Till att justera protokollet och agera rösträknare vid eventuella omröstningar utsågs Alexander Raofinia
 • Robert och de närvarande kommittéansvariga föredrog klubbens verksamhetsberättelse för 2011.
 • Mikko föredrog klubbens Balans och resultaträkning för 2011. Under året har klubben gjort en förlust på ca 4000, men har ändå ett eget kapital på ca 216000 och har därmed en fortsatt solid ekonomisk situation.
 • Klubbens revisor, Elisabeth Käll, kunde inte närvara vid mötet, men hennes revisionsrapport visades upp. Hon har granskat förvaltningsberättelsen och rekommenderar att årsmötet beviljar ansvarsfrihet för styrelsen
 • Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet för 2011.
 • Fastställande av medlemsavgifter.
  Styrelsens förslag är att senioravgifterna hålls oförändrade (300 kr) medan junioravgifterna höjs till 200 kr. Detta bifölls.
 • Styrelsen presenterade en verksamhetsplan för 2012. I denna stod att vi räknar med ett medlemstapp till 640 medlemmar. I budgeten har detta reviderats till 710.
  Mikko föredrog en budget på nollresultat där inga idrottslyfts eller lokstödspengar räknats in. Som en konsekvens av färre medlemmar har bidrag till medlemsansvarig och kassör minskats och utskickskostnaderna pressats.
  Verksamhetsplanen och budgeten fastställdes av årsmötet.
 • Till årsmötet hade inga motioner inkommit.
 • Val av förtroendevalda
  • Till föreningens ordförande för en tid av 1 år omvaldes Robert Rosenzweig.
  • Till sekreterare för en tid av ett år omvaldes Gustav Öhman
  • Till kassör för en tid av ett år nyvaldes Manne Forsdik
  • Till ordinarie styrelseledamöter för en tid av ett år valdes Mattias Ågren, Anna Lindam, Hanna Boström och Mikko Kylmänen
  • Till suppleanter i styrelsen en tid av 1 år valdes Helena Brogren, Viktor Wiksell och Gustav Forssell.
  • Till revisor för en tid av ett år omvaldes Elisabeth Käll. Mötet beslutade att uppmana Elisabeth att utse en egen suppleant.
  • Till valberedning för en tid av ett år utsågs Jacob Sternius (ordf) samt Alexander Raofinia
 • Inga övriga frågor att tas till protokollet togs upp.
 • Robert avslutade mötet, och tackade deltagarna.

Stockholm 2012-01-31

Gustav Öhman

Justeras

Alexander Raofinia


Namn:     Nordic Boulder Championship 2012 – Copenhagen

Publicerad:    24 JAN 2012 21:31

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Brons till Philip Samuelsson Forsdik på NM 2012

Ingress:     Boulder problems, internationell nivå ,NM i Copenhagen Klubbens deltagare: Daniel Rashid (16), Vincent Peyrard Janvid (10) och Philip Samuelsson Forsdik (3)


Namn:     Årsmöteshandlingar 2012

Publicerad:    24 JAN 2012 21:31

Uppdaterad:     28 MAR 2018 21:15

Rubrik på sidan:     Årsmöteshandlingar 2012

Ingress:     Här är handlingarna inför årsmötet 2012. Skriv gärna ut inför mötet.

Årsmöte SKK 2012


Namn:     Nordic Boulder Championship 2012 – Copenhagen

Publicerad:    24 JAN 2012 21:31

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Brons till Philip Samuelsson Forsdik på NM 2012

Ingress:     Boulder problems, internationell nivå ,NM i Copenhagen Klubbens deltagare: Daniel Rashid (16), Vincent Peyrard Janvid (10) och Philip Samuelsson Forsdik (3)


Namn:     Årsmöteshandlingar 2012

Publicerad:    24 JAN 2012 21:31

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:57

Rubrik på sidan:     Årsmöteshandlingar 2012

Ingress:     Här är handlingarna inför årsmötet 2012. Skriv gärna ut inför mötet.

Årsmöte SKK 2012


Namn:     Årsmöte den 31 januari

Publicerad:    23 DEC 2011 09:15

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Årsmöte den 31 januari

Ingress:     Tisdagen den 31 januari kl 18 hålls klubbens årsmöte på Engelen.

När?

Tisdagen den 31/1 kl 18.00

Var?

Restaurang Engelen, Kornhamstorg 59b,i Gamla Stan.

Mat?

Anmäler du dig i förväg så bjuder klubben på mat. Anmälan görs till info@klatterklubben.com senast fredag 27/1.

Motionera!

Är det något som du som du vill ta upp och diskutera på årsmötet så behöver styrelsen få in förslaget senast 17/1.

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingarna kommer att skickas ut under vecka 4.

Vad händer på årsmötet?

På rsmötet tar vi upp vad som har gjorts inom klubben under 2011 och bestämmer vad som ska göras inom klubben under 2012. Vi tittar på vad pengarna har gått till och bestämmer vad klubbens pengar ska läggas på åunder 2012. Vi ska också bestämma vilka som ska vara klubbens styrelse och vilka som ska vara valberedning och revisorer.

Engagera dig i klubben?

Är du intresserad av att engagera dig i klubben? Vill du sitta med i styrelsen så kontakta valberedningens ordförande Alexander Raofinia på e-postadress: raofinia@hotmail.

Om du vill engagera dig i någon av våra kommittéer t.ex. accesskommittén, utbildningskommittén eller ungdomskommittén eller vill vara med och arrangera klätterresor och klätterträffar så kan du bara dyka upp på årsmötet.

Känner du att du för närvarande inte har tid och möjlighet att engagera dig i klubben, kom på årsmötet ändå! Din åsikt behövs och det är ett bra tillfälle att träffa styrelsen och andra medlemmar.

Varmt välkomna!

Preliminär dagordning

 • Fastställande av röstlängd för mötet.
 • Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
 • Fastställande av föredragningslista.
 • Val av ordförande och sekreterare för mötet.
 • Val av protokolljusterare och rösträknare.
  • Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret,
  • Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret.
 • Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret.
 • Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
 • Fastställande av medlemsavgifter.
 • Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kom-mande verksamhets-/räkenskapsåret.
 • Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
 • Val av
  • föreningens ordförande för en tid av 1 år;
  • sekreterare och kassör samt 2 till 5 ordinarie ledamöter i styrelsen för en tid av 1 år;
  • 2 till 3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av 1 år;
  • 1 revisor jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta;
  • 2 ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande;
 • övriga frågor.

Namn:     Isklätterresa till Trängslet i januari

Publicerad:    23 DEC 2011 09:15

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Isklätterresa till Trängslet i januari

Ingress:     Nu är det dags att boka Prova på isklätterträffen i Trängslet januari 20-22 januari. Trängslet bjuder på fin isklättring i olika svårighetsgrader.

Klättringen

Trängslet bjuder på riktigt med fin klättring som är lätt att komma åt, med ett undantag, en fin och stor is som är 60 meter hög. Lutningen varierar från 45-100 grader.

Länk till förare över Trängslet

Mat och bildvisning på lördagskvällen

På lördagskvällen, vid Tre Björnar, bjuder klubben på Chilli con carne och föredrag. Marre kommer att visa bilder och berätta om sin klätterresa i Kanada och USA.

Ingen egen utrustning?

Ta med personlig säkringsutrustning, sele och hjälm, varma kläder och slalompjäxor om ni inte har storskor. Klubben har ett par yxor, 4 stegjärn och några hjälmar att låna. Dessutom kan vi låna ihop mer utrustning om det skulle behövas, kanske även några par storskor. Skriv i din anmälan om du behöver låna utrustning.

Nybörjare på is?

Nybörjare som har kunskaper i klippklättring och säkring är välkomna. Vi kommer att hänga upp topprep och vi kan leka och lära av varandra och ni som vill klättra på som vanligt kan göra det. Vi kommer att vara några från klubben som sätter upp topprep och som ni kan prata med.

Boende

Vi kommer att bo på vandrarhemmet Tre Björnar i Älvdalen, mitt emot korvkiosken (ca 350 kr).

Anmälan

Skicka anmälan till info@klatterklubben.com
Ange:
– Trängslet
– Namn
– Telenummer
– Hjälm, Storskor, Stegjärn, yxor; vad fattas för er
– Bil (ange antal platser ni har om ni har bil, om inte så räkna med 3-500 kr i soppa)
– Vegetarian eller annat

Anmäl dig gärna så snart du kan eftersom antalet platser är begränsat!

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen

Accessinformation för Trängslet


Namn:     Årsmöte den 31 januari

Publicerad:    23 DEC 2011 09:15

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöte den 31 januari

Ingress:     Tisdagen den 31 januari kl 18 hålls klubbens årsmöte på Engelen.

När?

Tisdagen den 31/1 kl 18.00

Var?

Restaurang Engelen, Kornhamstorg 59b,i Gamla Stan.

Mat?

Anmäler du dig i förväg så bjuder klubben på mat. Anmälan görs till info@klatterklubben.com senast fredag 27/1.

Motionera!

Är det något som du som du vill ta upp och diskutera på årsmötet så behöver styrelsen få in förslaget senast 17/1.

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingarna kommer att skickas ut under vecka 4.

Vad händer på årsmötet?

På rsmötet tar vi upp vad som har gjorts inom klubben under 2011 och bestämmer vad som ska göras inom klubben under 2012. Vi tittar på vad pengarna har gått till och bestämmer vad klubbens pengar ska läggas på åunder 2012. Vi ska också bestämma vilka som ska vara klubbens styrelse och vilka som ska vara valberedning och revisorer.

Engagera dig i klubben?

Är du intresserad av att engagera dig i klubben? Vill du sitta med i styrelsen så kontakta valberedningens ordförande Alexander Raofinia på e-postadress: raofinia@hotmail.

Om du vill engagera dig i någon av våra kommittéer t.ex. accesskommittén, utbildningskommittén eller ungdomskommittén eller vill vara med och arrangera klätterresor och klätterträffar så kan du bara dyka upp på årsmötet.

Känner du att du för närvarande inte har tid och möjlighet att engagera dig i klubben, kom på årsmötet ändå! Din åsikt behövs och det är ett bra tillfälle att träffa styrelsen och andra medlemmar.

Varmt välkomna!

Preliminär dagordning

 • Fastställande av röstlängd för mötet.
 • Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
 • Fastställande av föredragningslista.
 • Val av ordförande och sekreterare för mötet.
 • Val av protokolljusterare och rösträknare.
  • Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret,
  • Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret.
 • Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret.
 • Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
 • Fastställande av medlemsavgifter.
 • Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kom-mande verksamhets-/räkenskapsåret.
 • Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
 • Val av
  • föreningens ordförande för en tid av 1 år;
  • sekreterare och kassör samt 2 till 5 ordinarie ledamöter i styrelsen för en tid av 1 år;
  • 2 till 3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av 1 år;
  • 1 revisor jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta;
  • 2 ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande;
 • övriga frågor.

Namn:     Isklätterresa till Trängslet i januari

Publicerad:    23 DEC 2011 09:15

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Isklätterresa till Trängslet i januari

Ingress:     Nu är det dags att boka Prova på isklätterträffen i Trängslet januari 20-22 januari. Trängslet bjuder på fin isklättring i olika svårighetsgrader.

Klättringen

Trängslet bjuder på riktigt med fin klättring som är lätt att komma åt, med ett undantag, en fin och stor is som är 60 meter hög. Lutningen varierar från 45-100 grader.

Länk till förare över Trängslet

Mat och bildvisning på lördagskvällen

På lördagskvällen, vid Tre Björnar, bjuder klubben på Chilli con carne och föredrag. Marre kommer att visa bilder och berätta om sin klätterresa i Kanada och USA.

Ingen egen utrustning?

Ta med personlig säkringsutrustning, sele och hjälm, varma kläder och slalompjäxor om ni inte har storskor. Klubben har ett par yxor, 4 stegjärn och några hjälmar att låna. Dessutom kan vi låna ihop mer utrustning om det skulle behövas, kanske även några par storskor. Skriv i din anmälan om du behöver låna utrustning.

Nybörjare på is?

Nybörjare som har kunskaper i klippklättring och säkring är välkomna. Vi kommer att hänga upp topprep och vi kan leka och lära av varandra och ni som vill klättra på som vanligt kan göra det. Vi kommer att vara några från klubben som sätter upp topprep och som ni kan prata med.

Boende

Vi kommer att bo på vandrarhemmet Tre Björnar i Älvdalen, mitt emot korvkiosken (ca 350 kr).

Anmälan

Skicka anmälan till info@klatterklubben.com
Ange:
– Trängslet
– Namn
– Telenummer
– Hjälm, Storskor, Stegjärn, yxor; vad fattas för er
– Bil (ange antal platser ni har om ni har bil, om inte så räkna med 3-500 kr i soppa)
– Vegetarian eller annat

Anmäl dig gärna så snart du kan eftersom antalet platser är begränsat!

Hjärtligt välkomna!

Styrelsen

Accessinformation för Trängslet


Namn:     JNM-2011 Boulder

Publicerad:    04 DEC 2011 12:45

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Ymer junior boulder mästare

Ingress:     Bra resultat av juniorerna i hård konkurrens JNM 2011 bouldering i Stockholm

Male Youth A
5. Vincent Janvid
8. Jens Wallgren
16. Daniel Rashid

Male Youth B
3. Philip Samuelsson Forsdik
17. Jonas Iacobi
20. Otto Gårdebäck

Kids B Girls 00-
5. Michelle Ekberg
6. Freja Duncan
7. Agnes Grudd
Kids B Boys 00-
1. Ymer Alber
  


Namn:     JNM-2011 Boulder

Publicerad:    04 DEC 2011 12:45

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Ymer junior boulder mästare

Ingress:     Bra resultat av juniorerna i hård konkurrens JNM 2011 bouldering i Stockholm

Male Youth A
5. Vincent Janvid
8. Jens Wallgren
16. Daniel Rashid

Male Youth B
3. Philip Samuelsson Forsdik
17. Jonas Iacobi
20. Otto Gårdebäck

Kids B Girls 00-
5. Michelle Ekberg
6. Freja Duncan
7. Agnes Grudd
Kids B Boys 00-
1. Ymer Alber
  


Namn:     Föredrag om stora väggar och berg 8 december

Publicerad:    14 NOV 2011 12:45

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:57

Rubrik på sidan:     Föredrag om stora väggar och berg 8 december

Ingress:     I samarbete med Friluftsfrämjandet Bergsidan och Girls Get Higher ordnar Stockholms klätterklubbs utbildningskommitté en rad föredrag under vintern. Martin Jakobsson är först ut!

Plats: Klättercentret, Telefonplan
Tid: 8 dec kl 19
Inget inträde, först till kvarn!

Tack Klättercentret för lån av lokal, tack Addnature för priser!

Håll utkik efter fler föredrag under vintern!

föredrag 8 december

Namn:     Föredrag om stora väggar och berg 8 december

Publicerad:    14 NOV 2011 12:45

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Föredrag om stora väggar och berg 8 december

Ingress:     I samarbete med Friluftsfrämjandet Bergsidan och Girls Get Higher ordnar Stockholms klätterklubbs utbildningskommitté en rad föredrag under vintern. Martin Jakobsson är först ut!

Plats: Klättercentret, Telefonplan
Tid: 8 dec kl 19
Inget inträde, först till kvarn!

Tack Klättercentret för lån av lokal, tack Addnature för priser!

Håll utkik efter fler föredrag under vintern!

föredrag 8 december

Namn:     JSM-2011 Boulder

Publicerad:    12 NOV 2011 12:45

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Vincent junior boulder mästare

Ingress:     Mycket bra resultat av juniorerna JSM bouldering i Västervik

Pojkar födda 92-93
2. Wiktor Wiksell, Stockholms KK

Pojkar födda 94-95
1. Vincent Janvid, Stockholms KK
2. Jens Wallgren, Stockholms KK
8. Daniel Rashid, Stockholms KK

Pojkar födda 96-97
2. Philip Samuelsson-Forsdik, Stockholms KK
10. Jonas Iacobi, Stockholms KK

Pojkar födda 00-
2. Ymer Alber, Stockholms KK

Flickor födda 00-
3. Michelle Ekberg, Stockholms KK
5. Freja Duncan, Stockholms KK
6. Agnes Grudd, Stockholms KK

    


Namn:     JSM-2011 Boulder

Publicerad:    12 NOV 2011 12:45

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Vincent junior boulder mästare

Ingress:     Mycket bra resultat av juniorerna JSM bouldering i Västervik

Pojkar födda 92-93
2. Wiktor Wiksell, Stockholms KK

Pojkar födda 94-95
1. Vincent Janvid, Stockholms KK
2. Jens Wallgren, Stockholms KK
8. Daniel Rashid, Stockholms KK

Pojkar födda 96-97
2. Philip Samuelsson-Forsdik, Stockholms KK
10. Jonas Iacobi, Stockholms KK

Pojkar födda 00-
2. Ymer Alber, Stockholms KK

Flickor födda 00-
3. Michelle Ekberg, Stockholms KK
5. Freja Duncan, Stockholms KK
6. Agnes Grudd, Stockholms KK

    


Namn:     SM-2011 & Sverige Cup 2011

Publicerad:    09 OKT 2011 12:45

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Linda,Ymer,Jens och Philip klättrar för medaljer

Ingress:     Linda Hammarström tog silver plats! Ymer Alber, Jens Wallgren och Philip Samuelsson F. vann del 2 tävling Sverige Cup!

SM-2011

  2 Linda Hammarström

  6 Per Holm
11 Jens Wallgren

Sverige Cup – 2011

Ungdom A
1 Jens Wallgren

Ungdom B

1 Philip Samuelsson Forsdik

4 Otto Gårdebäck

Yngre Knattar

1 Ymer Alber

3 Agnes Grud

4  Michelle Ekberg

5 Anton Samuelsson Forsdik

7 Freja Duncan

Film:Del 1

Del 2


Namn:     SM-2011 & Sverige Cup 2011

Publicerad:    09 OKT 2011 12:45

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Linda,Ymer,Jens och Philip klättrar för medaljer

Ingress:     Linda Hammarström tog silver plats! Ymer Alber, Jens Wallgren och Philip Samuelsson F. vann del 2 tävling Sverige Cup!

SM-2011

  2 Linda Hammarström

  6 Per Holm
11 Jens Wallgren

Sverige Cup – 2011

Ungdom A
1 Jens Wallgren

Ungdom B

1 Philip Samuelsson Forsdik

4 Otto Gårdebäck

Yngre Knattar

1 Ymer Alber

3 Agnes Grud

4  Michelle Ekberg

5 Anton Samuelsson Forsdik

7 Freja Duncan

Film:Del 1

Del 2


Namn:     Philip Samuelsson F. vann del ett Sverige Cup 2011

Publicerad:    18 SEP 2011 12:45

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Philip Samuelsson F. vann del ett Sverige Cup 2011

Ingress:     Philip Samuelsson F. vann första del tävling Sverige Cup i Göteborg i helgen.


Namn:     Philip Samuelsson F. vann del ett Sverige Cup 2011

Publicerad:    18 SEP 2011 12:45

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:02

Rubrik på sidan:     Philip Samuelsson F. vann del ett Sverige Cup 2011

Ingress:     Philip Samuelsson F. vann första del tävling Sverige Cup i Göteborg i helgen.


Namn:     Climb out i Häggsta 17-18 september

Publicerad:    01 SEP 2011 08:48

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Climb out i Häggsta 17-18 september

Ingress:     Varje år ordnar klubben en klätterträff i Häggsta och bjuder in medlemmar och andra klättrare. Årets Häggstaträff kommer att gå av stapeln 17-18 september. Det blir klättring och aktiviteter i dagarna två! Hjärtligt välkommen!

Program lördag 17 september

Hela dagen – Klättertipsrunda. Den sedvanliga klättertipsrundan pågår hela dagen. Klättra leder och svara på tipsfrågorna som finns uppsatta på lederna. Ta gärna med egen penna. Prisutdelning efter middagen.

Kl 10 – Vill du klättra topprep, men har inget rep? Har du ingen att klättra med?Samling för de som vill klättra topprep eller behöver replagskamrat. Klubben sätter upp några topprep.

kl 10 – Grönt kort-kurs. För dig som vill lära dig säkra och klättra självständigt på topprep. Även för föräldrar som vill lära sig säkra sina barn. Begränsat antal platser. För att säkra en plats anmäl dig till info@klatterklubben.com. Samling kl 10 på lördagen. Uppklättring 13-15.

Kl 15-16 – Slacklinetävling. Två klasser: upp till 14 år, och över 14 år. Det finns linor uppsatta från kl 12 för uppvärmning. Prisutdelning i barnklassen efter tävlingen. Prisutdelning i vuxenklassen sker efter middagen på Flottsbro på kvällen.

Kl 15 – Klubben bjuder på fika vid slacklinetävlingen.

kl 19 – Gemensam middag på Flottsbro värdshus, ca 1 km från klippan. Anmäl dig helst innan om du vill äta så att vi vet hur mycket mat som behövs. Hör av dig om du är vegetarian eller är alergisk mot någon mat. Middagen kostar 100kr och betalas kontant på plats. Dryck finns till självkostnadspris.

kl 20 – Prisutdelning för slackline-tävling och klättertipsrunda. Fina priser från bl.a. Petzl och La sportiva (C2 Vertical Safety) och biljetter till Crimper klätterfilmsfestival.

kl 20.30-21.30 – Föredrag med Hanna Mellin! Hanna berättar om hur du kan klättra större och längre, alltså ge dig upp på riktigt stora väggar. Hon visar bilder och inspirerar till riktiga långturer.

Program söndag 18 september

Kl 10 – Vill du klättra topprep, men har inget rep? Har du ingen att klättra med? Samling för de som vill klättra topprep eller behöver replagskamrat. Klubben sätter upp några topprep.

Hur hittar jag dit?

Här finns mer infomation om klippan och hur du hittar dit:

Häggsta på Sverigeföraren

Boende

Campar gör vi på Flottsbro camping. Det finns både stugor och plats för tält. www.flottsbro.se

Jag har aldrig klättrat ute, kan jag komma ändå?

JA! Du är varmt välkommen! Kl 10 både lördag och söndag kommer det finnas möjlighet att prova på att klättra ute. Det finns utrustning att låna om du inte har egen. Du kan även passa på att anmäla dig till grönt kort-kursen (se ovan). Och du är väldigt välkommen på middagen på kvällen. Det är ett perfekt tillfälle att lära känna fler klättrare!


Varmt välkomna!

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor! info@klatterklubben.com


Namn:     Climb out i Häggsta 17-18 september

Publicerad:    01 SEP 2011 08:48

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Climb out i Häggsta 17-18 september

Ingress:     Varje år ordnar klubben en klätterträff i Häggsta och bjuder in medlemmar och andra klättrare. Årets Häggstaträff kommer att gå av stapeln 17-18 september. Det blir klättring och aktiviteter i dagarna två! Hjärtligt välkommen!

Program lördag 17 september

Hela dagen – Klättertipsrunda. Den sedvanliga klättertipsrundan pågår hela dagen. Klättra leder och svara på tipsfrågorna som finns uppsatta på lederna. Ta gärna med egen penna. Prisutdelning efter middagen.

Kl 10 – Vill du klättra topprep, men har inget rep? Har du ingen att klättra med?Samling för de som vill klättra topprep eller behöver replagskamrat. Klubben sätter upp några topprep.

kl 10 – Grönt kort-kurs. För dig som vill lära dig säkra och klättra självständigt på topprep. Även för föräldrar som vill lära sig säkra sina barn. Begränsat antal platser. För att säkra en plats anmäl dig till info@klatterklubben.com. Samling kl 10 på lördagen. Uppklättring 13-15.

Kl 15-16 – Slacklinetävling. Två klasser: upp till 14 år, och över 14 år. Det finns linor uppsatta från kl 12 för uppvärmning. Prisutdelning i barnklassen efter tävlingen. Prisutdelning i vuxenklassen sker efter middagen på Flottsbro på kvällen.

Kl 15 – Klubben bjuder på fika vid slacklinetävlingen.

kl 19 – Gemensam middag på Flottsbro värdshus, ca 1 km från klippan. Anmäl dig helst innan om du vill äta så att vi vet hur mycket mat som behövs. Hör av dig om du är vegetarian eller är alergisk mot någon mat. Middagen kostar 100kr och betalas kontant på plats. Dryck finns till självkostnadspris.

kl 20 – Prisutdelning för slackline-tävling och klättertipsrunda. Fina priser från bl.a. Petzl och La sportiva (C2 Vertical Safety) och biljetter till Crimper klätterfilmsfestival.

kl 20.30-21.30 – Föredrag med Hanna Mellin! Hanna berättar om hur du kan klättra större och längre, alltså ge dig upp på riktigt stora väggar. Hon visar bilder och inspirerar till riktiga långturer.

Program söndag 18 september

Kl 10 – Vill du klättra topprep, men har inget rep? Har du ingen att klättra med? Samling för de som vill klättra topprep eller behöver replagskamrat. Klubben sätter upp några topprep.

Hur hittar jag dit?

Här finns mer infomation om klippan och hur du hittar dit:

Häggsta på Sverigeföraren

Boende

Campar gör vi på Flottsbro camping. Det finns både stugor och plats för tält. www.flottsbro.se

Jag har aldrig klättrat ute, kan jag komma ändå?

JA! Du är varmt välkommen! Kl 10 både lördag och söndag kommer det finnas möjlighet att prova på att klättra ute. Det finns utrustning att låna om du inte har egen. Du kan även passa på att anmäla dig till grönt kort-kursen (se ovan). Och du är väldigt välkommen på middagen på kvällen. Det är ett perfekt tillfälle att lära känna fler klättrare!


Varmt välkomna!

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor! info@klatterklubben.com


Namn:     Första dagen på JVM i Österrike

Publicerad:    25 AUG 2011 14:57

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Första dagen på JVM i Österrike

Ingress:     Mer än godkänt första dagen på JVM i Österrike.

Största överraskningen första dagen på J-VM i Österrike var Philip Samuelsson Forsdik som var 22:a på första klättrade leden. På andra leden blev han 49:a.

Sammanlagt hamnade han på 36:e plats vilket är mer än godkänt.


Namn:     Första dagen på JVM i Österrike

Publicerad:    25 AUG 2011 14:57

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Första dagen på JVM i Österrike

Ingress:     Mer än godkänt första dagen på JVM i Österrike.

Största överraskningen första dagen på J-VM i Österrike var Philip Samuelsson Forsdik som var 22:a på första klättrade leden. På andra leden blev han 49:a.

Sammanlagt hamnade han på 36:e plats vilket är mer än godkänt.


Namn:     Klubbresa till Tunabergsträffen

Publicerad:    15 AUG 2011 08:30

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Klubbresa till Tunabergsträffen

Ingress:     Årets Tunabergsträff ordnas 10-11 september. Stockholms klätterklubb ordnar klubbresa Tunabergsträffen (Simonsberget).


Hör av dig på info@klatterklubben.com om du vill samåka till Tunabergsträffen. Tunabergsträffen är en populär klätterträff med klättrare från när och fjärran. På lördagskvällen hålls en gemensam middag i församlingshemmet.

Vid Tunabergsträffen är enda gången på året som man får tälta på åkrarna vid klippan.

Stockholms klätterklubb ordnar klubbresa till träffen och det är Anna Lindam som är samordnande i klubben.

Så hör av dig om du vill samåka eller samtälta så försöker vi samordna det hela.


Namn:     Klubbresa till Tunabergsträffen

Publicerad:    15 AUG 2011 08:30

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Klubbresa till Tunabergsträffen

Ingress:     Årets Tunabergsträff ordnas 10-11 september. Stockholms klätterklubb ordnar klubbresa Tunabergsträffen (Simonsberget).


Hör av dig på info@klatterklubben.com om du vill samåka till Tunabergsträffen. Tunabergsträffen är en populär klätterträff med klättrare från när och fjärran. På lördagskvällen hålls en gemensam middag i församlingshemmet.

Vid Tunabergsträffen är enda gången på året som man får tälta på åkrarna vid klippan.

Stockholms klätterklubb ordnar klubbresa till träffen och det är Anna Lindam som är samordnande i klubben.

Så hör av dig om du vill samåka eller samtälta så försöker vi samordna det hela.


Namn:     Välkommen på klubbdag vid Häggstaklippan!

Publicerad:    05 MAJ 2011 11:53

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Välkommen på klubbdag vid Häggstaklippan!

Ingress:     När: Lördagen den 14:e maj kl 10 -17 Ett utmärkt tillfälle för nya och gamla medlemmar att träffas, fräscha upp sina kunskaper i hur man bygger standplats, träffa nya replagskamrater eller varför inte prova på att klättra på klippa om du mest klättrat inomhus tidigare.

Välkommen på klubbdag vid Häggstaklippan!

Ett utmärkt tillfälle för nya och gamla medlemmar att träffas, fräscha upp sina kunskaper i hur man bygger standplats, träffa nya replagskamrater eller varför inte prova på att klättra på klippa om du mest klättrat inomhus tidigare. Häggstaklippan ligger belägen vid Albysjön alldeles bredvid st:botvids kapell. Känner du inte till Häggsta? Mer information finns i Sverigeföraren på länken:http://www.sverigeforaren.se/index.php/H%C3%A4ggsta Lättast tar man sig till Häggsta med bil men det går även kollektivtrafik.

När: Lördagen den 14:e maj kl 10 -17

Tider: Vi börjar kl 10 och tar tag i den årliga vårstädningen. Detta brukar på mindre än en timme då de som brukar klättrar här i regel är duktiga på att ta med sig sitt skräp hem och resten av dagen kommer att ägnas åt klättring.

Mellan 12 och16 kommer instruktören Erik Olanderson att finnas på plats och bland annat berätta om vanliga misstag vi klättrare gör, om hur man bygger ett säkert topprepsankare eller något annat  inom klättring som du funderat över eller vill veta mer om.

Ny i klubben? Eller har du ingen att klättra med? Vi ser till att alla har någon att klättra med under dagen. Klubben kommer också att sätta upp ett antal topprep som man kan klättra på om man inte klättrat ute så mycket tidigare.  Även nybörjare är såklart varmt välkomna.

Saknar du utrustning? Klubben har ett antal hjälmar, klätterskor och selar att låna ut. Maila gärna info@klatterklubben.com om du behöver låna något så vet vi hur mycket vi ska ta med.

Fika: Klubben bjuder på korv med bröd till lunch. Vegetarian? Allergisk? Maila oss på adressen ovan så fixar vi något till dig med.

Varmt välkomna alla  nya och gamla medlemmar!

Vi ses i Häggsta.

/Styrelsen 

Stockholms klätterklubb


Namn:     Välkommen på klubbdag vid Häggstaklippan!

Publicerad:    05 MAJ 2011 11:53

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Välkommen på klubbdag vid Häggstaklippan!

Ingress:     När: Lördagen den 14:e maj kl 10 -17 Ett utmärkt tillfälle för nya och gamla medlemmar att träffas, fräscha upp sina kunskaper i hur man bygger standplats, träffa nya replagskamrater eller varför inte prova på att klättra på klippa om du mest klättrat inomhus tidigare.

Välkommen på klubbdag vid Häggstaklippan!

Ett utmärkt tillfälle för nya och gamla medlemmar att träffas, fräscha upp sina kunskaper i hur man bygger standplats, träffa nya replagskamrater eller varför inte prova på att klättra på klippa om du mest klättrat inomhus tidigare. Häggstaklippan ligger belägen vid Albysjön alldeles bredvid st:botvids kapell. Känner du inte till Häggsta? Mer information finns i Sverigeföraren på länken:http://www.sverigeforaren.se/index.php/H%C3%A4ggsta Lättast tar man sig till Häggsta med bil men det går även kollektivtrafik.

När: Lördagen den 14:e maj kl 10 -17

Tider: Vi börjar kl 10 och tar tag i den årliga vårstädningen. Detta brukar på mindre än en timme då de som brukar klättrar här i regel är duktiga på att ta med sig sitt skräp hem och resten av dagen kommer att ägnas åt klättring.

Mellan 12 och16 kommer instruktören Erik Olanderson att finnas på plats och bland annat berätta om vanliga misstag vi klättrare gör, om hur man bygger ett säkert topprepsankare eller något annat  inom klättring som du funderat över eller vill veta mer om.

Ny i klubben? Eller har du ingen att klättra med? Vi ser till att alla har någon att klättra med under dagen. Klubben kommer också att sätta upp ett antal topprep som man kan klättra på om man inte klättrat ute så mycket tidigare.  Även nybörjare är såklart varmt välkomna.

Saknar du utrustning? Klubben har ett antal hjälmar, klätterskor och selar att låna ut. Maila gärna info@klatterklubben.com om du behöver låna något så vet vi hur mycket vi ska ta med.

Fika: Klubben bjuder på korv med bröd till lunch. Vegetarian? Allergisk? Maila oss på adressen ovan så fixar vi något till dig med.

Varmt välkomna alla  nya och gamla medlemmar!

Vi ses i Häggsta.

/Styrelsen 

Stockholms klätterklubb


Namn:     Klubbresa till Climb-in i Göteborg 29 april – 1 maj

Publicerad:    13 APR 2011 12:04

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Klubbresa till Climb-in i Göteborg 29 april – 1 maj

Ingress:     Göteborgs klätteklubb ordnar enligt tradition Climb-in i Utby i Göteborg under valborgsmässohelgen. Stockholms klätterklubb tänkte i år åka ner och vara med och fira att våren är här och att klipporna nu är torra och klättringsbara

Utby ligger ca 15 min med buss från Göteborgs central och är ett stort område med många väggar och leder i alla svårighetsgrader. Mer information om utby kan hittas i Sverigeföraren: http://www.sverigeforaren.se/index.php/Utby

Under valborgsmässokvällen ordnar Göteborgs klätterklubb en middag som under tidigare år varit väldigt trevlig.

Transport: Vi åker gemensamt med bil kl 5 på fredag eftermiddag och tillbaka igen på söndag eftermiddag.

Boende: Under den här helgen är det tillåtet att campa på ängen nedanför klippan. Vatten och toaletter finns tillgängligt men man får ta med tält och annan campingutrustning själv. Givetvis kan man välja att istället bo på ett vandrarhem i stan.


Intresserad? Skicka iväg ett mail till: info@klatterklubben.com

Vi ses.


Namn:     Klubbresa till Climb-in i Göteborg 29 april – 1 maj

Publicerad:    13 APR 2011 12:04

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Klubbresa till Climb-in i Göteborg 29 april – 1 maj

Ingress:     Göteborgs klätteklubb ordnar enligt tradition Climb-in i Utby i Göteborg under valborgsmässohelgen. Stockholms klätterklubb tänkte i år åka ner och vara med och fira att våren är här och att klipporna nu är torra och klättringsbara

Utby ligger ca 15 min med buss från Göteborgs central och är ett stort område med många väggar och leder i alla svårighetsgrader. Mer information om utby kan hittas i Sverigeföraren: http://www.sverigeforaren.se/index.php/Utby

Under valborgsmässokvällen ordnar Göteborgs klätterklubb en middag som under tidigare år varit väldigt trevlig.

Transport: Vi åker gemensamt med bil kl 5 på fredag eftermiddag och tillbaka igen på söndag eftermiddag.

Boende: Under den här helgen är det tillåtet att campa på ängen nedanför klippan. Vatten och toaletter finns tillgängligt men man får ta med tält och annan campingutrustning själv. Givetvis kan man välja att istället bo på ett vandrarhem i stan.


Intresserad? Skicka iväg ett mail till: info@klatterklubben.com

Vi ses.


Namn:     Årsmöteshandlingar

Publicerad:    10 FEB 2011 22:48

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Årsmöteshandlingar

Ingress:     Här är handlingarna inför årsmötet

Länk

Årsmöteshandlingar 2011

förhandstitt

https://docs.google.com/document/pub?id=1tXliSQDVhD6J05d-QqyDCmGuiCvAgrGverMXRx2LdXw&embedded=true

Namn:     Årsmöteshandlingar

Publicerad:    10 FEB 2011 22:48

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöteshandlingar

Ingress:     Här är handlingarna inför årsmötet

Länk

Årsmöteshandlingar 2011

förhandstitt

https://docs.google.com/document/pub?id=1tXliSQDVhD6J05d-QqyDCmGuiCvAgrGverMXRx2LdXw&embedded=true

Namn:     Årsmöte

Publicerad:    09 FEB 2011 16:45

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Årsmöte

Ingress:     Härmed kallas samtliga medlemmar till årsmöte i stockholms klätterklubb.

Årsmötet hålls den 15 februari kl 18:00 i restaurang Engelens källare, Kornhamnstorg 59 B, Stockholm
Efter årsmötet serveras middag till de deltagare som anmält sig senast 12 februari.

Anmälan sker till info@klatterklubben.com eller Robert Rosenzweig 0707 685042

Dagordning:

1.      Fastställande av röstlängd för mötet.
2.      Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
3.      Fastställande av föredragningslista.
4.      Val av ordförande och sekreterare för mötet.
5.      Val av protokolljusterare och rösträknare.
       a)     Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret.
       b)     Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret.
6.      Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret.
7.      Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
8.      Fastställande av medlemsavgifter.
9.      Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets/räkenskapsåret.
10.  Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
11.  Val av…
       a)     föreningens ordförande för en tid av 1 år;
       b)     sekreterare och kassör samt 2 till 5 ordinarie ledamöter i styrelsen för en tid av 1 år;
       c)      2 till 3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av 1 år;
       d)     1 revisor jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta;
       e)     2 ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande;
12.  Övriga frågor.
       a) Diskussion kring klubbens framtida inriktning.


Möteshandlingar och ev uppdaterad dagordning kommer finnas tillgängliga på klubbens hemsida www.klatterklubben.com

MVH
/Styrelsen


Namn:     Årsmöte

Publicerad:    09 FEB 2011 16:45

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöte

Ingress:     Härmed kallas samtliga medlemmar till årsmöte i stockholms klätterklubb.

Årsmötet hålls den 15 februari kl 18:00 i restaurang Engelens källare, Kornhamnstorg 59 B, Stockholm
Efter årsmötet serveras middag till de deltagare som anmält sig senast 12 februari.

Anmälan sker till info@klatterklubben.com eller Robert Rosenzweig 0707 685042

Dagordning:

1.      Fastställande av röstlängd för mötet.
2.      Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt.
3.      Fastställande av föredragningslista.
4.      Val av ordförande och sekreterare för mötet.
5.      Val av protokolljusterare och rösträknare.
       a)     Styrelsens verksamhetsberättelse för det senaste verksamhetsåret.
       b)     Styrelsens förvaltningsberättelse (balans- och resultaträkning) för det senaste räkenskapsåret.
6.      Revisorernas berättelse över styrelsens förvaltning under det senaste verksamhets-/räkenskapsåret.
7.      Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen för den tid revisionen avser.
8.      Fastställande av medlemsavgifter.
9.      Fastställande av verksamhetsplan samt behandling av budget för det kommande verksamhets/räkenskapsåret.
10.  Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
11.  Val av…
       a)     föreningens ordförande för en tid av 1 år;
       b)     sekreterare och kassör samt 2 till 5 ordinarie ledamöter i styrelsen för en tid av 1 år;
       c)      2 till 3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av 1 år;
       d)     1 revisor jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte styrelsens ledamöter delta;
       e)     2 ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall utses till ordförande;
12.  Övriga frågor.
       a) Diskussion kring klubbens framtida inriktning.


Möteshandlingar och ev uppdaterad dagordning kommer finnas tillgängliga på klubbens hemsida www.klatterklubben.com

MVH
/Styrelsen


Namn:     Isklätterresa till trängslet 28-30/1

Publicerad:    15 DEC 2010 15:47

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Isklätterresa till trängslet 28-30/1

Ingress:     Även i år kommer klubben ordna en isklätterresa till Trängslet i Älvdalen.

Årets resa blir helgen 28-30/1. Även nybörjare är varmt välkomna och utrustning kommer finnas att låna. Vi förutsätter kunskaper motsvarande grundkurs klippklättring.


Avfärd 17:00 på fredagen i egna bilar, klättring lördag och söndag. Gemensam middag på lördag. Hemkomst sent söndag kväll. Vi bor på vandrarhemmet ”tre björnar” i älvdalen. Det är förbokat åt oss.


Antalet platser är begränsat, anmälan till trangslet@klatterklubben.com

MVH /Styrelsen


Namn:     Isklätterresa till trängslet 28-30/1

Publicerad:    15 DEC 2010 15:47

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Isklätterresa till trängslet 28-30/1

Ingress:     Även i år kommer klubben ordna en isklätterresa till Trängslet i Älvdalen.

Årets resa blir helgen 28-30/1. Även nybörjare är varmt välkomna och utrustning kommer finnas att låna. Vi förutsätter kunskaper motsvarande grundkurs klippklättring.


Avfärd 17:00 på fredagen i egna bilar, klättring lördag och söndag. Gemensam middag på lördag. Hemkomst sent söndag kväll. Vi bor på vandrarhemmet ”tre björnar” i älvdalen. Det är förbokat åt oss.


Antalet platser är begränsat, anmälan till trangslet@klatterklubben.com

MVH /Styrelsen


Namn:     Philip Samuelsson Forsdik – Nordisk mästare 2010 (boulder kids c)

Publicerad:    28 NOV 2010 12:45

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Philip Samuelsson Forsdik – Nordisk mästare 2010 (boulder kids c)

Ingress:     Svenska Mästare: Flickor A: Hanna Carlsson Pojkar A: Jens Wallgren Pojkar C: Philip Samuelsson Forsdik

   

JNM och JSM Boulder är avklarat. En fantastisk tävling med massor av tävlande och flera rafflande finaler.

Det svängde rejält efter kvalet och i flera klasser avgjordes inte tävlingen förrän på sista finalproblemet.  

Svenska Mästare blev:

 • Pojkar C: Philip Samuelsson Forsdik
 • Flickor A: Hanna Carlsson
 • Pojkar A: Jens Wallgren

Nordisk Mästare blev:

 • Pojkar C: Philip Samuelsson Forsdik

Fullständiga Resultatlistor:

De kompletta Finalresultaten hittar ni Här!
Kvalresultaten hittar ni Här!


Namn:     Drytoolingbanan

Publicerad:    22 NOV 2010 20:22

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Drytoolingbanan

Ingress:     Drytoolingbanan från Stockholm Cliimbing Festival tillgänglig för medlemmar

Till klätterfestivalen byggdes en drytoolingbana. Den finns nu återmonterad och är tillgänglig för medlemmar som vill torröva med yxorna. För detaljer, kontakta ordf Robert Rosenzweig.


Namn:     Drytoolingbanan

Publicerad:    22 NOV 2010 20:22

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Drytoolingbanan

Ingress:     Drytoolingbanan från Stockholm Cliimbing Festival tillgänglig för medlemmar

Till klätterfestivalen byggdes en drytoolingbana. Den finns nu återmonterad och är tillgänglig för medlemmar som vill torröva med yxorna. För detaljer, kontakta ordf Robert Rosenzweig.


Namn:     SM i boulder på Klätterdomen i Göteborg

Publicerad:    18 NOV 2010 14:57

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     SM i boulder på Klätterdomen i Göteborg

Ingress:     SM i boulder på Klätterdomen i Göteborg 10/09-2011

Den 10/09-2011 är det svenskt mästerskap i bouldering på  Klätterdomen i Göteborg.

Mer detaljer om detta hittar du här

Till deltagarna från stockholms KK: Lycka till på tävlingen!

Till arrangörerna på Klätterdomen: Lycka till med tävlingen!


Namn:     SM i boulder på Klätterdomen i Göteborg

Publicerad:    18 NOV 2010 14:57

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     SM i boulder på Klätterdomen i Göteborg

Ingress:     SM i boulder på Klätterdomen i Göteborg 10/09-2011

Den 10/09-2011 är det svenskt mästerskap i bouldering på  Klätterdomen i Göteborg.

Mer detaljer om detta hittar du här

Till deltagarna från stockholms KK: Lycka till på tävlingen!

Till arrangörerna på Klätterdomen: Lycka till med tävlingen!


Namn:     SM i boulder på Karbin

Publicerad:    18 NOV 2010 14:57

Uppdaterad:     06 JUN 2011 12:44

Rubrik på sidan:     SM i boulder på Karbin

Ingress:     SM i boulder på Karbin 20/11

Den 20/11 är det svenskt mästerskap i bouldering på Karbin.

Mer detaljer om detta hittar du här

Till deltagarna från stockholms KK: Lycka till på tävlingen!

Till arrangörerna på Karbin: Lycka till med tävlingen!


Namn:     Svenskt rekord av Philip Samuelsson Forsdik

Publicerad:    05 NOV 2010 12:45

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Svenskt rekord av Philip Samuelsson Forsdik

Ingress:     Nytt svenskt rekord av Philip Samuelsson Forsdik 13

8a av Philip Samuelsson-Forsdik (13)
   2010-11-03 00:00:00  Philip Samuelsson-Forsdik har gjort Ocho Jamas, 8a i Fataga och iom att han bara är 13 år så är det nytt svenskt rekord. När Said Belhaj och Magnus Högström var i den åldern var det 7b+ som var svenskt rekord. Grattis!

Namn:     Svenskt rekord av Philip Samuelsson Forsdik

Publicerad:    05 NOV 2010 12:45

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Svenskt rekord av Philip Samuelsson Forsdik

Ingress:     Nytt svenskt rekord av Philip Samuelsson Forsdik 13

8a av Philip Samuelsson-Forsdik (13)
   2010-11-03 00:00:00  Philip Samuelsson-Forsdik har gjort Ocho Jamas, 8a i Fataga och iom att han bara är 13 år så är det nytt svenskt rekord. När Said Belhaj och Magnus Högström var i den åldern var det 7b+ som var svenskt rekord. Grattis!

Namn:     Svenskt rekord av Philip Samuelsson Forsdik

Publicerad:    05 NOV 2010 12:45

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Svenskt rekord av Philip Samuelsson Forsdik

Ingress:     Nytt svenskt rekord av Philip Samuelsson Forsdik 13

8a av Philip Samuelsson-Forsdik (13)
   2010-11-03 00:00:00  Philip Samuelsson-Forsdik har gjort Ocho Jamas, 8a i Fataga och iom att han bara är 13 år så är det nytt svenskt rekord. När Said Belhaj och Magnus Högström var i den åldern var det 7b+ som var svenskt rekord. Grattis!

Namn:     Philip Samuelsson Forsdik – Nordisk mästare 2010 (boulder kids c)

Publicerad:    28 OKT 2010 12:45

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Philip Samuelsson Forsdik – Nordisk mästare 2010 (boulder kids c)

Ingress:     Svenska Mästare: Flickor A: Hanna Carlsson Pojkar A: Jens Wallgren Pojkar C: Philip Samuelsson Forsdik

  

JNM och JSM Boulder är avklarat. En fantastisk tävling med massor av tävlande och flera rafflande finaler.

Det svängde rejält efter kvalet och i flera klasser avgjordes inte tävlingen förrän på sista finalproblemet.  

Svenska Mästare blev:

 • Pojkar C: Philip Samuelsson Forsdik
 • Flickor A: Hanna Carlsson
 • Pojkar A: Jens Wallgren

Nordisk Mästare blev:

 • Pojkar C: Philip Samuelsson Forsdik

Fullständiga Resultatlistor:

De kompletta Finalresultaten hittar ni Här!
Kvalresultaten hittar ni Här!


Namn:     Philip Samuelsson Forsdik – Nordisk mästare 2010 (boulder kids c)

Publicerad:    28 OKT 2010 12:45

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Philip Samuelsson Forsdik – Nordisk mästare 2010 (boulder kids c)

Ingress:     Svenska Mästare: Flickor A: Hanna Carlsson Pojkar A: Jens Wallgren Pojkar C: Philip Samuelsson Forsdik

  

JNM och JSM Boulder är avklarat. En fantastisk tävling med massor av tävlande och flera rafflande finaler.

Det svängde rejält efter kvalet och i flera klasser avgjordes inte tävlingen förrän på sista finalproblemet.  

Svenska Mästare blev:

 • Pojkar C: Philip Samuelsson Forsdik
 • Flickor A: Hanna Carlsson
 • Pojkar A: Jens Wallgren

Nordisk Mästare blev:

 • Pojkar C: Philip Samuelsson Forsdik

Fullständiga Resultatlistor:

De kompletta Finalresultaten hittar ni Här!
Kvalresultaten hittar ni Här!


Namn:     Daniel Andersson – Nordisk mästare 2010

Publicerad:    25 OKT 2010 12:45

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Daniel Andersson – Nordisk mästare 2010

Ingress:     Daniel Andersson Nordisk mästare 2010

På herrsidan såg det efter kvalet ut som att striden skulle stå mellan den norska världsstjärnan Magnus Midtbø och den finska talangen Anthony Gullsten. Men Daniel Andersson ville annat. Efter ett något skakigt kval chockade han motståndarna i finalen genom att flasha problem efter problem. Midtbø fick problem redan på första finalproblemet och såg pressad ut. Daniel klättrade som i trans och när han flashade även det fjärde och sista problemet visste jublet inga gränser.


Namn:     Daniel Andersson – Nordisk mästare 2010

Publicerad:    25 OKT 2010 12:45

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:54

Rubrik på sidan:     Daniel Andersson – Nordisk mästare 2010

Ingress:     Daniel Andersson Nordisk mästare 2010

På herrsidan såg det efter kvalet ut som att striden skulle stå mellan den norska världsstjärnan Magnus Midtbø och den finska talangen Anthony Gullsten. Men Daniel Andersson ville annat. Efter ett något skakigt kval chockade han motståndarna i finalen genom att flasha problem efter problem. Midtbø fick problem redan på första finalproblemet och såg pressad ut. Daniel klättrade som i trans och när han flashade även det fjärde och sista problemet visste jublet inga gränser.


Namn:     Daniel Andersson – Nordisk mästare 2010

Publicerad:    25 OKT 2010 12:45

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:54

Rubrik på sidan:     Daniel Andersson – Nordisk mästare 2010

Ingress:     Daniel Andersson Nordisk mästare 2010

På herrsidan såg det efter kvalet ut som att striden skulle stå mellan den norska världsstjärnan Magnus Midtbø och den finska talangen Anthony Gullsten. Men Daniel Andersson ville annat. Efter ett något skakigt kval chockade han motståndarna i finalen genom att flasha problem efter problem. Midtbø fick problem redan på första finalproblemet och såg pressad ut. Daniel klättrade som i trans och när han flashade även det fjärde och sista problemet visste jublet inga gränser.


Namn:     Älgjakt vid grönbrink 9 – 12/10

Publicerad:    04 OKT 2010 16:36

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Älgjakt vid grönbrink 9 – 12/10

Ingress:     Det kommer jagas älg kring grönbrinksberget 9 – 12 oktober. Jaktlaget ber oss därför undvika att klättra där just då.


Namn:     Älgjakt vid grönbrink 9 – 12/10

Publicerad:    04 OKT 2010 16:36

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Älgjakt vid grönbrink 9 – 12/10

Ingress:     Det kommer jagas älg kring grönbrinksberget 9 – 12 oktober. Jaktlaget ber oss därför undvika att klättra där just då.


Namn:     Junior träning

Publicerad:    03 SEP 2010 12:00

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Junior träning

Ingress:     Junior träning med Adam Herring och Viktor Wiksell (Klätterverket)

Junior träning med Adam Herring och Viktor Wiksell

viktor

På torsdagar kl 18.00 tom 20.00 har vi klubbträning.

Alla är välkomna.

Du som vill inrikta dig på tävling har denna möjlighet

Lördagar kl 10.00 tom 12.00

Ta kontakt med Adam eller Viktor.

Ses på Klätterverket!


Namn:     Junior träning

Publicerad:    03 SEP 2010 12:00

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:47

Rubrik på sidan:     Junior träning

Ingress:     Junior träning med Adam Herring och Viktor Wiksell (Klätterverket)

Junior träning med Adam Herring och Viktor Wiksell

viktor

På torsdagar kl 18.00 tom 20.00 har vi klubbträning.

Alla är välkomna.

Du som vill inrikta dig på tävling har denna möjlighet

Lördagar kl 10.00 tom 12.00

Ta kontakt med Adam eller Viktor.

Ses på Klätterverket!


Namn:     Junior träning

Publicerad:    03 SEP 2010 12:00

Uppdaterad:     07 JUN 2016 19:47

Rubrik på sidan:     Junior träning

Ingress:     Junior träning med Adam Herring och Viktor Wiksell (Klätterverket)

Junior träning med Adam Herring och Viktor Wiksell

viktor

På torsdagar kl 18.00 tom 20.00 har vi klubbträning.

Alla är välkomna.

Du som vill inrikta dig på tävling har denna möjlighet

Lördagar kl 10.00 tom 12.00

Ta kontakt med Adam eller Viktor.

Ses på Klätterverket!


Namn:     Utbildning!!!!!!

Publicerad:    02 SEP 2010 12:00

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Utbildning!!!!!!

Ingress:     Välkommen till en höst späckad med utbildningar!

Klicka här
 Nyheter från Stockholmsidrotten.se    Avregistrera31 aug 2010
Lär dig digital hantering av LOK-stöds-aktiviteter, SISU-utbildning, Idrottslyft mm i IdrottOnlineVälkommen till en höst späckad med IdrottOnline-utbildningar.Vi erbjuder bland annat sex kostnadsfria informations- och utbildningstillfällen som fokuserar på digital hantering av bland annat LOK-stödet. Vi erbjuder också kurser i IdrottOnline Klubb-Hemsida och Medlemsregister.


Läs merHöstens utbud- en skön blandning av nytt och gammaltHöstens kursutbud är uppbyggt kring ett basutbud med utbildningar som SISU Idrottsutbildarna erbjuder över hela landet: Idrott Online, Plattformen, Idrottens Grundtränarutbildning, Idrottsskador och Idrottens Föreningslära. Dessutom återkommer de mest populära kurserna/föreläsningarna från föregående säsong.

En av höstens nyheter är Fredrik Johanssons utvecklade modulbaserade utbildning kring Fysisk träning (styrketräning för barn och ungdomar). De första två modulerna körs i höst/vinter med en fortsättning i vår.

PS/ Ladda gärna ner höstens utbildningskatalog (PDF)


Läs merTemakvällar för hela styrelsen: grundläggande föreningskunskap 22/9 och marknadsföring 13/10Vi utvecklar i höst vårt lyckade koncept med temakvällar för hela styrelsen. Kvällarna inleds med en gemensam storgruppsföreläsning och därefter väljer man ett fördjupningspass efter intresse och behov. Inspiration, erfarenhetsutbyte och kunskap på en och samma kväll!

Inriktningen på kvällen den 22 september är den grundläggande föreningskunskapen: föreningens ekonomi, en mötesplats för ordförande kring aktuella frågor samt ett pass med Arbetsgivaralliansen kring arbetsgivaransvar för de föreningar som har anställda.

Temakväll nummer två, den 13 oktober, fokuserar på marknadsföring, ledarrekryteringsplan samt hur idrotten kan jobba med sociala medier.

Läs mer och anmäl dig här
23/9+29/9: Grundkurs i Idrottsskador

Målet med utbildningen, som omfattar två kvällar, är att ge dig grundläggande kunskaper om akut omhändertagande vid de vanligaste idrottsskadorna. Kursen riktar sig till dig som är ledare i en förening och vill lära dig mer om idrottsskador. Föreläser gör Mattias Ahlstrand, en av våra mest uppskattade är utbildare!

Läs mer och anmäl dig här5/10: Kommunikation, ledarskap och konfilkthanteringLars Sjödin, Fil mag. beteendevetare och författare, Coaching Leaders Scandinavia AB, ger dig som är tränare och ledare framgångsnycklar!

Läs mer och anmäl dig här
Plattformen
Höstens kursdatum för Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning Plattformen
är:
25-26/9+4/10
16-17/10+25/10
13-14/11+22/11
27-28/11++6/12

Välkommen!

Läs mer och anmäl dig här11/10: Vad gör vi med barnen som inte gör som andra?
Vissa barn tappar snabbt fokus och börjar bråka, andra förstår inte de enklaste instruktioner.

Alla skall kunna vara med, men hur gör man?

Läs mer och anmäl dig här
Stockholmsidrottens Hus Smidesvägen 5, 171 41 Solna
Kontakta redaktionsgruppen

Namn:     Utbildning!!!!!!

Publicerad:    02 SEP 2010 12:00

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Utbildning!!!!!!

Ingress:     Välkommen till en höst späckad med utbildningar!

Klicka här
 Nyheter från Stockholmsidrotten.se    Avregistrera31 aug 2010
Lär dig digital hantering av LOK-stöds-aktiviteter, SISU-utbildning, Idrottslyft mm i IdrottOnlineVälkommen till en höst späckad med IdrottOnline-utbildningar.Vi erbjuder bland annat sex kostnadsfria informations- och utbildningstillfällen som fokuserar på digital hantering av bland annat LOK-stödet. Vi erbjuder också kurser i IdrottOnline Klubb-Hemsida och Medlemsregister.


Läs merHöstens utbud- en skön blandning av nytt och gammaltHöstens kursutbud är uppbyggt kring ett basutbud med utbildningar som SISU Idrottsutbildarna erbjuder över hela landet: Idrott Online, Plattformen, Idrottens Grundtränarutbildning, Idrottsskador och Idrottens Föreningslära. Dessutom återkommer de mest populära kurserna/föreläsningarna från föregående säsong.

En av höstens nyheter är Fredrik Johanssons utvecklade modulbaserade utbildning kring Fysisk träning (styrketräning för barn och ungdomar). De första två modulerna körs i höst/vinter med en fortsättning i vår.

PS/ Ladda gärna ner höstens utbildningskatalog (PDF)


Läs merTemakvällar för hela styrelsen: grundläggande föreningskunskap 22/9 och marknadsföring 13/10Vi utvecklar i höst vårt lyckade koncept med temakvällar för hela styrelsen. Kvällarna inleds med en gemensam storgruppsföreläsning och därefter väljer man ett fördjupningspass efter intresse och behov. Inspiration, erfarenhetsutbyte och kunskap på en och samma kväll!

Inriktningen på kvällen den 22 september är den grundläggande föreningskunskapen: föreningens ekonomi, en mötesplats för ordförande kring aktuella frågor samt ett pass med Arbetsgivaralliansen kring arbetsgivaransvar för de föreningar som har anställda.

Temakväll nummer två, den 13 oktober, fokuserar på marknadsföring, ledarrekryteringsplan samt hur idrotten kan jobba med sociala medier.

Läs mer och anmäl dig här
23/9+29/9: Grundkurs i Idrottsskador

Målet med utbildningen, som omfattar två kvällar, är att ge dig grundläggande kunskaper om akut omhändertagande vid de vanligaste idrottsskadorna. Kursen riktar sig till dig som är ledare i en förening och vill lära dig mer om idrottsskador. Föreläser gör Mattias Ahlstrand, en av våra mest uppskattade är utbildare!

Läs mer och anmäl dig här5/10: Kommunikation, ledarskap och konfilkthanteringLars Sjödin, Fil mag. beteendevetare och författare, Coaching Leaders Scandinavia AB, ger dig som är tränare och ledare framgångsnycklar!

Läs mer och anmäl dig här
Plattformen
Höstens kursdatum för Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning Plattformen
är:
25-26/9+4/10
16-17/10+25/10
13-14/11+22/11
27-28/11++6/12

Välkommen!

Läs mer och anmäl dig här11/10: Vad gör vi med barnen som inte gör som andra?
Vissa barn tappar snabbt fokus och börjar bråka, andra förstår inte de enklaste instruktioner.

Alla skall kunna vara med, men hur gör man?

Läs mer och anmäl dig här
Stockholmsidrottens Hus Smidesvägen 5, 171 41 Solna
Kontakta redaktionsgruppen

Namn:     Stockholms klätterklubb på Banff Mountain Film Festival

Publicerad:    26 AUG 2010 17:09

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Stockholms klätterklubb på Banff Mountain Film Festival

Ingress:     I höst kommer man som vanligt att kunna se film på bioduken från jordens alla hörn inom ämnet berg – alpinism, kultur, miljö, sport då Banff Mountain Film Festival körs på Skandiabion. Stockholms klätterklubb kommer att finnas på plats.

I höst kommer man som vanligt att kunna se film på bioduken från jordens alla hörn inom ämnet berg – alpinism, kultur, miljö, sport då Banff Mountain Film Festival körs på Skandiabion. Stockholms klätterklubb kommer att finnas på plats vid visningen och presenterar sig för publiken. Visningen på Skandia är den 27 och 28 september. 8 st utvalda filmer innehållande en bred blandning av film, alltifrån action till dokumentärt. Du hittar filmprogrammet här: http://pathfindertravels.se/film-program/


Namn:     Stockholms klätterklubb på Banff Mountain Film Festival

Publicerad:    26 AUG 2010 17:09

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Stockholms klätterklubb på Banff Mountain Film Festival

Ingress:     I höst kommer man som vanligt att kunna se film på bioduken från jordens alla hörn inom ämnet berg – alpinism, kultur, miljö, sport då Banff Mountain Film Festival körs på Skandiabion. Stockholms klätterklubb kommer att finnas på plats.

I höst kommer man som vanligt att kunna se film på bioduken från jordens alla hörn inom ämnet berg – alpinism, kultur, miljö, sport då Banff Mountain Film Festival körs på Skandiabion. Stockholms klätterklubb kommer att finnas på plats vid visningen och presenterar sig för publiken. Visningen på Skandia är den 27 och 28 september. 8 st utvalda filmer innehållande en bred blandning av film, alltifrån action till dokumentärt. Du hittar filmprogrammet här: http://pathfindertravels.se/film-program/


Namn:     Mer om Häggstaträffen – Climb out

Publicerad:    19 AUG 2010 08:26

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Mer om Häggstaträffen – Climb out

Ingress:     Stockholms klätterklubb bjuder in till climb-out i Häggsta 4-5 september. I år ordnar klubben en tvådagarsträff med middag på Flottsbro camping som ligger ca 1 km från klippan.

Stockholms klätterklubb bjuder in till climb-out i Häggsta 4-5 september.

 I år ordnar klubben en tvådagarsträff med middag på Flottsbro camping som ligger ca 1 km från klippan. Häggstaklippan var en av de fösta kända klätterklipporna i Sverige och det har ordnats träffar här sedan 70-talet. Klippan ligger belägen vid Albysjön ca 30 min bilfärd söder om Stockholms centrum. Här finns ett stort antal leder från 3a till 7c+, mestadels trad. Känner du inte till Häggsta, spana in klippan i Sverigeföraren:

Middag: middagen kommer att starta vid sex på lördag och kommer att kosta 100 kr per person. Öl och vin kommer att finnas till försäljning. Robin Dahlberg kommer att ha bildvisning och prata om dynamiska fall. När du bestämt dig för att komma på middagen, släng gärna iväg ett mail till info@klatterklubben.com så vi får ett hum om hur många som kommer.

Vegetarian? Allergisk mot något? Maila så kan vi fixa mat till dig med.

Boende: Tälta rekommenderas i första hand att göras på Flottsbro Camping som är belägen ca 1 km från klippan och det är också där vi kommer att ha festen. Priset per natt och tält är 115 kr. Tältplats kan bokas direkt på Flottsbro Campings hemsida.(http://www.flottsbro.se). Det går även att hyra stugor för den som vill det.

Transport parkering etc.: Lättast går det att ta sig till klippan med bil men det går även att ta sig till klippan med pendeltåg och buss eller med tunnelbana till Massmo och ca 30 min promenad. Sök på S:t Botvids begravningsplats i SLs reseplanerare (www.sl.se) PARKERING FÅR ENDAST SKE PÅ DEN STORA PARKERINGEN VID KAPELLET och inte i de små parkeringsfickorna som ligger närmare klippan, dessa är till för kyrkogårdens besökare. För detaljerad vägbeskrivning, se Sverigeföraren. Har du ingen att klättra med eller är ny på utomhusklippa? Lugn, vi ordnar någon att klättra med och det kommer att finnas topprep uppsatta för dem som är grön på klippa. Saknar du hjälm eller sele? Klubben har utrustning att låna ut. Skicka ett mail till info@klätterklubben.com så fixar vi det.

Vi ses i Häggsta!


Namn:     Mer om Häggstaträffen – Climb out

Publicerad:    19 AUG 2010 08:26

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Mer om Häggstaträffen – Climb out

Ingress:     Stockholms klätterklubb bjuder in till climb-out i Häggsta 4-5 september. I år ordnar klubben en tvådagarsträff med middag på Flottsbro camping som ligger ca 1 km från klippan.

Stockholms klätterklubb bjuder in till climb-out i Häggsta 4-5 september.

 I år ordnar klubben en tvådagarsträff med middag på Flottsbro camping som ligger ca 1 km från klippan. Häggstaklippan var en av de fösta kända klätterklipporna i Sverige och det har ordnats träffar här sedan 70-talet. Klippan ligger belägen vid Albysjön ca 30 min bilfärd söder om Stockholms centrum. Här finns ett stort antal leder från 3a till 7c+, mestadels trad. Känner du inte till Häggsta, spana in klippan i Sverigeföraren:

Middag: middagen kommer att starta vid sex på lördag och kommer att kosta 100 kr per person. Öl och vin kommer att finnas till försäljning. Robin Dahlberg kommer att ha bildvisning och prata om dynamiska fall. När du bestämt dig för att komma på middagen, släng gärna iväg ett mail till info@klatterklubben.com så vi får ett hum om hur många som kommer.

Vegetarian? Allergisk mot något? Maila så kan vi fixa mat till dig med.

Boende: Tälta rekommenderas i första hand att göras på Flottsbro Camping som är belägen ca 1 km från klippan och det är också där vi kommer att ha festen. Priset per natt och tält är 115 kr. Tältplats kan bokas direkt på Flottsbro Campings hemsida.(http://www.flottsbro.se). Det går även att hyra stugor för den som vill det.

Transport parkering etc.: Lättast går det att ta sig till klippan med bil men det går även att ta sig till klippan med pendeltåg och buss eller med tunnelbana till Massmo och ca 30 min promenad. Sök på S:t Botvids begravningsplats i SLs reseplanerare (www.sl.se) PARKERING FÅR ENDAST SKE PÅ DEN STORA PARKERINGEN VID KAPELLET och inte i de små parkeringsfickorna som ligger närmare klippan, dessa är till för kyrkogårdens besökare. För detaljerad vägbeskrivning, se Sverigeföraren. Har du ingen att klättra med eller är ny på utomhusklippa? Lugn, vi ordnar någon att klättra med och det kommer att finnas topprep uppsatta för dem som är grön på klippa. Saknar du hjälm eller sele? Klubben har utrustning att låna ut. Skicka ett mail till info@klätterklubben.com så fixar vi det.

Vi ses i Häggsta!


Namn:     Häggstaträff 2010 – Climb Out

Publicerad:    16 AUG 2010 15:48

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Häggstaträff 2010 – Climb Out

Ingress:     Climb-out i Häggsta 4-5 september

 Stockholms klätterklubb bjuder in till climb-out i Häggsta 4-5 september.

I år ordnar klubben en tvådagarsträff med middag på Flottsbro camping som  ligger ca 1 km från klippan.

 Häggstaklippan var en av de fösta kända klätterklipporna i Sverige och det

 har ordnats träffar här sedan 70-talet. Klippan ligger belägen vid Albysjön ca 30 min bilfärd söder om Stockholms centrum. Här finns ett stort antal

 leder från 3a till 7c+, mestadels trad. Känner du inte till Häggsta, spana  in klippan i Sverigeföraren:

 http://www.sverigeforaren.se/index.php/H%C3%A4ggsta 

  Middag: middagen kommer att starta vid sex på lördag och kommer att kosta 

 100 kr per person. Öl och vin kommer att finnas till försäljning.

 Robin Dahlberg kommer att ha bildvisning och prata om dynamiska fall. När du bestämt dig för att komma på middagen, släng gärna iväg ett mail till

 info@klatterklubben.com så vi får ett hum om hur många som kommer.

 Vegetarian? Allergisk mot något? Maila så kan vi fixa mat till dig med.

Boende:

Tälta rekommenderas i första hand att göras på Flottsbro Camping som  är belägen ca 1 km från klippan och det är också där vi kommer att ha festen. Priset per natt och tält är 115 kr.

Tältplats kan bokas direkt på Flottsbro Campings hemsida.(http://www.flottsbro.se).

Det går även att hyra stugor för den som vill det.

Transport parkering etc.:

Lättast går det att ta sig till klippan med bil men det går även att ta sig till klippan med pendeltåg och buss eller med  tunnelbana till Massmo och ca 30 min promenad. Sök på S:t Botvids begravningsplats i SLs reseplanerare (www.sl.se) PARKERING FÅR ENDAST SKE PÅ DEN STORA PARKERINGEN VID KAPELLET och inte i de små parkeringsfickorna som ligger närmare klippan, dessa är till för kyrkogårdens besökare. För detaljerad vägbeskrivning, se Sverigeföraren.

Har du ingen att klättra med eller är ny på utomhusklippa? Lugn, vi ordnar någon att klättra med och det kommer att finnas topprep uppsatta för dem som är grön på klippa. Saknar du hjälm eller sele? Klubben har utrustning att  låna ut. Skicka ett mail till info@klätterklubben.com så fixar vi det.

Vi ses i Häggsta!


Namn:     Häggstaträff 2010 – Climb Out

Publicerad:    16 AUG 2010 15:48

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Häggstaträff 2010 – Climb Out

Ingress:     Climb-out i Häggsta 4-5 september

 Stockholms klätterklubb bjuder in till climb-out i Häggsta 4-5 september.

I år ordnar klubben en tvådagarsträff med middag på Flottsbro camping som  ligger ca 1 km från klippan.

 Häggstaklippan var en av de fösta kända klätterklipporna i Sverige och det

 har ordnats träffar här sedan 70-talet. Klippan ligger belägen vid Albysjön ca 30 min bilfärd söder om Stockholms centrum. Här finns ett stort antal

 leder från 3a till 7c+, mestadels trad. Känner du inte till Häggsta, spana  in klippan i Sverigeföraren:

 http://www.sverigeforaren.se/index.php/H%C3%A4ggsta 

  Middag: middagen kommer att starta vid sex på lördag och kommer att kosta 

 100 kr per person. Öl och vin kommer att finnas till försäljning.

 Robin Dahlberg kommer att ha bildvisning och prata om dynamiska fall. När du bestämt dig för att komma på middagen, släng gärna iväg ett mail till

 info@klatterklubben.com så vi får ett hum om hur många som kommer.

 Vegetarian? Allergisk mot något? Maila så kan vi fixa mat till dig med.

Boende:

Tälta rekommenderas i första hand att göras på Flottsbro Camping som  är belägen ca 1 km från klippan och det är också där vi kommer att ha festen. Priset per natt och tält är 115 kr.

Tältplats kan bokas direkt på Flottsbro Campings hemsida.(http://www.flottsbro.se).

Det går även att hyra stugor för den som vill det.

Transport parkering etc.:

Lättast går det att ta sig till klippan med bil men det går även att ta sig till klippan med pendeltåg och buss eller med  tunnelbana till Massmo och ca 30 min promenad. Sök på S:t Botvids begravningsplats i SLs reseplanerare (www.sl.se) PARKERING FÅR ENDAST SKE PÅ DEN STORA PARKERINGEN VID KAPELLET och inte i de små parkeringsfickorna som ligger närmare klippan, dessa är till för kyrkogårdens besökare. För detaljerad vägbeskrivning, se Sverigeföraren.

Har du ingen att klättra med eller är ny på utomhusklippa? Lugn, vi ordnar någon att klättra med och det kommer att finnas topprep uppsatta för dem som är grön på klippa. Saknar du hjälm eller sele? Klubben har utrustning att  låna ut. Skicka ett mail till info@klätterklubben.com så fixar vi det.

Vi ses i Häggsta!


Namn:     Svenska mästare i lead klättring år 2010

Publicerad:    15 AUG 2010 13:08

Uppdaterad:     15 AUG 2010 13:11

Rubrik på sidan:     Svenska mästare i lead klättring år 2010

Ingress:     Svenska mästare i lead klättring år 2010

Svenska mästare i lead klättring år 2010
Stockholm,Klättercentret,telefonplan
Yngre Knattar Flickor (00-)
  Maja Hallgren Kvibergs Klätterklubb   
Yngre Knattar Pojkar (00-)
Anton Yakubenko  Tunabergs Högfjäll & Klätterklubb
Knattar Flickor (97-99)
Ida Keckman Solna KK
Knattar Pojkar (97-99)
Philip S.ForsdikStockholms Klätterklubb
Yngre Juniorer Flickor (93-95)
Daniela SerlachiusSolna Klätterklubb
Yngre Juniorer Pojkar (93-95)
Rasmus Schwerin Solna Klätterklubb
Äldre Juniorer Pojkar (91-93)
Viktor WiksellStockholms Klätterklubb
Damer Seniorer ( -94)
Malin HolmbergGöteborgs Klätterklubb
Herrar Seniorer ( -94)
Said BelhajKvibergs Klätterklubb
Herrar 35+
Johan LarssonSolna Klätterklubb

Namn:     Dani Andrada – Said Belhaj – Anton SF SHOW

Publicerad:    11 AUG 2010 16:13

Uppdaterad:     26 AUG 2010 23:33

Rubrik på sidan:     Dani Andrada – Said Belhaj – Anton SF SHOW

Ingress:     Se Dani Andrad – Said Belhaj in action med uppvärmnings kille Anton S Forsdik alias M Jackson

Fredags Showen kan du se här:

Show Part 1

http://www.youtube.com/watch?v=ebluH4nIhIU

Show Part 2

http://www.youtube.com/watch?v=3ItoeXS1BBI


Namn:     OBS TIDER

Publicerad:    11 AUG 2010 16:13

Uppdaterad:     11 AUG 2010 23:29

Rubrik på sidan:     OBS TIDER

Ingress:     OBS!!!

OBS!!! registrering kl 9.00

tävling startar kl 9.45


Namn:     Erik Massih ersätter Dave Graham

Publicerad:    11 AUG 2010 09:24

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Erik Massih ersätter Dave Graham

Ingress:     Erik Massih ersätter Dave Graham i showen på fredag

”Dear Organizers and Swedish climbers….

I am dreadfully sorry to admit that when I left the European Union the last time, I had been in violation of the Shengen passport laws which had been instated in 2008. This meant that I had to pay a small fine, but also respect the travel visa limitations instated by my passport, and leave the EU and Switzerland for a period of 90 days. As this was on the 28th of May, it dashed my hopes for visiting Stockholm and Goteburg for two events I was booked to do. I feel terrible about not being able to fulfill my commitment with to these events, but I also feel rather helpless, considering the circumstances, which is the worst part. I send my apologies to the organizers and whomever else will be let down by my inability to appear out in Sweden this summer. I hope the fine people of this country will forgive me for not appearing this time, and will someday hope engage in future events with a nomadic-American climber, who does not have the best luck sometimes. ”

DG


Namn:     Erik Massih

Publicerad:    05 AUG 2010 14:32

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Erik Massih

Ingress:     Onsdag 11 – augusti 19.00

Föreläsning bildvisning


Namn:     Biljetter, Nytt datum

Publicerad:    02 AUG 2010 23:40

Uppdaterad:     11 AUG 2010 16:18

Rubrik på sidan:     Biljetter, Nytt datum

Ingress:     SM-tävlingen är den 12,13 och 14 augusti se Program – Tider

Missa inte att köpa en biljett till dig själv och till alla du känner.

Biljetterna säljs via Klättercentret.


Namn:     Extra kval lead fredag kl 10:00

Publicerad:    22 JUL 2010 20:20

Uppdaterad:     02 AUG 2010 11:15

Rubrik på sidan:     Extra kval lead fredag kl 10:00

Ingress:     Extra kval lead fredag kl 10:00 för dig som inte kan vara med på ordinarie kval

För att göra SM/JSM mer tillgängligt så har vi ett extrakval på fredag start kl 10:00 där de tävlande kan göra båda sina kvalleder (i lead SM/JSM). Till detta kval är de tävlande själva ansvariga för att ordna en säkrare (förälder, någon från klubben eller annan tävlande). När ni anmäler er  skriv in ”extra” innan ert förnamn så vet vi hur många som kommer till vilket kval.   

Det ordinarie kvalet finns fortfarande kvar på onsdag och torsdag och vi vill uppmana folk att delta i detta kval då det medför att man kan kvala i speed tävlingen och hinner med att medverka i de olika aktiviteterna under veckan. Skynda på och anmäl er sista anmälningsdagen är 6 augusti.


Namn:     Accessen säkrad på Finnsvedsberget

Publicerad:    01 JUL 2010 10:17

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Accessen säkrad på Finnsvedsberget

Ingress:     Värmdö kommun har beslutat att avslå en dispens från strandskyddet i närheten av Finnsvedsberget, bla efter ett remissvar från klätterförbundet. En nybyggnation skulle förmodligen hota accessen till klippan.

Jonas Paulsson på förbundet skriver följande:

Tidigare i våras blev vi kontaktade av Värmdö kommun där de bad oss inkomma med ett remissyttrande för en eventuell utbyggning av området intill Finnsvedsberget. Den eventuella byggnationen skulle kräva en dispens från strandskyddet.

Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutade att avslå ansökan om dispens från strandskyddet. I nämndens beslut står bland annat:

”Fastigheten används av klätterklubbar på grund av sina fina klippor i direkt anslutning till vattnet. Här finns ett flertal markerade klätterleder av varierande svårighetsgrad. De vackra omgivningarna medger fina naturupplevelser. Svenska klätterförbundet har i ett yttrande motsatt sig en exploatering inom fastigheten då en sådan åtgärd kan innebära en privatisering som utgör ett hinder för att nå klätterlederna.”

Det är med glädje vi kan konstatera att klättringen vid Finnsvedsbergen kan utövas som tidigare och vi i Accesskommittén vill härmed tacka er i klubbarna som ställde er bakom vårt remissyttrande.


Namn:     Accessen säkrad på Finnsvedsberget

Publicerad:    01 JUL 2010 10:17

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Accessen säkrad på Finnsvedsberget

Ingress:     Värmdö kommun har beslutat att avslå en dispens från strandskyddet i närheten av Finnsvedsberget, bla efter ett remissvar från klätterförbundet. En nybyggnation skulle förmodligen hota accessen till klippan.

Jonas Paulsson på förbundet skriver följande:

Tidigare i våras blev vi kontaktade av Värmdö kommun där de bad oss inkomma med ett remissyttrande för en eventuell utbyggning av området intill Finnsvedsberget. Den eventuella byggnationen skulle kräva en dispens från strandskyddet.

Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden beslutade att avslå ansökan om dispens från strandskyddet. I nämndens beslut står bland annat:

”Fastigheten används av klätterklubbar på grund av sina fina klippor i direkt anslutning till vattnet. Här finns ett flertal markerade klätterleder av varierande svårighetsgrad. De vackra omgivningarna medger fina naturupplevelser. Svenska klätterförbundet har i ett yttrande motsatt sig en exploatering inom fastigheten då en sådan åtgärd kan innebära en privatisering som utgör ett hinder för att nå klätterlederna.”

Det är med glädje vi kan konstatera att klättringen vid Finnsvedsbergen kan utövas som tidigare och vi i Accesskommittén vill härmed tacka er i klubbarna som ställde er bakom vårt remissyttrande.


Namn:     Elixir actionsporternas filmfestival

Publicerad:    09 JUN 2010 12:51

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:04

Rubrik på sidan:     Elixir actionsporternas filmfestival

Ingress:     kommer till Climbing festival Torsdagen den 12 augusti kl 20.00


Namn:     Ledbyggarkurs

Publicerad:    30 MAJ 2010 18:25

Uppdaterad:     17 JUN 2010 18:08

Rubrik på sidan:     Ledbyggarkurs

Ingress:     två halvdagarvi kommer att erbjuda detta:Ledbyggarkurs på två halvdagar. Pris 900 kr/deltagare. 

Max 10 deltagare

mer info  


Namn:     SKF Nordic Judges Course

Publicerad:    30 MAJ 2010 18:25

Uppdaterad:     28 JUN 2010 17:03

Rubrik på sidan:     SKF Nordic Judges Course

Ingress:     10-12/8SKF Nordic Judges CourseInternationell domarutbildningkommer att hållas under Stockholm Climbing Festival 10-12/8. Mer detaljerad information om utbildningen kommer inom kort.

Instructor: Åke Nilsson


Namn:     Nationellt klätterläger 9-13 augusti

Publicerad:    27 MAJ 2010 21:25

Uppdaterad:     01 JUL 2010 14:11

Rubrik på sidan:     Nationellt klätterläger 9-13 augusti

Ingress:     5 dagar, tid 09:00 – 15:00 varje dag anpassat efter tävlingsprogrammetvi kommer att erbjuda tävlingsdeltagarna detta:5 dagar, ungefärligt tid 09:00 – 15:00 varje dag anpassat efter tävlingsprogrammet.  Lägret kommer att vara inriktat på tävlingsklättring, bland annat taktik, planering, förberedelser, kost och träning. Priset kommer att vara 700 kr/deltagare. 

mer info 


Namn:     Rafael Jensen 10-11 augusti

Publicerad:    24 MAJ 2010 21:25

Uppdaterad:     05 AUG 2010 14:36

Rubrik på sidan:     Rafael Jensen 10-11 augusti

Ingress:     1½ timme, egna erfarenheter och progression.

Rafael Jensen är mest känd för att vara en av få som har stått på K2:s topp, 8611 meter över havet.

ta en titt på hans sida:

http://www.k2konsult.com/startsida.html


Namn:     SM-2010 Lead och Speed

Publicerad:    10 MAJ 2010 12:48

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:41

Rubrik på sidan:     SM-2010 Lead och Speed

Ingress:     Stockholms Klätterklubb är arrangör av Stockholm Climbing Festival och SM/JSM Lead och speed under hela vecka 32, 9-14 augusti 2010.

Bästa Klättervänner!

Stockholms Klätterklubb är arrangör av Stockholm Climbing Festival och SM/JSM Lead och speed under hela vecka 32, 9-14 augusti 2010.

Under festivalveckan kommer även andra klätteraktiviteter pågå.
Förutom två hemliga gäster blir det olika typer av utbildningar som t.ex.

Barn och ungdomsledarutbildning
Tränare nivå 2 utbildning
Domarutbildning
Ledbyggarutbildning
Tävlingssekretariet utbildning
Föreläsningar och seminarier av olika slag


Utöver detta kommer även
Förbundsstyrelsen och flertalet kommittér finnas representerade
Kansliets personal finns på plats hela veckan

Till det här kommer sedan en mängd roliga aktiviteter för hela familjen.

Det kommer bli massor med skoj så boka redan nu in vecka 32.

Välkomna!


Namn:     TREQ -gnawa

Publicerad:    10 MAJ 2010 12:45

Uppdaterad:     24 MAJ 2010 21:40

Rubrik på sidan:     TREQ -gnawa

Ingress:     14 augusti 19.30

AfroMarockansk musik med: TREQ -gnawa (www.myspace.com/treqgnawa): 7 mannabandet TREQ spelar modern afromarockansk gnawamusik med influenser av brasilianks samba, musik från Mali samt modern dansmusik =en garanterad dansfest!

dj Said Belhaj (TREQ -gnawa, Giddabush): spelar den senaste dansmusiken från Marrakesh, via Dakar till Rio. Dansfesten fortsätter..!


Namn:     Dani,Dave och Said (13 aug. 19.30)

Publicerad:    03 MAJ 2010 13:32

Uppdaterad:     07 JUN 2016 20:41

Rubrik på sidan:     Dani,Dave och Said (13 aug. 19.30)

Ingress:     Dani Andrada, Dave Graham och Said Belhaj

Spanjoren Dani Andrada kan kanske ses som världens kanske ”meste” klättrare. Med över 2500 leder av 8a eller hårdare samt runt 500 förstabestigningar kan man här prata om sann hängivenhet. Bland de hårdaste hittar vi bl a ”La Novena Enminenda” 9a+ i Santa Linya (Spanien) eller en av hans favoriter, den moderna klassikern ”Humildes pa Casa” 8c i Oliana (Spanien). Han har satt upp boulderlika leder, graderade 9b samt vunnit både världscuptävlingar i bouldering samt VM i Speed. Efter snart 20 år som klätterproffs är han lika motiverad som alltid och siktar ständigt på nya mål. 

Amerikanen Dave Graham är för de flesta inget obekant namn. De senaste 10 åren har han legat i framkanten för hård bouldering och sportklättring. Med bl a flera 8C boulders samt flera 9a (däribland en tidig bestigning av ”Action Directe” i Frankenjura, Tyskland) och 9a+ leder under västen ses han som en av de bredaste inom modern friklättring. Han har de senaste åren ständigt varit på resande fot och vart han än hamnar så går han inte obemärkt förbi. 

Göteborgaren Said Belhaj  har klättrat i nästan 20 år och de senaste 10 åren professionellt. Han var medlem i Svenska landslaget i 10 år men har de senaste åren nästan uteslutande satsat på resande och utomhusklättring i närmare 30 länder. Med on-sight som favoritgren har han gjort flera 8b samt en 8b+. På red-point han även klättrat flera 8c+, en 9a samt 8c förstabestigning. Genom sina resor och tävlingar känner han både Dani (som han första gången träffade på EM i Nurnberg, Tyskland -98) och Dave (träffades första gången i Utah, USA -99) och de klättrar ofta ihop runt om i världen.

(Med all denna erfarenhet och kunskap ska det bli spännande och intressant att se vad de kan tillföra till årets klätterfestival!)


Namn:     Dani Andrada, Dave Graham och Said Belhaj

Publicerad:    27 APR 2010 18:25

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Dani Andrada, Dave Graham och Said Belhaj

Ingress:     Stockholm Climbing Festival 9-14 augusti

Kungarna från filmen ”King Lines”, Dave Graham och Dani Andrada

showar på Stockholm Climbing Festival.

Till sin hjälp har de också klätterkungen från Göteborg Said Belhaj.

Läs mer


Namn:     Dani Andrada, Dave Graham och Said Belhaj

Publicerad:    27 APR 2010 18:25

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Dani Andrada, Dave Graham och Said Belhaj

Ingress:     Stockholm Climbing Festival 9-14 augusti

Kungarna från filmen ”King Lines”, Dave Graham och Dani Andrada

showar på Stockholm Climbing Festival.

Till sin hjälp har de också klätterkungen från Göteborg Said Belhaj.

Läs mer


Namn:     Städdag på häggsta sön 25/4

Publicerad:    19 APR 2010 13:05

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Städdag på häggsta sön 25/4

Ingress:     Nu på söndag från kl 11 arrangerar stockholms klätterklubb en städdag på häggsta. http://www.sverigeforaren.se/index.php/H%C3%A4ggsta

Nu på söndag arrangerar stockholms klätterklubb en städdag på häggsta. http://www.sverigeforaren.se/index.php/H%C3%A4ggsta Kom och hjälp till att hålla det fint kring vår hemmaklippa! Vi börjar vid elva och rensar upp. (Det brukar gå fort) Resten av dagen ägnar vi åt att klättra. Klubben bjuder som vanligt de som dyker upp på något att äta. Och när vi ändå är inne på kapitlet klippor och skräp… Just Häggsta har SKK av tradition städat av regelbundet, men det finns många andra klippor i stockholmstrakten som inte får samma ompyssling. Som accessansvarig vill jag därför påminna alla om att inte bara (självklart) ta med sitt eget skräp från klippan utan gärna passa på att plocka med det andra lämnat också. (oavsett om skräpet kommer från klättrare eller inte) Ser du att det är riktigt eländigt vid en klippa (som vid vårdberget i fjol till exempel, tack alla som röjde upp) så skicka ett mail till access@klatterklubben.com och berätta, så kan vi organisera något. Alla markägare är inte så förtjusta i att ha klättrare på klipporna, men om vår verksamhet räddar klipporna från att istället fungera som soptippar så får vi ett trevligare bemötande. Nu är det vår och torra klippor. Klättra mycket, klättra säkert och tänk på att vi vill ha accessen till klipporna kvar. Hoppas vi ses på söndag. Gustav Öhman, Accessansvarig SKK


Namn:     Städdag på häggsta sön 25/4

Publicerad:    19 APR 2010 13:05

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Städdag på häggsta sön 25/4

Ingress:     Nu på söndag från kl 11 arrangerar stockholms klätterklubb en städdag på häggsta. http://www.sverigeforaren.se/index.php/H%C3%A4ggsta

Nu på söndag arrangerar stockholms klätterklubb en städdag på häggsta. http://www.sverigeforaren.se/index.php/H%C3%A4ggsta Kom och hjälp till att hålla det fint kring vår hemmaklippa! Vi börjar vid elva och rensar upp. (Det brukar gå fort) Resten av dagen ägnar vi åt att klättra. Klubben bjuder som vanligt de som dyker upp på något att äta. Och när vi ändå är inne på kapitlet klippor och skräp… Just Häggsta har SKK av tradition städat av regelbundet, men det finns många andra klippor i stockholmstrakten som inte får samma ompyssling. Som accessansvarig vill jag därför påminna alla om att inte bara (självklart) ta med sitt eget skräp från klippan utan gärna passa på att plocka med det andra lämnat också. (oavsett om skräpet kommer från klättrare eller inte) Ser du att det är riktigt eländigt vid en klippa (som vid vårdberget i fjol till exempel, tack alla som röjde upp) så skicka ett mail till access@klatterklubben.com och berätta, så kan vi organisera något. Alla markägare är inte så förtjusta i att ha klättrare på klipporna, men om vår verksamhet räddar klipporna från att istället fungera som soptippar så får vi ett trevligare bemötande. Nu är det vår och torra klippor. Klättra mycket, klättra säkert och tänk på att vi vill ha accessen till klipporna kvar. Hoppas vi ses på söndag. Gustav Öhman, Accessansvarig SKK


Namn:     Årsmöteshandlingar

Publicerad:    19 FEB 2010 09:39

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöteshandlingar

Ingress:     Årsmöteshandlingar

läs mer


Namn:     Årsmöteshandlingar

Publicerad:    19 FEB 2010 09:39

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Årsmöteshandlingar

Ingress:     Årsmöteshandlingar

läs mer


Namn:     Valberedningen

Publicerad:    16 FEB 2010 09:38

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Valberedningen

Ingress:     Valberedningen i Stockholms Klätterklubb

Valberedningen i Stockholms Klätterklubb har till uppgift att föreslå en
styrelse inför årsmötet den 22 Februari 2010. Gillar du klättring och är
villig att låta din entusiasm smitta av sig på andra medlemmar kan din
medverkan i styrelsen få stor betydelse. Klubben har god ekonomi och drygt
1000 klätterintresserade medlemmar.
Några synpunkter från valberedningen är att det behövs fler kvinnor i
styrelsen för att mer avspegla medlemsfördelningen. Dessutom kan styrelsen
vara bredare; idag finns tre ordinarie ledamöter, men vi kan lika gärna ha
fem för att få mer dynamik och mer resurer. Du behöver inte vara
superklättrare för att delta i styrelsearbetet, bland klubbens medlemmar
finns alla kunskapsnivåer och dessa bör representeras i styrelsen. Det är
således ett guldläge för dig som vill ha en prestigefull rad för att toppa
CV’t!  
Enligt stadgarna skall klubbens årsmöte utse
• föreningens ordförande för en tid av 1 år;
• sekreterare och kassör samt 2 till 5 ordinarie ledamöter i styrelsen för
en tid av 1 år;
• 2 till 3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för
en tid av 1 år;
• 1 revisor jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte
styrelsens ledamöter delta;
• 2 ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall
utses till ordförande;
Anmäl gärna ditt intresse till valberedningen. (Utom om du vill sitta i
själva valberedningen, då kontaktar du styrelsens ordförande Robert
Rosenzweig.) 
Jacob Sternius, jacob.sternius@gmail.com, 070 486 1888 & Alexander
Raofinia, raofinia@hotmail.com, 070 990 0002
 
PS. Förutom styrelseengagemang kan du självklart delta i olika utskott som
kan hjälpa dig att göra stordåd för dina hjärtefrågor.


Namn:     Valberedningen

Publicerad:    16 FEB 2010 09:38

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Valberedningen

Ingress:     Valberedningen i Stockholms Klätterklubb

Valberedningen i Stockholms Klätterklubb har till uppgift att föreslå en
styrelse inför årsmötet den 22 Februari 2010. Gillar du klättring och är
villig att låta din entusiasm smitta av sig på andra medlemmar kan din
medverkan i styrelsen få stor betydelse. Klubben har god ekonomi och drygt
1000 klätterintresserade medlemmar.
Några synpunkter från valberedningen är att det behövs fler kvinnor i
styrelsen för att mer avspegla medlemsfördelningen. Dessutom kan styrelsen
vara bredare; idag finns tre ordinarie ledamöter, men vi kan lika gärna ha
fem för att få mer dynamik och mer resurer. Du behöver inte vara
superklättrare för att delta i styrelsearbetet, bland klubbens medlemmar
finns alla kunskapsnivåer och dessa bör representeras i styrelsen. Det är
således ett guldläge för dig som vill ha en prestigefull rad för att toppa
CV’t!  
Enligt stadgarna skall klubbens årsmöte utse
• föreningens ordförande för en tid av 1 år;
• sekreterare och kassör samt 2 till 5 ordinarie ledamöter i styrelsen för
en tid av 1 år;
• 2 till 3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för
en tid av 1 år;
• 1 revisor jämte suppleanter för en tid av ett år. I detta val får inte
styrelsens ledamöter delta;
• 2 ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en skall
utses till ordförande;
Anmäl gärna ditt intresse till valberedningen. (Utom om du vill sitta i
själva valberedningen, då kontaktar du styrelsens ordförande Robert
Rosenzweig.) 
Jacob Sternius, jacob.sternius@gmail.com, 070 486 1888 & Alexander
Raofinia, raofinia@hotmail.com, 070 990 0002
 
PS. Förutom styrelseengagemang kan du självklart delta i olika utskott som
kan hjälpa dig att göra stordåd för dina hjärtefrågor.


Namn:     OBS! Viktigt Meddelande! ÅRSMÖTE

Publicerad:    12 FEB 2010 14:30

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     OBS! Viktigt Meddelande! ÅRSMÖTE

Ingress:     OBS! Viktigt Meddelande!ÅRSMÖTE

OBS! Viktigt Meddelande!

Ändring av lokal för årsmötet!

Årsmötet sker måndagen den 22 februari i Årstaterassens föreningslokal på Slätbaksvägen 10 i Årsta med start klockan 18.00.

Efter mötet bjuder klubben på mat och öl/vin för dem som anmält deltagande på förhand. Anmälan görs till: info@klatterklubben.com

OSA senast den 19/2. Vänligen ange om det är något du inte äter!

Handlingar för mötet, info om föreläsning etc. kommer att läggas upp på hemsidan senast en vecka innan mötet. Detta kommer vi att informera om via e-post.

Välkomna,

Styrelsen Stockholms klätterklubb

 läs mer

Vägbeskrivning karta

Med kollektivtrafik: Ta buss 160 från Gullmarsplan mot Årstaberg/Liljeholmen till hållplats Vättersvägen. Alt. Ta buss 160 från Årstaberg mot Gullmarsplan till hållplats


Namn:     OBS! Viktigt Meddelande! ÅRSMÖTE

Publicerad:    12 FEB 2010 14:30

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     OBS! Viktigt Meddelande! ÅRSMÖTE

Ingress:     OBS! Viktigt Meddelande!ÅRSMÖTE

OBS! Viktigt Meddelande!

Ändring av lokal för årsmötet!

Årsmötet sker måndagen den 22 februari i Årstaterassens föreningslokal på Slätbaksvägen 10 i Årsta med start klockan 18.00.

Efter mötet bjuder klubben på mat och öl/vin för dem som anmält deltagande på förhand. Anmälan görs till: info@klatterklubben.com

OSA senast den 19/2. Vänligen ange om det är något du inte äter!

Handlingar för mötet, info om föreläsning etc. kommer att läggas upp på hemsidan senast en vecka innan mötet. Detta kommer vi att informera om via e-post.

Välkomna,

Styrelsen Stockholms klätterklubb

 läs mer

Vägbeskrivning karta

Med kollektivtrafik: Ta buss 160 från Gullmarsplan mot Årstaberg/Liljeholmen till hållplats Vättersvägen. Alt. Ta buss 160 från Årstaberg mot Gullmarsplan till hållplats


Namn:     Prova på-kurs i isklättring

Publicerad:    09 FEB 2010 18:05

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Prova på-kurs i isklättring

Ingress:     Prova på-kurs i isklättring

Prova på-kurs i isklättring, 16-17 jan

Är du intresserad av att prova på att klättra is? Följ då med på en klubbresa till trängslet helgen 16-17 januari.

Förutsättningar:

Du skall ha förkunskaper minst motsvarande grundkursen i klippklättring. Resan sker till självkostnadspris. (mat, bensin och logi) Antalet platser är begränsat och förtur ges till klubbmedlemmar som är villiga att ställa upp som funktionärer vid SM 2010

Tag med personlig klätterutrustning (sele, hjälm, repbroms), varma kläder och stegjärnsfasta kängor alternativt slalompjäxor. Vi kommer åka samlat på fredag kväll och klättra lördag söndag.

Anmäl intresse till vår utbildningsansvarige Erik Olandersson, erik@hurtbulle.se


Namn:     Prova på-kurs i isklättring

Publicerad:    09 FEB 2010 18:05

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Prova på-kurs i isklättring

Ingress:     Prova på-kurs i isklättring

Prova på-kurs i isklättring, 16-17 jan

Är du intresserad av att prova på att klättra is? Följ då med på en klubbresa till trängslet helgen 16-17 januari.

Förutsättningar:

Du skall ha förkunskaper minst motsvarande grundkursen i klippklättring. Resan sker till självkostnadspris. (mat, bensin och logi) Antalet platser är begränsat och förtur ges till klubbmedlemmar som är villiga att ställa upp som funktionärer vid SM 2010

Tag med personlig klätterutrustning (sele, hjälm, repbroms), varma kläder och stegjärnsfasta kängor alternativt slalompjäxor. Vi kommer åka samlat på fredag kväll och klättra lördag söndag.

Anmäl intresse till vår utbildningsansvarige Erik Olandersson, erik@hurtbulle.se


Namn:     Grundkurs i isklättring

Publicerad:    09 FEB 2010 18:04

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Grundkurs i isklättring

Ingress:     Grundkurs i isklättring

Grundkurs i isklättring, 13-14 mars

Är du intresserad se mer.


Namn:     Grundkurs i isklättring

Publicerad:    09 FEB 2010 18:04

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Grundkurs i isklättring

Ingress:     Grundkurs i isklättring

Grundkurs i isklättring, 13-14 mars

Är du intresserad se mer.


Namn:     Isklättring i Saltsjöbaden

Publicerad:    09 FEB 2010 18:02

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Isklättring i Saltsjöbaden

Ingress:     Isklättring i Saltsjöbaden

Isklättring i Saltsjöbaden

2009-10-05

Planerna på att skapa en 12m hög konstgjord vägg för isklättring börjar ta form. Plats är intill rodelbanan i Saltsjöbaden öster om Stockholm. Förhoppningen är att vi redan under den här vintern ska ha möjlighet att isklättra i Stockholm.
Se karta


Namn:     Isklättring i Saltsjöbaden

Publicerad:    09 FEB 2010 18:02

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Isklättring i Saltsjöbaden

Ingress:     Isklättring i Saltsjöbaden

Isklättring i Saltsjöbaden

2009-10-05

Planerna på att skapa en 12m hög konstgjord vägg för isklättring börjar ta form. Plats är intill rodelbanan i Saltsjöbaden öster om Stockholm. Förhoppningen är att vi redan under den här vintern ska ha möjlighet att isklättra i Stockholm.
Se karta


Namn:     Årsmöte

Publicerad:    09 FEB 2010 17:50

Uppdaterad:     16 MAR 2015 13:03

Rubrik på sidan:     Årsmöte

Ingress:     Årsmöte

Årsmötet sker måndagen den 22 februari i Årstaterassens föreningslokal på Slätbaksvägen 10 i Årsta med start klockan 18.00.

Efter mötet bjuder klubben på mat och öl/vin för dem som anmält deltagande på förhand. Anmälan görs till: info@klatterklubben.com

OSA senast den 19/2. Vänligen ange om det är något du inte äter!

Handlingar för mötet, info om föreläsning etc. kommer att läggas upp på hemsidan senast en vecka innan mötet. Detta kommer vi att informera om via e-post.

Välkomna,

Styrelsen Stockholms klätterklubb

se mer


Namn:     Årsmöte

Publicerad:    09 FEB 2010 17:50

Uppdaterad:     19 FEB 2018 22:16

Rubrik på sidan:     Årsmöte

Ingress:     Årsmöte

Årsmötet sker måndagen den 22 februari i Årstaterassens föreningslokal på Slätbaksvägen 10 i Årsta med start klockan 18.00.

Efter mötet bjuder klubben på mat och öl/vin för dem som anmält deltagande på förhand. Anmälan görs till: info@klatterklubben.com

OSA senast den 19/2. Vänligen ange om det är något du inte äter!

Handlingar för mötet, info om föreläsning etc. kommer att läggas upp på hemsidan senast en vecka innan mötet. Detta kommer vi att informera om via e-post.

Välkomna,

Styrelsen Stockholms klätterklubb

se mer